شناسهٔ خبر: 69482986 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: رادیو فردا | لینک خبر

پنج روز تا انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا؛ هریس و ترامپ در پی رای زنان و لاتین‌ها

صاحب‌خبر -

در حالی که تا آخرین روز انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده پنج روز باقی مانده است دو رقیب اصلی به ایالت‌های چرخشی رفتند، واکنش‌ها به دو عبارت جنجالی از دو طرف ادامه دارد و ایلان ماسک در دادگاه حاضر نشد.

دو ایالت چرخشی نوادا و ویسکانسین روز پنجشنبه ۱۰ آبان میزبان هر دو رقیب دموکرات و جمهوری‌خواه، کامالا هریس و دونالد ترامپ، بودند.

در انتخابات این دوره، از هفت ایالت نوادا، آریزونا، جورجیا، میشیگان، کارولینای شمالی، پنسیلوانیا و ویسکانسین به عنوان ایالت‌های چرخشی یا میدان نبرد یاد می‌شود.

آراء هر دو رقیب در این ایالت‌ها نزدیک به هم است و این ایالت‌ها نقشی سرنوشت‌ساز در راهیابی یکی از نامزدها به کاخ سفید خواهند داشت.

دو ایالت‌ نوادا و ویسکانسین که روز پنجشنبه میزبان دو رقیب بودند محل سکونت شمار قابل توجهی از لاتین‌ها، یعنی کسانی که موضوع یکی از دو نقل قول جنجالی روزهای اخیر بودند، هستند.

تلاش برای کسب آرای زنان و لاتین‌ها

کامالا هریس روز پنجشنبه در نوادا به شدت از سخنان رقیب خود درباره زنان انتقاد کرد و گفت که دونالد ترامپ «به آزادی و هوش زنان برای تشخیص مصالح خود» احترام نمی‌گذارد، «ولی ما به زنان اعتماد داریم».

این سخنان واکنشی بود به اظهارات دونالد ترامپ که گفته بود او از زنان محافظت می‌کند «چه دوست داشته باشند و چه دوست نداشته باشند».

کامالا هریس در سخنان خود در آریزونا نیز از مردم خواست به طرح قانونی کردن امکان سقط جنین تا ۲۴ هفتگی (به جای ۱۵ هفتگی فعلی در این ایالت) رای دهند.

همزمان با انتخابات ریاست‌جمهوری، در ده ایالت آمریکا درباره موضوع سقط جنین نیز رای‌گیری می‌شود و این موضوع به یکی از محورهای اصلی مورد مناقشه در انتخابات کنونی آمریکا تبدیل شده است.

دونالد ترامپ در دوران ریاست‌جمهوری خود با انتصاب سه قاضی محافظه‌کار در دادگاه عالی آمریکا زمینه را برای رای جنجالی این دادگاه فراهم کرد که به رسمیت شناختن حق سقط جنین در قانون اساسی زنان پایان داد و به ایالت‌ها اجازه داد تا خود دراین‌باره تصمیم بگیرند.

دو رقیب اصلی انتخابات ریاست‌جمهوری روز پنجشنبه همچنین به واکنش‌ها درباره اظهار نظری با عنوان «زباله» ادامه دادند.

دونالد ترامپ در ایالت ویسکانسین با پوشیدن جلیقه پاکبان‌ها و سوار شدن به خودرویی شبیه به کامیون حمل زباله به همایش انتخاباتی رفت.

چند روز پیش یک طنزپرداز در همایش انتخاباتی خود از پورتوریکو با عبارت «جزیره شناور زباله» یاد کرد و در پی آن جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، سخنانی اظهار کرد که حامیان ترامپ گفته‌اند به معنای توصیف آن‌ها به عنوان زباله بوده است؛ کاخ سفید چنین برداشتی را رد کرده است.

دونالد ترامپ پیش از سفر به آریزونا و نوادا، در سفری که ناظران آن را تعجب‌آور توصیف کرده‌اند به ایالت نیومکزیکو رفت؛ ایالتی که چهار سال پیش، او تنها حدود ۱۰ درصد آراء را کسب کرد.

نیومکزیکو از سال ۲۰۰۴ همواره به دموکرات‌ها رای داده و به اصطلاح ایالتی «آبی» محسوب می‌شود اما به نوشته نیویورک تایمز، دونالد ترامپ در تلاش برای جلب اعتماد ملی، و همچنین تاثیر بر رای اقلیت لاتین ساکن آمریکا بوده است.

