شناسهٔ خبر: 69546502 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

مردم از دستگاه قضایی انتظار صدور حکم عادلانه دارند

رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به اهمیت دستگاه قضا به‌ عنوان پناهگاه شناخته شده در بین مردم، اضافه کرد: آنان از قوه قضاییه انتظار دارند که بر اساس عدالت حکم صادر شود. رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به اهمیت دستگاه قضا به‌ عنوان پناهگاه شناخته شده در بین مردم، اضافه کرد: آنان از قوه قضاییه انتظار دارند که بر اساس عدالت حکم صادر شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری برنا از قم، آیت‌الله سیدهاشم حسینی بوشهری در دیدار رییس کل دادگستری این استان افزود: همچنین انتظار مردم از دستگاه قضا که مجری عدالت است، این است که خود آراسته به عدالت و سلامت باشد.

وی ادامه داد: افرادی که در چنین دستگاه مهمی خدمت می‌کنند، در صدور حکم و رسیدگی به پرونده‌ها نباید هیچ‌گونه حب و بغضی را در نظر بگیرند و باید بر اساس مر قانون عمل کنند؛ چراکه قضاوت عادلانه قضات، همه افراد را به آینده امیدوار می‌کند.

نایب رییس مجلس خبرگان رهبری با بیان این‌که اگر قضاوت منفی در مورد این دستگاه ایجاد شود، آرام آرام باعث سلب اعتماد می‌شود، تصریح کرد: انتظار مردم از دستگاه قضا که مجری عدالت است، این است که خود آراسته به عدالت و سلامت باشد؛ چراکه قوه قضاییه متفاوت با بقیه نهادهاست و اگر می‌خواهد با فساد مبارزه کند، خود باید در مرحله اول از صلابت لازم برخوردار باشد.

حسینی بوشهری با اشاره به این‌که اطاله دادرسی در دستگاه قضا مشکلاتی را برای ارباب‌رجوع ایجاد می‌کند، گفت: لازم است فکری در این زمینه صورت گیرد؛ یک راه‌حل این است که از ابتدا پرونده با یک اتقان و استحکامی جلو برود و حکمی صادر شود که دیگر نیازی به تجدیدنظر نداشته باشد.

وی یکی دیگر از مسائل مهم در این دستگاه را کمبود قضات عنوان کرد و افزود: سپردن تعداد زیادی پرونده به یک قاضی، سبب خستگی فرد و فرسایشی شدن روند پرونده می‌شود که لازم است در این زمینه نیز راه‌حلی اتخاذ گردد.

وی در خصوص روند صدور حکم نیز بیان کرد: قاضی باید بر اساس علم، دانش و وجدان خود قضاوت کند و توصیه‌ها و مطالبی که توسط افراد دیگر بیان می‌شود، نباید مبنای حکم قرار گیرد، بلکه می‌تواند زمینه بررسی بیشتر پرونده را فراهم کند.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه با اشاره به نقش دستگاه قضایی در حفظ نظم و امنیت کشور، گفت: دستگاه قضایی رکن بسیار مهم نظام جمهوری اسلامی است و علاوه بر رفع خصومات و پایان دادن به منازعات، بهترین جایگاه امنیت‌آوری را برای کشور دارد.

حسینی بوشهری با تاکید بر قاطعیت دستگاه قضا، افزود: اگر فردی مرتکب خلافی شود و به دنبال آن زمینه فسادی را ایجاد کند، باید بداند که دستگاه قضایی بی‌طرفانه، قاطع و بر اساس معیارهای الهی حکم صادر خواهد کرد؛ و طبعا جلوی طرح ادعاهای واهی را خواهد گرفت.

وی با اشاره به اهمیت وکلا در قوه قضاییه، بیان کرد: یکی از مواردی که سبب تراکم پرونده‌ها در دستگاه قضایی می‌شود، مطرح شدن ادعاهای واهی در دستگاه قضاست که وظیفه وکلا در این زمینه آن است که قبل از دریافت حق‌الوکاله ببینند که آیا این ادعا بر حق است یا خیر؟ نه اینکه تنها حق‌الوکاله دریافت کنند و توجهی به حقانیت یا عدم حقانیت این ادعا نداشته باشند.

وی با تاکید بر اهمیت نظارت گفت: شما گرچه در حکم قاضی دخالت نمی‌کنید، اما باید با قاطعیت تمام مسائل را رصد کرده و افرادی نیز داشته باشید که بر قضات و شعبه‌ها نظارت داشته باشند، تا اگر احیانا پرونده‌ای مشکل‌دار شد، قبل از اعمال ماده ۴۷۷، تحت نظارت شما با حکم صحیح حل‌وفصل شود.

امام‌جمعه قم با تاکید بر لزوم بررسی کامل در مورد یک پرونده، تصریح کرد: درباره بررسی پرونده‌ها نباید صرفا به پرونده تشکیل شده در دستگاه انتظامی اکتفا شود و صدور حکم بر اساس همان باشد؛ بلکه قاضی باید با صرف وقت لازم همه ابعاد پرونده را رسیدگی کند.

حسینی بوشهری در بخش دیگری از سخنان خود با تقدیر از نقش مثبت شورای حل اختلاف، گفت: این برنامه، بسیار خوب و مناسب است و شنیده‌ام مشکلات تعداد زیادی با پیگیری شورای حل اختلاف حل شده و نیازی به تشکیل پرونده برای آن‌ها نبوده که این خود زمینه‌ساز همدلی بیشتر مردم و کم شدن پرونده‌ها در دستگاه قضایی می‌شود.

وی ادامه داد: هر کار نوآورانه‌ای که بتواند آسیب‌های جامعه را کاهش داده و ورود پرونده‌های متراکم به دادگستری را کاهش دهد و فضای جامعه را یک فضای همدلی کند، نقش مهمی در موفقیت دستگاه قضا خواهد داشت و در این مسیر می‌توانید از سبک و روش سایر کشورها و موفقیت‌هایی که داشته‌اند بهره بگیرید.

وی همچنین خطاب به مدیرکل دادگستری قم گفت: تجربه‌ جنابعالی در دستگاه قضا به شما کمک می‌کند که با اشراف بهتر، پیگیر مسائل قضایی استان باشید.

در ابتدای دیدار، حجت‌الاسلام سیدکاظم موسوی، رییس کل جدید دادگستری قم، گزارش مختصری از وضعیت دستگاه قضایی استان و برنامه‌های خود ارائه داد؛ مقابله با فساد داخلی و خارجی، تاکید بر احیای حقوق عامه، لزوم تعیین تکلیف فرودگاه قم، گسترش ارتباط مسوولان قضایی با مردم و ضرورت الکترونیکی سازی روند دادرسی، از جمله محورهای گزارش مطرح شده موسوی در این جلسه بود.

انتهای پیام

برچسب‌ها: