به گزارش خبرنگار بینالملل ایسکانیوز، از زمانی که بایدن -رئیس جمهور ایالات متحده- از انتخابات ریاست جمهوری کنارهگیری کرد و کاملا هریس بهعنوان نماینده دموکراتها در مقابل ترامپ به مبارزه انتخاباتی وارد شد، تا اکنون که روزهای پایانی این رقابتهاست، جداول نظرسنجی تغییرات بسیاری را به خود دیدهاست. اقتصاد، بیمه، مهاجرت و سقط جنین موضوعات داخلی هستند که رأی دهندگان آمریکایی در انتخاب خود به آن اهمیت میدهند و موضوعات بینالمللی مانند نوع نگرش دو نامزد به جنگ غزه و اوکراین نیز از مهمترین پارامترهاییست که تا حدی موجب شده رأی دهندگان جناح خود را تغییر دهند.
بیشتر بخوانید:
ازدواج در جهنم؛ پیوند نتانیاهو با ترامپ
با این اوصاف آخرین دادههای نظرسنجیها اکنون حاکی از این است که رقابت تنگاتنگی بین دو رقیب بهخصوص در ایالتهای نوسانی حکمفرماست. این ایالات شامل پنسیلوانیا، کارولینای شمالی، جورجیا، میشیگان، آریزونا، ویسکانسین و نوادا هستند که برخی از آنها مانند پنسلیوانیا تعداد رأی الکترال بیشتری داشته و در نتیجه اهمیت بالاتری نیز برای دو نامزد ریاست جمهوری دارند.
نظرسنجی روزانه فایو ترتی ایت نشان میدهد که برتری هریس در میشیگان اندک است و تقریبا 8/0 امتیاز دارد. همچنین او برتری خود را در نوادا را از دست دادهاست، جایی که ترامپ اکنون به 3/0 امتیاز بیشتری از او دارد. در ویسکانسین نیز برتری او از 8/0 امتیاز در روز چهارشنبه به 6/0 امتیاز کاهش یافته است.
از سوی دیگر، برتری ترامپ در پنسیلوانیا اندکی افزایش یافته و از 4/0 امتیاز به 7/0 امتیاز رسیده است. برتری این نامزد جمهوریخواه همچنین در کارولینای شمالی به سطح هفته گذشته بازگشته است و اکنون به 4/1 امتیاز رسیده است. ترامپ همچنین در آریزونا با 4/2 امتیاز از هریس پیشی گرفته و در جورجیا که برتری او 8/1 امتیاز است، در حال افزایش است.
موضوع مهم دیگر شرکت کردن افرادی است که در انتخابات قبلی میلی به رأی دادن نداشتند. نظرسنجی انبیسی نیوز نیز نشان میدهد در دو ایالت نوسانی آریزونا و پنسلیوانیا بسیاری تصمیم به رأی دادن گرفتهاند در حالی که قبلا علاقهای نداشتند. این آمار همچنین نشان میدهد دادههای پنسیلوانیا تفاوتهای زیادی را در تعداد آرای رأی دهندگان جدید، هم از نظر ثبت نام در حزب و هم بر اساس جنسیت، نشان میدهد.
این موضوع وقتی مهم میشود که بدانیم اکثر تحلیلگران معتقدند که هر کسی که در پنسیلوانیا برنده شود به احتمال زیاد در کل انتخابات برنده خواهد شد. زیرا این ایالت دارای 19 رأی در کالج الکترال است در حالی که به طور مثال ایالت آریزونا 11 رأی الکترال دارد و اهمیت آن کمتر است.
آمارها نشان میدهد در میان رأی دهندگان جدید در پنسیلوانیا، زنان دموکرات بزرگترین گروه رأی دهندگان هستند. اما در آریزونا جمهوری خواهان مردان پیشتاز هستند. در عین حال در این ایالت تعداد رأی دهندگان جدید کمتر از پنسیلوانیا است. با این حال، تعداد رأی دهندگان جدیدی که تصمیم به عدم وابستگی به هر یک از احزاب کرده اند نیز قابل توجه است زیرا نحوه رأی دادن آنها میتواند نتیجه را به کلی برای هر دو طرف تغییر دهد.