رکوردشکنی رای‌گیری زودهنگام

در همین حال گزارش‌های مختلف، از جمله آمار دانشگاه فلوریدا، نشان می‌دهد که در انتخابات ریاست‌جمهوری این دوره تاکنون ۶۱.۹ میلیون نفر در رای‌گیری زودهنگام شرکت کرده‌اند.

این آمار حکایت از آن دارد که در برخی ایالت‌های آمریکا رکورد رای‌گیری زودهنگام شکسته شده است. از جمله در ایالت نوادا تاکنون بیش از ۸۵۶ هزار نفر در رای‌گیری زودهنگام شرکت کرده‌اند؛ این رقم حدود ۴۳ درصد واجدان شرایط رای دادن در این ایالت است.

حدود ۳۹.۲ درصد از رای‌دهندگان زودهنگام در این ایالت جمهوری‌خواه، و حدود ۳۴ درصد از آن‌ها دموکرات بوده‌اند.

اما در سطح ملی نتایج آراء زودهنگام تاکنون به نفع کامالا هریس بوده است؛ بر اساس این آمار، حدود ۴۱ درصد رای‌دهندگان زودهنگام در حمایت از دموکرات‌ها ثبت‌نام کرده‌اند و این آمار در رابطه با جمهوری‌خواهان ۴۰ درصد است.

کارزار انتخاباتی کامالا هریس رای‌دهندگان آمریکایی را به رای‌دهی زودهنگام تشویق کرده و خود او به همراه یار انتخاباتی‌اش، تیم والز، تاکنون رای خود را به صندوق انداخته‌اند.

دونالد ترامپ نیز با وجودی که ابتدا درباره منصفانه بودن رای‌گیری زودهنگام ابراز تردید کرده بود، اما بعد آن را پذیرفت و اکنون حامیان خود را تشویق می‌کند تا هر زمان که صلاح است رای دهند.

ایلان ماسک در دادگاه حاضر نشد

در تحولی دیگر، ایلان ماسک میلیاردری که با اعطای چک‌های یک میلیون دلاری به رای‌دهندگان جنجال به پا کرده است، روز پنجشنبه در دادگاه حاضر نشد.

با این حال قاضی دادگاهی در ایالت پنسیلوانیا با درخواست جلوگیری فوری از اقدام او مخالفت کرد.

قاضی آنجلو فوگلیتا در جلسه دادگاه گفت این شکایت را تا زمانی که دادگاه فدرال درباره بررسی آن تصمیم بگیرد به حالت تعلیق در می‌آورد.

به این ترتیب و با رای این قاضی، ایلان ماسک می‌تواند تا روز پایانی انتخابات در ۱۵ آبان به اعطای چک‌های یک میلیون دلاری خود به رای‌دهندگان ادامه دهد.

دونالد ترامپ پیش از این گفته بود که در صورت پیروزی در انتخابات، ایلان ماسک را به عنوان رئیس حسابرسی هزینه‌های دولت و مسئول اجرای اصلاحات «گسترده» منصوب خواهد کرد.

در این میان نتایج یک نظرسنجی نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری در این کشور با احساسات متفاوت و متعدد دست به گریبان هستند.

بر اساس نتایج نظرسنجی خبرگزاری آسوشیتدپرس به همراه مرکز تحقیقات روابط عمومی نورک، از هر ۱۰ آمریکایی حدود هفت نفر در رابطه با انتخابات ریاست‌جمهوری امسال احساس «ناامیدی» و «اضطراب» می‌کنند.

به همین نسبت هم آمریکایی‌ها گفته‌اند که به انتخابات علاقه‌مند هستند، اما تنها یک‌سوم آن‌ها احساس هیجان می‌کنند.

آسوشیتدپرس می‌نویسد که در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا احساس عدم اطمینان گسترده‌ای در جامعه وجود دارد.

رای‌گیری در انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده از مدت‌ها پیش به روش‌های مختلف، از جمله زودهنگام، پستی و خارج از کشور، در جریان بوده و آخرین روز آن پنجم نوامبر (برابر با ۱۵ آبان) خواهد بود.

برنده این انتخابات در بیستم ژانویه ۲۰۲۵ (اول بهمن‌ماه امسال) ادای سوگند خواهد کرد و در کاخ سفید مستقر خواهد شد.