شناسهٔ خبر: 69517709 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

ناامید از الاغ‌ها، بیمناک از فیل‌ها / گرایش جامعه عرب و مسلمانان آمریکایی به حزب سوم

با وجود ترس از انتخاب هریس که به منزله ادامه دولت بایدن خواهد بود و تهدید حضور دوباره ترامپ، برخی جوامع عرب و مسلمانان آمریکا می‌گویند از انتخاب بد و بدتر میان دو جناح شرور سیاسی خسته شده‌اند.

صاحب‌خبر -

قدس؛ انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا قرار است روز سه‌شنبه در شرایطی برگزار شود که سوابق تاریخی، این رویداد را رقابتی میان نامزدهای برتر دو حزب اصلی سیاسی، جمهوری‌خواه و دموکرات معرفی می‌کند؛ رقابتی که میلیون‌ها شهروند ناامید و سردرگم آمریکایی را در حالی به پای صندوق‌های رأی فرامی‌خواند که آن‌ها باید تصمیم بگیرند کدام انتخاب می‌تواند تبعات مصیبت‌بار کمتری برای آن‌ها در پی داشته باشد. رقابت میان هریس و ترامپ در حالی شانه به شانه پیش می‌رود که نتایج انتخابات در ایالت‌های خاکستری که اتفاقاً جوامع عربی و مسلمان نقش تعیین‌کننده و تأثیرگذاری در آن‌ها دارند در تعیین نتیجه نهایی از درجه اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. با این حال اوضاع برای هیچ یک از دو حزب جریان اصلی در میان جوامع عرب و مسلمان خوب پیش نمی‌رود.

به نوشته میدل ایست، گروهی متشکل از دست‌کم ۱۳۰ ائمه جماعت از سراسر آمریکا در نامه‌ای خطاب به جوامع مسلمان این کشور، خواستار حضور مسلمانان پای صندوق و رأی دادن به نامزد حزب سوم شده‌اند.
آن‌ها در این نامه اعلام کرده‌اند: با رأی دادن یا حمایت از دولتی که در ریخته شدن خون برادران و خواهران ما در فلسطین دست داشته، دست خود را به خون آلوده نخواهیم کرد و این بار با رأی دادن به «جیل استاین» نامزد حزب سبز، صدای اعتراض خود را به این شکل به گوش جهانیان خواهیم رساند.

نقش تعیین‌کننده جوامع مسلمان در انتخابات 


براساس نتایج بدست آمده از مؤسسه نظرسنجی پیو در سال ۲۰۱۷، مسلمانان حدود ۳.۴۵ میلیون نفر از جمعیت آمریکا را تشکیل می‌دهند که بسیاری از آن‌ها در ایالت‌های نوسانی زندگی می‌کنند.  شورای روابط اسلامی آمریکا (CAIR) در اواخر آگوست داده‌هایی را منتشر کرد که نشان می‌داد ۲.۵میلیون رأی‌دهنده مسلمان در این کشور برای حضور در انتخابات نام‌نویسی کرده‌اند و در این میان فلسطین و به تبع آن، جنگ اسرائیل علیه غزه، موضوعی است که این بار حتی فراتر از نگرانی‌های داخلی، در صدر فهرست اولویت‌های بسیاری از مسلمانان قرار دارد. در حالی که مشخص نیست مسلمانان آمریکایی در انتخابات ریاست جمهوری امسال چگونه رأی خواهند داد، نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد تعداد قابل توجهی از جامعه مسلمان به دلیل حمایت هریس از اسرائیل از او قطع امید کرده‌اند و بسیاری دیگر گفته‌اند در نظر دارند به یک نامزد سوم رأی دهند.

نظرسنجی ماه آگوست شورای روابط اسلامی آمریکا نشان داد به عنوان مثال در ایالت میشیگان، یکی از ایالت‌های نوسانی، ۴۰درصد از رأی‌دهندگان مسلمان از جیل استاین از حزب سبز حمایت کردند.
 استاین و چند نامزد دیگر از منتقدان سرسخت حمایت واشنگتن از تل‌آویو در جنگ غزه بوده‌اند و استاین متعهد شده در صورت رئیس جمهور شدن، در روز اول به جنگ پایان دهد و تا زمانی که اسرائیل از قوانین بین‌المللی تبعیت نداشته باشد، تحریم تسلیحاتی را علیه اسرائیل اعمال خواهد کرد.