در نظرسنجی دیگری که گاردین صورت گرفته نیز نشان میدهد ترامپ در حال حاضر کمتر از یک امتیاز نسبت به هریس در پنسیلوانیا برتری دارد. در انتخابات گذشته نیز این ایالت در انتخاب برنده نقش تعیین کنندهای داشت. جو بایدن سال 2020 تنها با 2 .1 امتیاز در پنسیلوانیا پیروز شده بود و چهار سال پیش از نیز ترامپ این ایالت را با 7. 0 امتیاز به دست آورده بود.
برای دموکراتها، تمرکز بر اخراج رأیدهندگان در شهرهای پنسیلوانیا مانند فیلادلفیا و اسکرانتون و حومههای نزدیک آنها است که خانه بسیاری از زنان و رأیدهندگان تحصیلکرده دانشگاهی هستند که آنها به نظر حامیان خوبی در زمینه دموکراسی و سقط جنین بودند.
جمهوری خواهان نیز در آنجا با حمله به هریس به خاطر سیاستهای مهاجرتی رئیس جمهور و تورم بالای اوایل ریاست جمهوری او، بیشتر بر جلب رأی دهندگان سفیدپوست طبقه کارگر و تعداد فزایندهای از مردان جوان رنگین پوست متمرکز هستند.
همچنین دادههای خارج از پنسیلوانیا تفاوتهای زیادی را در تعداد آرای رأی دهندگان جدید، هم از نظر ثبت نام در حزب و هم بر اساس جنسیت نشان میدهد. تعداد رأی دهندگان جدید دموکراتها بیشتر از جمهوری خواهان است و رأی دهندگان زن جدید باعث ایجاد این شکاف حزبی میشوند. علاوه بر این در میان رأی دهندگان زن جدید، تعداد دموکراتها تقریبا 2 به 1 از جمهوریخواهان بیشتر است.
در عین حال باید اشاره کرد در آمریکا همچنان هستند عدهای که با تردید به این انتخابات نگاه میکنند. نظرسنجی اخیری که توسط آسوشیتدپرس و مرکز تحقیقات روابط عمومی ان.ا.آر.سی صورت گرفته، نشان میدهد که حدود 70 درصد از آمریکاییها نسبت به انتخابات احساس اضطراب یا سرخوردگی میکنند و تعداد کمی از آنها ابراز اشتیاق میکنند.
باید گفت هم دموکراتها و هم جمهوریخواهان این احساسات را دارند، اما دموکراتها با 80 درصد سطوح بالاتری از اضطراب را نسبت به جمهوری خواهان با 77درصد اضطراب تجربه میکنند. در حالی که تنها 54 درصد از رأیدهندگان مستقل هستند که چنین احساسی دارند. علاوه بر این، 79 درصد از دموکراتها در مقایسه با 66 درصد از جمهوریخواهان، احساس اضطراب میکنند.
اکنون در روزهای پایانی تبلیغات هر دو جناح با سفرهای فشرده به ایالتهای مهم سعی دارند تا رأیدهندگان را قانع کنند تا در این انتخابات شرکت کنند و باید گفت با پیشینهای که از انتخابات قبلی در آمریکا داریم نمیتوان تا لحظه آخر این انتخابات را پیشبینی کرد. در عین حال همه نگرانیها در این کشور از برخوردی است که ترامپ در صورت برنده نشدن از خود نشان خواهد داد. زیرا او از قبل تهدید کرده که در صورت انتخاب نشدن مانند دوره قبل در مورد صحت این انتخابات اعتراض خواهد کرد.
خبرنگار: ماری ملکی
انتهای پیام/