پیشتازی ترامپ از هریس در نظرسنجی ایالتهای کلیدی چندروز مانده به انتخابات آمریکا؛ در حالی که تنها پنج روز تا انتخابات آمریکا باقی مانده، نظرسنجیها از برتری هریس در سطح ملی و شکست او در ایالات کلیدی خبر میدهند.
در حالی که همچنان رقابت سنگینی میان کامالا هریس، نامزد حزب دموکرات با دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواهان برقرار است، نظرسنجیها نشان از برتری خفیف هریس در سطح ملی و پیروزی ترامپ در ایالتهای کلیدی دارد.
آخرین نظرسنجیهای بعمل آمده نشان میدهد که نامزد دموکرات در سطح ملی به میزان ~یک.یک درصد از ترامپ پیش است. طبق این نظرسنجی کامالا هریس 47.9 درصد آرا را کسب میکند و در مقابل ترامپ 46.8 درصد رأیها را به دست میآورد.
با این حال با توجه به نظام انتخاباتی آمریکا، برتری نامزدها در سطح ملی منجر به پیروزی آنها در انتخابات نمیشود، همان گونه که هیلاری کلینتون، نامزد انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در سال 2016 با وجود پیشتازی میلیونی در سطح ملی، نتوانست بر دونالد ترامپ غلبه کند.
به این ترتیب مهمترین مسئله کسب آراء الکترال در انتخابات است که رئیسجمهور آینده آمریکا را تعیین خواهد کرد. در میان هفت ایالت کلیدی که رقابت انتخاباتی در آنها بسیار جدی است، ترامپ در آخرین نظرسنجیها در پنج ایالت پیشتاز بوده و از رقیب انتخاباتی خود سبقت گرفته است.
ترامپ در نوادا و پنسیلوانیا با اختلاف کمتر از 1 درصد پیروز بوده و در ایالت کارولینای شمالی با 1 درصد، در جورجیا با 2 و در آریزونا با 3 درصد پیشتاز است. با توجه به این که ایالات مذکور 68 رأی الکترال دارند و هر نامزد انتخاباتی باید 270 رأی را کسب کند، نتایج آن میتواند تأثیر جدی در پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات داشته باشد.
در مقابل کامالا هریس در ایالتهای ویسکانسین و میشیگان به میزان کمتر از 1 درصد از رقیب انتخاباتی خود پیشتاز است.
شگرد ترامپ برای رای آوردن
ترامپ برای رای آوردن در ایالت های مختلف دست به شگردهای مختلفی زده است تا بتواند رقیب دموکرات خود را شکست دهد. به گزارش العربیه، قرار است که ترامپ به شهر دیربورن در ایالت میشگان برود که بیشتر ساکنان آن را اعراب مسلمان تشکیل می دهند.
ترامپ که زمانی ورود مهاجران از چندین کشور مسلمان را ممنوع اعلام کرد، حالا برای شکست دادن رقیب دموکرات خود در ایالت میشیگان به مسلمانان متوسل شده است.
این یک تغییر موضع سیاسی است که در خلال نخستین کارزار انتخاباتی ترامپ در ۲۰۲۰ غیرقابلتصور بود. او در آن زمان دائماً علیه مسلمانان سخنرانی میکرد و سفر از چندین کشور مسلمان را ممنوع اعلام کرد. ترامپ حتی در نخستین هفتههای کارزار انتخاباتی امسال خود هم از بخشی از مواضع سابق خود وام گرفت.
بااینحال، اکنون که ترامپ و رقیب دموکرات او در یک انتخابات تنگاتنگ رقابت میکنند، هر ۲ سعی دارند اعراب و مسلمانان آمریکایی را بهسوی خود جلب کنند، زیرا بسیاری از آنها از سیاستهای دولت بایدن در قبال جنگ غزه ناراضی هستند. هفت ایالت آمریکا از جمله میشیگان، نقش سرنوشتسازی در تعیین نتیجه انتخابات دارند و میشیگان ایالتی است که بخش بزرگی از جمعیت آن را اعراب و مسلمانان تشکیل دادهاند.