به گزارش همشهری آنلاین، نادیا عباسزاده با اشاره به اینکه در حال حاضر جمعیت شهر تهران ۳ – ۴ برابر جمعیتی است که باید داشته باشد، افزود: آلودگی هوای یک معلول است و ما تا وقتی که علت ایجاد آلایندهها را درمان نکنیم، معضل همچنان باقی خواهد بود.
وی که در نشست شهردار تهران با اساتید دانشگاه در چهارچوب هیاتهای اندیشه ورز مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران سخن میگفت، بیان کرد: حداکثر جمعیتی که شهر میتواند تحت پوشش قرار دهد ۷ میلیون نفر است. در سالهای ۷۰ از این حد هم گذشتیم. جمعیت شهر تهران دائما افزایش پیدا میکند و زمانی که یک نفر به جمعیت اضافه میشود باید انواع کاربریهای شهری هم به ازای نیازهای او به شهر افزوده شود. ما تخصیص بهینه کاربری اراضی را نداریم و تا زمانی که نتوانیم کاربریهای متناسب را ایجاد کنیم نباید مجوز تراکم بیشتر و ساخت بناهای بلندمرتبه را بدهیم. باید درباره خدماتی که شهر به شهروندان ارائه میکند به تعریف یک واحد سطح برسیم. اگر به ازای هر شهروند مساحت استاندارد ارائه خدمات را نداشته باشیم در همه جا به مشکل برخورد میکنیم.
عباسزاده تاکید کرد: فقط شهرداری مسئول برطرف کردن مشکل آلودگی هوا نیست. شهرداری شاید فقط بتواند یک راه حل موقتی و در حد مسکّن را اجرا کند. اگر بخواهیم مشکل آلودگی هوا به صورت زمینهای حل شود، نهادهای زیادی هم باید بخواهند که این مشکل را حل کنند.
این پژوهشگر مواردی مانند جمعآوری خودروها یا موتورسیکلتهای فرسوده، نوسازی و گسترش ناوگان حمل و نقل مانند اتوبوسها، افزایش کیفیت سوخت، توسعه خدمات مترو و تراموا، افزایش خدمات دولت الکترونیک، اعمال استانداردهای فنی هنگام معاینه فنی خودروها، نظارت دقیق به شرکتهایی که در حوزه حمل و نقل درون شهر فعالیت میکنند، و جلوگیری از اشتغال افراد غیربومی در شهر تهران را به عنوان راهحلهایی برای مقابله با آلودگی هوا پیشنهاد کرد.