شناسهٔ خبر: 69673872 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

کهن‌ترین آثار کاوش شده در گیلان رونمایی شد

کهن‌ترین آثار کاوش شده گیلان از دندان خرس تا تیغه‌های شکار باستانی به مناسبت پنجاه و چهارمین سالروز تاسیس موزه رشت معروف به گنجینه بیستون این شهر رونمایی شد.

صاحب‌خبر -


به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛  در آیین رونمایی از کهن‌ترین آثار کاوش شده گیلان، سنگ‌های مادر، قلوه سنگ‌ها، تیغه‌های سنگی و همچنین تیغه‌های فلزی که انسان‌ها برای شکار حیوانات استفاده می‌کردند، به نمایش گذاشته شد، همچنین دندان یک خرس انقراض یافته که توسط انسان‌های کهن شکار شده بود نیز، از دیگر آثار به نمایش گذاشته شده است.
ولی جهانی افزود: خوشبختانه کاوش‌های خوبی در استان گیلان انجام شد که منجر به کشف آثاری از دوران پارینه سنگی شده که این آثار تا ۲۳۰ هزارسال قدمت دارند.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گیلان افزود: کاوش‌های باستان‌شناسی مشترک ایران و ژاپن در حدفاصل مناطق و روستا‌های رشی و سی‌دشت منجر به کشف آثار دوران پارینه سنگی شد که مهمترین آن، غار رشی در دره دربند است که کهن‌ترین آثار مکشوفه در شمال کشور است.
در این اکتشافات ۱۲۴ اثر تاریخی کشف شد که بخشی از یافته‌های پارینه سنگی در موزه ملی ایران نگهداری می‌شود، یکی از اهداف ما نیز این است که با فراهم شدن شرایط، آثار مربوط به گیلان در موزه رشت به نمایش گذاشته شود.
نسرین زهتاب، امین اموال یکی از مخازن موزه ملی ایران نیز در این مراسم گفت: آثار باستانی گیلان بسیار ارزنده است و از ابزار آلات جنگی، تزئینات و سایر مکشوفات به دست آمده نشان می‌دهد که افراد ثروتمند و هنرمندی در این منطقه زندگی می‌کردند.
او افزود: هدف ما این است که اموال مکشوفه استان گیلان به خصوص جام مارلیک و سایر اشیای گرانبهای منطقه مارلیک گیلان در موزه رشت به نمایش گذاشته شود؛ زیرا همه مردم این فرصت را ندارند که به موزه ملی ایران بروند تا این مکشوفات ارزشمند را از نزدیک مشاهده کنند.
امین اموال اشیای مارلیک استان گیلان بیان کرد: با این کار این آثار گرانبها از داخل مخازن به نمایشگاه انتقال داده می‌شود تا مردم علاقه‌مند استان گیلان این فرصت را داشته باشند تا در شهر رشت شاهد تماشای این آثار ارزشمند باشند و امیدواریم که این شرایط به زودی مهیا شود.
در پایان آیین رونمایی از کهن‌ترین آثار مکشوفه دوران پارینه سنگی گیلان، یک تابلوی نفیس رشتی دوزی توسط سپیده توپقی به موزه رشت اهدا شد.

۵ هزار و ۲۰۰ اثر تاریخی در گیلان شناسایی شده که بیش از یک هزار و ۲۷۰ اثر از گیلان در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و ۲۳ موزه در استان فعال است که از این تعداد ۱۳ موزه تخصصی در سال‌های اخیر ایجاد شده است و طی سال‌های یادشده شی‌ءسپاری به موزه‌های گیلان افزایش یافته است، بطوری‌که در آخرین موارد، تعدادی کتاب ارزشمند به موزه میراث طبیعی و تنوع زیستی گیلان ۱۰۳ ظرف فاخر از فرهنگ چای به موزه کاشف‌السلطنه لاهیجان و یک تابلوی رشتی‌دوزی به موزه تخصصی این هنر اهدا شده است.