شناسهٔ خبر: 69156821 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

گزارش|

قالیباف و اجلاس بین‌المجالس در ژنو؛ انعکاس صدای مظلومیت غزه

رئیس مجلس شورای اسلامی بیش از سفر به ژنو برای شرکت در اجلاس بین المجالس جهانی «آی پی یو» با سفر به پایتخت لبنان تاکید کرد که حامل پیام مهمی در این اجلاس خواهد بود.

صاحب‌خبر -

قالیباف و اجلاس بین‌المجالس در ژنو؛ انعکاس صدای مظلومیت غزه

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی  روز شنبه ( 21 مهرماه) بیش از سفر به ژنو برای شرکت در اجلاس بین المجالس جهانی «آی پی یو» به بیروت پایتخت لبنان سفر کرد.

سفر قالیباف به ضاحیه بیروت، در شرایطی که لبنان با بحران‌های اقتصادی و سیاسی مواجه است، حامل پیام‌های مهمی به رژیم صهیونیستی و حامیان آن بود.

این سفر همچنین می‌تواند نشانه‌ای روشن از حمایت قاطع ایران از مقاومت لبنان و تأکید بر آمادگی برای واکنش به هرگونه تجاوز اسرائیل به این کشور باشد.

قالیباف در بدو ورود به فرودگاه رفیق حریری بیروت در جمع خبرنگاران با اشاره به سفر به ژنو گفت: « من عازم سفر به ژنو هستم اما تصمیم گرفتم به دعوت آقای نبیه بری اول به بیروت بیایم تا پیام مردم ایران، مسئولان، رهبری ایران و ریاست جمهوری را به مردم لبنان داشته باشیم که مثل همیشه کنار ملت لبنان و دولت لبنان و مقاومت هستیم و در همه شرایط سخت مانند گذشته در خدمت آنها هستیم».

وی افزود:«چون برای شرکت در اجلاس آی پی یو به ژنو و نزد رؤسای مجالس می‌روم، قصد دارم پیام مظلومیت مردم غزه و لبنان را به آنجا ببرم و آنها را نسبت به وظایف خودشان و خودمان در عرصه‌های بین‌المللی در حمایت از مظلومان به درستی منعکس کنم و حامی مظلومیت ملت لبنان و فلسطین باشم».

به گزارش دانشجو، اتحادیه بین‌المجالس Inter-parliamentary Union (IPU)) یک مؤسسه بین پارلمانی است که در سال ۱۸۸۹ توسط فردریک پسی فرانسوی و رندال کرمر انگلیسی تأسیس شد. این اولین نهاد انجمن ثابت برای مذاکرات چندجانبه سیاسی بود.

در ابتدا این نهاد مختص نمایندگان پارلمان بود اما بعد به یک سازمان بین‌المللی برای مجالس کشورهای مختلف تبدیل شد.

مجالس ملی ۱۷۸ کشور (سه کشور آخر ترکمنستان، ازبکستان و وانواتو هستند که عضویت آنها در کنفرانس صدو سی و هفتم اعطا شد) عضو آی پی یو هستند و ۱۲ مجمع پارلمانی منطقه ای اعضای وابسته هستند. این نهاد دارای یک عضو ناظر ثابت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد است.

گفتنی است، در جریان برگزاری آخرین دور این اجلاسیه در فرودین ماه سال جاری، هیات اعزامی جمهوری اسلامی ایران و تعدادی از کشورهای اسلامی به هنگام سخنرانی نماینده رژیم صهیونیستی، صحن مجمع آی پی یو را ترک کردند.