داده‌های نظرسنجی کایر، همچنین حاکی از آن است ترامپ نامزد جمهوری‌خواه ۱۸درصد و هریس ۱۲درصد از آرای مسلمانان میشیگان را در سبد رأی خود دارند.
در حالی که بسیاری از تحلیلگران درباره ریاست جمهوری ترامپ و عواقب این انتخاب برای جوامع مسلمان، آمریکایی‌های عرب و همچنین سایر اقلیت‌ها هشدار داده‌اند اما رویکرد هریس و مواضعی که او در قبال جنگ غزه در کمپین انتخاباتی داشته به هیچ وجه در جلب نظر جامعه مسلمانان موفق نبوده است، به‌ویژه اینکه از هریس به عنوان معاون بایدن و یکی از افرادی که مسئول حمایت‌های بی‌چون و چرای کاخ سفید از تل‌آویو است یاد می‌شود.
درخواست این بخش از ائمه جماعت از جامعه مسلمانان برای رأی دادن به «جیل آستین» از حزب سبز اما در حالی مطرح می‌شود که به نوشته پولتیکو، این رویکرد می‌تواند در نهایت به نفع ترامپ تمام شود، چرا که جوامع عربی و مسلمان به شکل سنتی گرایش بیشتری به حزب دموکرات دارند و رأی دادن آن‌ها به نفع نامزد حزب سبز با اینکه هیچ رأیی به سبد ترامپ اضافه نخواهد کرد اما از سبد رأی هریس و دموکرات‌ها کم خواهد کرد و این مسئله در ایالت‌های نوسانی که هر رأیی تعیین‌کننده است، می‌تواند سرنوشت‌ساز باشد.

رأی به حزب سوم به عنوان اقدام اعتراضی


میدل‌ایست درباره رویکرد جدید بخشی از جامعه مسلمان آمریکا در قبال انتخابات می‌نویسد: طرفداران این رویکرد انتخاباتی مدعی نشده‌اند نامزد دیگری غیر از این دو حزب می‌تواند در انتخابات پیروز شود بلکه  آن‌ها می‌گویند رأی دادن به شخص سوم یک ضرورت راهبردی است!
میدل ایست‌آی در گفت‌وگوهایی در چندین ایالت نوسانی، از جمله کارولینای شمالی، پنسیلوانیا، آریزونا، میشیگان و فلوریدا، با چندین مسلمان آمریکایی صحبت کرد که می‌گویند به نامزدهای شخص ثالث، مانند جیل آستین و کلودیا د لاکروز رأی می‌دهند و آن‌ها آماده رویارویی با عواقب این تصمیم هستند. سوابق تاریخی انتخابات آمریکا حاکی از آن است حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد از واجدان شرایط رأی دادن معمولاً در هیچ انتخابات ریاست جمهوری رأی نمی‌دهند و ۵۰ تا ۶۰ درصدی که رأی می‌دهند، تقریباً به‌طور مساوی بین جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها تقسیم شده‌اند.

کلاف کور انتخابات آمریکا برای جوامع مسلمان


اما کلاف انتخابات آمریکا برای جوامع مسلمان زمانی کورتر می‌شود که از همان ابتدا مشخص است یکی از دو نامزد احزاب اصلی قرار است رئیس جمهور آمریکا شود؛ شرایطی که برای مسلمانان آمریکا هیچ حق انتخابی باقی نمی‌گذارد و آن‌ها را برای رساندن پیام اعتراضشان، به رأی دادن به نامزد احزاب دیگر سوق می‌دهد؛ رویکردی که شاید بتواند صدای اعتراض آن‌ها را بلند کند اما طبیعتاً به نفع یکی از دو نامزد اصلی خواهد بود.
شرایط برای جوامع مسلمان به این شکل است که اگر به هریس رأی دهند، به نسل‌کشی مستمر علیه ملت فلسطین رأی داده‌اند و اگر ترامپ را انتخاب کنند، یک جنایتکار محکوم را انتخاب کرده‌اند که سابقه نژادپرستی و عقاید فاشیستی دارد و حامی سرسخت صهیونیست‌ها به حساب می‌‎آید.
نتایج انتخابات روز سه‌شنبه آمریکا هرچه باشد بدیهی است دو حزب موجود در نظامی‌گری، نسل‌کشی و حمایت از سیاست مستعمره‌سازی شهرک‌نشینان اسرائیلی یکسان هستند؛ پیروزی هر یک از آن‌ها برای بشریت در کل مصیبت‌بار خواهد بود، چرا که رویکرد هر دو آن‌ها در مورد مهم‌ترین مسئله اخلاقی و سیاسی عصر ما، یعنی نسل‌کشی اسرائیل در فلسطین، یکسان است.

امیدی به نتایج انتخابات آمریکا نیست


از بوش گرفته تا اوباما و بایدن و هر کسی که پس از این انتخابات بیاید، رژیم حاکم در ایالات متحده یک پروژه امپریالیستی ناکارآمد است که به همان کاری که همیشه انجام داده است ادامه خواهد داد؛ استفاده از اسرائیل به عنوان بازوی گسترده جنگ منطقه‌ای و جهانی در رویارویی نهایی سرنوشت‌ساز با روسیه و چین برای تسلط بر جهان و در این میان کشتار لبنانی‌ها و نسل‌کشی علیه فلسطینی‌ها در غزه برای آن‌ها معنایی ندارد. سیاست آمریکا به همان اندازه که مقامات دولت بایدن عادت دارند شعار «اسرائیل حق دفاع از خود دارد» را تکرار کنند و با صدایی منفعلانه برای کشته شدن هزاران فلسطینی‌ ابراز تأسف کنند سطحی و بی‌معناست.