شناسهٔ خبر: 69648858 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری | لینک خبر

همایش «ریاضیات، مدرسه و دانشگاه» در مرکز آموزش عالی محلات برگزار شد

همایش «ریاضیات، مدرسه و دانشگاه» با حضور اساتید، معلمان و صاحب‌نظران در این حوزه به مدت دو روز در مرکز آموزش عالی محلات برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم به نقل از مرکز آموزش عالی محلات، محمدجواد نجفی آرانی، دبیر همایش ریاضیات مدرسه و دانشگاه اظهار داشت: این همایش با هدف فراهم آوردن بستری برای تبادل تجربیات بین اساتید، معلمان و دانشجویان، با تمرکز بر روش‌های نوین آموزش ریاضی و کاربردهای فناوری‌های نوین، به‌ویژه هوش مصنوعی در آموزش، با همکاری اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی برگزار شد.

موضوعات اصلی همایش شامل چالش‌های آموزش ریاضی در دوره متوسطه، ادغام فناوری در آموزش ریاضی، هوش مصنوعی در طراحی و روش‌شناسی درسی، پل زدن بین مفاهیم ریاضی در مدرسه و دانشگاه، و روندهای نوظهور در حل مسأله و تحقیق ریاضی بودند.

زهرا گویا استاد تمام دانشگاه شهید بهشتی و از برجسته‌ترین چهره‌های آموزش ریاضی در ایران در روز اول همایش که به موضوع کاربرد هوش مصنوعی در آموزش ریاضیات برای دانشجویان و اساتید دانشگاه اختصاص داشت به تشریح مدل آموزشی STEM در آموزش ریاضی پرداخت و آموزش مهندسی را متمرکز بر حل مسائل عینی و طرح مسئله های قابل اجرا و کاربردی دانست و افزود حل هر مسئله‌ای با تفکر محاسباتی، تفکر الگوریتمی و استدلال دقیق در ریاضی پیوند خورده است

در بخش دیگری از همایش ابوالفضل رفیع‌پور دانشیار آموزش ریاضی دانشگاه شهید باهنر کرمان به مقایسه روش‌های تدریس سنتی و پیش‌بینی کلاس‌های تدریس در آینده و با استفاده از هوش مصنوعی پرداخت.

روز دوم همایش به معلمان ریاضی استان مرکزی اختصاص داشت و به بررسی چالش‌های حوزه آموزش در مدارس پرداخته شد. موارد متعدد از چالش‌هایی که معلمان با دانش‌آموزان داشتند و قبلاً توسط مسئولین همایش جمع‌آوری شده بود، مورد بررسی قرار گرفت. از مهم‌ترین این چالش‌ها می‌توان به استدلال و هندسه اشاره کرد که توسط زهرا گویا بررسی و شیوه‌های جدید آموزش در این حوزه معرفی شد.

در ادامه این برنامه علی‌محمد نظری، عضو هیئت علمی دانشگاه اراک با ارائه مدل بازی و ریاضی برای دوره ابتدایی بیان کرد که تشویق دانش‌آموز به داشتن نگاهی نو برای حل مسئله یک فرآیند یادگیری بسیار جذاب است که حل خلاقانه مسئله را توسعه می‌دهد. با استفاده از بازی و ریاضی می‌توانیم این نگرش نو به حل مسئله را تقویت کنیم. وقتی دانش‌آموزان با مسائلی مواجه می‌شوند که نمی‌دانند چگونه آن‌ها را فوراً حل کنند ، ممکن است تسلیم شوند و این اصلاً موضوع جذابی نیست.

یدالله اردوخانی مدیر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی وزارت علوم مهمان ویژه این همایش، در جلسات تخصصی مختلفی در حوزه پژوهش در دانشگاه شرکت کرده و راهنمایی‌های ارزشمندی برای پیشبرد زیرساخت‌های نوین در دانشگاه به مسئولین و هیئت علمی‌های دانشگاه ارائه کرد.

 سروش، ریاست مرکز آموزش عالی محلات، این همایش را  فرصت مناسبی برای تبادل دانش و تجربیات بین تمامی اقشار علمی و آموزشی دانست و اظهار امیدواری کرد که نتایج آن به بهبود روش‌های آموزش ریاضی و ارتقای سطح دانش‌آموزان و دانشجویان کمک کند.