به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری سی و دومین دوره هفته کتاب با حضور علی رمضانی مدیر عامل خانه کتاب و دبیر این هفته برگزار شد.
رمضانی در این نشست در سخنانی گفت: سی و دومین دوره هفته کتاب از 23 تا 30 آبان در سراسر کشور برگزار می شود. ما دو رویداد کتابی در سال داریم یکی برگزاری نمایشگاه کتاب و دیگری هفته کتاب که در آبان ماه برگزار می شود. شعار این دوره خواندن برای همدلی است و برنامه های عمدتا ترویجی را شاهد هستیم، رویکرد غالب، رویکرد برنامه های ترویجی و معرفی کتاب به مردم است. این هفته به مناسبت بزرگداشت علامه طباطبایی در تقویم ثبت شده است.
وی ادامه داد: از هفته کتاب سال گذشته تا هفته کتاب امسال ما شاهد برگزاری برنامههایی چون برگزاری نمایشگاه کتاب تهران، انتشار 4 شماره «تکتا» که شماره پنجم آن بهزودی با تحلیلی نمایشگاه کتاب مجازی رونمایی میشود، را داشتهایم.
امسال برای اولینبار رویداد جایزه ملی کتاب کودک را داشتیم که امیدواریم ادامه پیدا کند و ضرورت توجه به نشر کودک و نوجوان را توجه داشته باشیم.
به گفته رمضانی، برنامهها در سطح ملی، استانی، ستاد هفته کتاب و...دستهبندی شده است. در روز 23 آبان به رسم هرساله تجدید بیعت با امام راحل را داریم. برنامه ضیافت اهالی قلم و نشر با حضور وزیر ارشاد نهایی شده است. در تلاش هستیم که با حضور رؤسای قوا هم برنامههایی برای ناشران داشته باشیم. اولین رویداد ملی قهرمان در 30 آبان ماه به مناسبت پاسخ رهبری به نامه سردار شهید سلیمانی با عنوان پایان داعش برگزار میشود.
وی افزود: رونمایی از تقریب رهبر انقلاب بر 3 کتاب مدافعان حرم را در هفته کتاب خواهیم داشت.
دبیر هفته کتاب ادامه داد: در همه استانها برنامه تجلیل از خادمان فرهنگ و نشر را خواهیم داشت. نشستهای تخصصی کتابخوانی، قصهخوانی و قصهگوییهای نیز خواهیم داشت.
رمضانی با اشاره به برنامههای شاخص استانها گفت: استان یزد، اختتامیه جایزه آذریزدی، استان همدان، انتخاب کتاب سال همدان. استان سمنان راهاندازی اولین خیابان کتابخوان استان و استان زنجان برگزاری جشنواره مشق کتاب را در برنامههای خود دارند.
وی گفت: مجموعه انجمنها و تشکلهای حوزه کتاب، کتابخانهها و نهادهای فرهنگی برنامههای مختلفی را برای هفته کتاب اعلام کردهاند. 37 درصد برنامهها برای عموم مردم، 27 درصد برای اهالی نشر، 19 درصد برای کودک و نوجوان، 8 درصد برای گروههایی با نیاز خاص، 5 درصد مربوط به دانشجویان. 3 درصد برای همکاری آن سازمانها تدارک دیده شده است.در مجموع از میان این برنامهها تنها 15 درصد برنامهها اثرگذاری با سطح بالا برای عموم مردم را داراهستند.
رمضانی با انتقاد از فعالیت آموزش و پرورش در حوزه کتاب و کتابخوانی گفت: در این 3 سال ما تلاش بسیاری برای همکاری بیشتر با وزارت آموزش و پرورش داشتیم.
رونمایی از 10 عنوان کتاب نشر شاهد در کتابفروشی تازه بنیاد شهید، آیین معرفی شهرهای دوستدار کتاب، رونمایی از فروش حضوری سامانه بازار کتاب و شارژ مجدد یارانه افراد در این سامانه به ازای هر یک میلیون تومان خرید، 250 هزار تومان یارانه از دیگر برنامههای هفته کتاب بود که رمضانی به آن اشاره کرد.
به گفته رمضانی در این سامانه 300 کتابفروشی فعال هستند وتاکنون 120 هزار ایرانی یک یا چند نوبت از این سامانه خرید کردهاند.
بخش دوم این نشست به پرس و پاسخ اصحاب رسانه اختصاص داشت، رمضانی در پاسخ به پرسشی درباره عدم تبلیغ هفته کتاب، گفت: سازمان زیباسازی شهر تهران از امروز و فردا شروع به تبلیغ عمومی در سطح شهر خواهد کرد و ما خواهش کردیم که به یکباره از سطح شهر این تبلیغات حذف نشود.
وی در پاسخ به پرسشی درباره عدم کارایی داشتن برنامهها نیز گفت: در خصوص رویکرد ترویجی ما خود نیز در ارزیابیها به این نتیجه رسیدم که تنها 15 درصدبرنامهها درجه یک و عمومی است. طبیعتا در ارزیابیهای بعدی نیز که اعلام میکنیم که چه میزان برنامههای عمومی اثرگذار داشتهاند.
رمضانی در پاسخ به پرسش تسنیم درباره سامانه بازار کتاب و عدم اتصال کتابفروشیها به سامانه کوثر و اظهارات برخی کتابفروشیها مبنی بر اینکه مجبورند به صورت دستی اطلاعات خود را وارد کنند، گفت: آمارهای ما نشان می دهد که کتابفروشِها به ضورت برخط متصل هستند، اگر مواردی هنوز متصل نشده اند به ما اطلاع دهند. ما در خانه کتاب میتوانستیم به سمت راهاندازی نرمافزار متصل نیز حرکت کنیم، اما دیدیم بهتر است که به سمت اتصال همین سامانههای موجود حرکت کنیم.
انتهای پیام/
∎