شناسهٔ خبر: 69482281 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه دنیای‌اقتصاد | لینک خبر

رقابت هریس و ترامپ شدید شد

ایرنا : بر اساس نظرسنجی سی ان ان، ترمپ در جورجیا ۴۸ درصد و هریس ۴۷ درصد حمایت بدست آورده و در کارولینای شمالی، هریس ۴۸ درصد و ترامپ ۴۷ درصد رای احتمالی جذب کرده است.

صاحب‌خبر -

چند روز مانده تا روز برگزاری انتخابات ۵ نوامبر ۲۰۲۴ (۱۵ آبان ۱۴۰۳) ریاست جمهوری آمریکا، بر اساس نظرسنجی‌های جدید  سی ان ان، کامالا هریس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق این کشور، در دو ایالت جورجیا و کارولینای شمالی در رقابت بسیار شدیدی هستند و هر دو از حمایت برابری برخوردار هستند.

نتایج این نظرسنجی در هر دو ایالت دارای حاشیه خطا است و نشان می دهد که هیچ رهبر مشخصی در هر دو ایالت وجود ندارد.

هر دو ایالت در انتخابات ریاست جمهوری امسال به شدت مهم هستند. کارولینای شمالی که در سال ۲۰۰۸ به شدت از باراک اوباما حمایت کرد، در سه انتخابات ریاست جمهوری گذشته به جمهوری خواهان رأی داده است.

خبر مرتبط
وعده ترامپ به مردم لبنان

«دونالد ترامپ» رئیس جمهور پیشین ایالات متحده و نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا با ارسال پیامی به مردم لبنان وعده داد که در صورت پیروزی در انتخابات، صلح را به خاورمیانه باز خواهد گرداند.

با این حال، در سال ۲۰۲۰، ترامپ با برتری بسیار کمی به پیروزی رسید. جو بایدن چهار سال پیش ترامپ را در جورجیا با اختلاف کمتر از یک درصد شکست داد و اولین دموکراتی شد که پس از بیل کلینتون در سال ۱۹۹۲ در این ایالت پیروز شد.

نتایج نشان می‌دهد که از زمان نظرسنجی اواخر آگوست، سی‌ان‌ان در جورجیا و نظرسنجی اواخر سپتامبر در کارولینای شمالی، که همچنان هیچ فرد برتر مشخصی در این دو ایالت وجود ندارد.

۹۵ درصد از رای دهندگان احتمالی در هر دو ایالت اکنون اعلام کرده اند که تصمیم خود را در مورد نامزد مورد نظر خود گرفته اند و تعداد رای دهندگانی که هنوز تصمیم نگرفته اند رو به کاهش است. با این حال تعداد این گروه زیاد است و می تواند جریان رقابت را تغییر دهد.

بیش از نیمی از رای‌دهندگان احتمالی در جورجیا (۵۹درصد) و کارولینای شمالی (۵۲ درصد) اعلام کرده اند که هم اکنون رای خود را به صندوق انداخته‌اند، و نتایج نشان داده است در جورجیا همین هریس ۷ درصد بیشتر از ترامپ رای خود را به صندوق انداخته اند و در کارولینای شمالی نیز حامیان هریس ۶ درصد بیشتر از حامیان ترامپ رای خود را به صندوق های رای انداخته اند.

انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا روز سه شنبه ۵ نوامبر سال‌جاری میلادی (۲۰۲۴۹) برابر با ۱۵ آبان ماه ۱۴۰۳ برگزار می شود و نظرسنجی‌ها حاکی از رقابت فشرده میان کامالا هریس و دونالد ترامپ دو نامزد حزب دموکرات و جمهوری‌خواه به ویژه در ایالت‌های میدان نبرد و نوسانی است.

یک نامزد انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا، نه با کسب اکثریت آرای مردمی، بلکه از طریق سیستمی به نام کالج الکترال (مجمع منتخبان / گزینندگان) که آرای الکترال را به ۵۰ ایالت و ناحیه کلمبیا که عمدتاً بر اساس جمعیت آنها تخصیص می‌دهد، رئیس جمهور می شود و به کاخ سفید راه می‌یابد.

هفت ایالت کلیدی برای انتخاب رئیس جمهور بعدی ایالات متحده آمریکا عبارتند از: آریزونا، ویسکانسین، کارولینای شمالی، جورجیا، میشیگان، نوادا و پنسیلوانیا.

۵۳۸ رأی کالج الکترال بین ۵۰ ایالت و ناحیه کلمبیا تقسیم شده است. هر ایالت بسته به تعداد نمایندگان کنگره خود حداقل سه رای می گیرد. کرسی های کنگره به هر ایالت بر اساس جمعیت آنها اختصاص داده می شود. بنابراین، کوچک‌ترین ایالت‌ها سه رای کالج الکترال دارند (آنها دو سناتور و یک عضو کنگره دارند). واشنگتن دی سی نیز سه رای به خود اختصاص می دهد.

پرجمعیت ترین ایالت ها آرای الکترال بیشتری به خود اختصاص می دهند: کالیفرنیا ۵۴ رای الکترال به دست آورد (دارای دو سناتور و ۵۲ ناحیه کنگره)، تگزاس ۴۰، فلوریدا ۳۰، نیویورک ۲۸ و غیره. تقریباً در همه ایالت ها، نامزد پیروز تمام آرای الکترال را می گیرد. هر نامزدی که ۲۷۰ یا بیشتر رای الکترال به دست آورد، رئیس جمهور می شود.

مجمع منتخبان در ۱۷ دسامبر دور هم جمع خواهند شد تا رسماً رای خود را به صندوق بیندازند و نتایج را به کنگره ارسال کنند. نامزدی که ۲۷۰ رای الکترال یا بیشتر به دست آورد، رئیس جمهور می‌شود.

این آرا رسماً توسط کنگره در ۶ ژانویه جمع آوری می شود و رئیس جمهور جدید در ۲۰ ژانویه سوگند یاد می کند.

بر اساس گزارش شبکه "ای بی سی" نیوز، مرکز انتخابات دانشگاه فلوریدا گزارش داد که ۵۱ میلیون و ۳۵۴ هزار و ۹۴۹ نفر به صورت زودهنگام و به دو روش حضوری و پستی رای دادند. تقریباً ۲۶.۸ میلیون نفر برای رأی دادن به مراکز رأی گیری مراجعه کرده اند و ۲۴.۶ میلیون نفر دیگر از طریق پست رأی داده اند.

این درحالی است که حزب دموکرات بیشتر از جمهوری خواهان به صورت زود هنگام رای داده اند. طبق آمار منتشر شده از سوی مرکز انتخابات دانشگاه فلوریدا حدود ۹ میلیون و ۴۸ هزار جمهوری خواه و ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار دموکرات رای خود را ارائه کرده اند. حدود ۶.۱ میلیون نفر دیگر که به هیچ یک از احزاب اصلی وابسته نیستند نیز این کار را انجام داده اند.