جوان آنلاین: گروههای جهادی در مناطق کمبرخوردار نقش ویژهای در مقابله با مشکلات دارند و با شناسایی و ریشهیابی دردها و با پشتوانه مردمی در راستای حل آنها و برطرف ساختن گرفتاریها تلاش میکنند. گروه جهادی شهید خروشیزاده یکی از همین گروههای جهادی است که هسته اصلی آن یک گروه قرآنی کوچک بود. گروهی که امروز توانسته دست به کارهای بزرگی در استان هرمزگان بزند.
برای همه ثابت شده که ورود گروههای جهادی به مناطق محروم و کمبرخوردار پر از خیر و برکت است. آنها توانستهاند با برنامهریزی و اجرای طرحهای مختلف نقش مؤثری در کاهش محرومیتها داشته باشند.
گروه جهادی شهید خروشیزاده از توابع شهر مکران فعالیت میکند؛ شهری که در فاصله ۱۷۵ کیلومتری از بندرعباس قرار دارد. مسئول این گروه جهادی حسین امینی است که کارشان را از سال ۱۳۸۰ آغاز کردهاند. در آن مقطع یک روحانی از شهر مقدس قم به این منطقه میرود و برای تبلیغ مباحث دینی، گروهها و کلاسهای قرآنی را تشکیل میدهد. گروههایی که اعضا و شاگردان اولش ستون اصلی گروه جهادی شهید خروشیزاده را شکل داده است.
بعد از مدتی این روحانی پیشنهاد ساخت حسینیه را داد و همان مردم و آن جوانها حسینیهای زیبا و در خور منطقه را ساختند و بعد از آن مسجدی بنا کردند و در حین ساختن مسجد و حسینیه گروه جهادی شهید خروشیزاده برنامهریزی کرد تا کارهایش را به صورت حرفهای و مداوم شروع کند. اعضای این گروه در نخستین اقدام خود به روستاها رفتند و در مناطق کمبرخوردار به ارائه خدمات پرداختند. نقطه قوت این کار، یافتن رابط در هر روستا بود. آنها به شهرستانهای شهر هرمزگان هم خدماترسانی میکردند و در حال حاضر کل استان و حتی بعضاً در جاهای مختلف کشور اگر نیاز باشد، در حوادث و بلایای طبیعی حاضر و به کمکرسانی میپردازند.
همه پای کار رفع محرومیت
از اوایل دهه ۹۰ و همزمان با کارهای جهادی، کار تخصصی قرآنی هم در دستور کار اعضا قرار گرفت و در حوزههای مختلف آموزش، تبلیغ و ترویج، محافل قرآنی و کرسیهای ملی تلاوت مشغول به فعالیت شدند و همچنین شبکه مربیان قرآنی و فرهنگیان قرآنی آنها شکل گرفت. امروز این گروه ۳۵ عضو ثابت دارد و به محض اینکه پیامک برای اعضا ارسال میشود، همه آنها حاضر شده و برای هر نوع کاری آماده میشوند و همچنین هفت عضو ثابت خواهر دارند و وقتی برای اردوهای دو یا سه روزه فراخوان میدهند حدود ۸۰ تا ۹۰ نفر پای کار میآیند. با این وجود ظرفیت آنها آنقدر نیست که از همه اعضا استفاده کنند. به همین منظور تقسیمبندی انجام میدهند تا بسته به نیازها افراد اعزام شوند.
از جمله مهمترین اقدامات آنان در بسط و ترویج کارهای جهادی، ثبت گروه جهادی در اکثر روستاهای منطقه بود و الان هر روستا دو یا سه گروه جهادی دارد که بخش عمده این اقدام با همت سپاه منطقه انجام شده است. بعد از آن، اسم گروه جهادی را به عنوان شورای جهادی منطقه پای کار آوردند و تمام ظرفیتهای سپاه، شامل نیروی مقاومت زمینی و کارهای اجرایی و میدانی به عهده آنها گذاشته شد.
اردیبهشت امسال از طریق گروه و به طور مستقیم به مردم مناطق محروم به ارزش ۱۱ میلیارد تومان خدماترسانی انجام شد و در حوزههای مختلف کمکآموزشی و محرومیتزدایی، ملزوماتی، چون لوازمالتحریر، دارو و درمان، ویلچر، یخچال و کولر تهیه و در میان جامعه هدف توزیع شد.
حالا مدتی است که با تعامل و کمک نماینده مجلس شهرستان، پیگیری برای رفع معضل قاچاق سوخت انجام یافته و امید است با پیگیریهای لازم و همت اعضای گروهان جهادی این معضل ریشهکن شود.
خدماترسانی جهادگران مکران؛ از ساخت مسجد تا مبارزه با قاچاق سوخت
روزنامه جوان
برای همه ثابت شده که ورود گروههای جهادی به مناطق محروم و کمبرخوردار پر از خیر و برکت است. آنها توانستهاند با برنامهریزی و اجرای طرحهای مختلف نقش مؤثری در کاهش محرومیتها داشته باشند.
صاحبخبر -
∎
نظر شما