به گزارش روابط عمومی وزارت علوم به نقل از مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC)، سید احمدرضا فاضل زاده اظهار داشت : این وظیفه رصد و پایش علم و فناوری جمهوری اسلامی ایران و کشورهای اسلامی را بر عهده دارد. یکی از رتبه بندی های معتبر بین المللی که همواره مؤسسهISC وضعیت دانشگاه های کشور را در آن رصد می کند رتبه بندی جهانی شانگهای است.
وی افزود: نظام رتبهبندی شانگهای در سال 2024 میلادی برای هشتمین سال متوالی، رتبهبندی جهانی موضوعات دانشگاهی (GRAS) را منتشر کرده است. این رتبهبندی در سال 2024 در 55 رشته در قالب ۵ حوزه کلی شامل: حوزه علوم طبیعی (۸ رشته)، حوزه مهندسی (۲3 رشته)، حوزه علوم زیستی (۴ رشته)، حوزه علوم پزشکی (۶ رشته) و حوزه علوم اجتماعی (۱۴ رشته) صورت گرفته است.
شایان ذکر است، اسامی بیش از 1900 دانشگاه از بین 5000 دانشگاه مورد بررسی از 96 کشور جهان در فهرست نهایی این رتبهبندی قرار گرفتند.
رئیس مؤسسه ISC ادامه داد: تعداد 29 دانشگاه از جمهوری اسلامی ایران در رتبه بندی موضوعی شانگهای 2024 حضور دارند. این 29 دانشگاه در 120 رشته محل حضور داشته اند که در جدول 1 به تفکیک حوزه های موضوعی نشان داده شده است. دانشگاه های کشور در حوزه های مهندسی و علوم پزشکی به ترتیب با 71 و 24 رشته محل بهترین عملکرد را داشته اند.
جایگاه دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران در این رتبه بندی به تفکیک حوزه موضوعی اصلی و رشته های آن در جداول 2 تا 6 قابل مشاهده است.