دکتر حامد سلامتفر امروز در جمع خبرنگاران گفت: بیمار خانم میانسال که با علائم گوارشی از سه ماه قبل به پزشک مراجعه کرده بودند و در بررسیهایی انجام شده متوجه توده کولون سیگموید( بخش انتهایی روده بزرگ) که در کولونوسکوبی تشخیص سرطان روده بزرگ داده شد و در بررسیهای تکمیلی گسترش سلولهای سرطانی به کبد و توده بزرگ در تخمدان چپ دیده شد.
متخصص جراحی و فوق تخصص جراحی قفسه سینه دانشگاه علوم پزشکی بابل بیان کرد: کنسر کولون و متاساز کبدی قابل برداشتن بود به همین دلیل تصمیم به جراحی این بیمار گرفته شد که تحت جراحی میدلاین قرار گرفتند.
وی یادآور شد: توده بزرگ ۱۵ سانتی با وزن ۶ کیلو در تخمدان بوده که بهصورت کامل برداشته شد و تومور ناحیه روده بزرگ هم تحت عمل جراحی قرار گرفت و بهصورت کامل برداشته و پیوند روده برای بیمار انجام شد و ۴ متاستاز کبد بیمار هم با حاشیه مناسب برداشته شد.
آدنوکارسینوم کولون شایع ترین نوع سرطان روده بزرگ است
دکتر علیرضا فرزانه متخصص جراحی عمومی دانشگاه علوم پزشکی بابل نیز در حاشیه این عمل گفت: ادنوکارسینوم کولون شایعترین نوع سرطان روده بزرگ است که به دلیل ترکیبی از عوامل محیطی و ژنتیکی ایجاد می شود.
وی با اشاره به اینکه مصرف بیش از حد گوشتهای فرآوری شده، گوشت قرمز و الکل از عوامل خطر ثابت شده این بیماری هستند، ادامه داد: افرادی که چربی اضافی بدن دارند نیز در معرض افزایش خطر ابتلا به این نوع سرطان هستند.
این جراح با ذکر این نکته که علائم آدنوکارسینوم به محل تومور در روده بزرگ بستگی دارد، افزود: تومورهای روده بزرگ می توانند باعث تغییر در عادات روده، مدفوع خونی، درد شکم یا نفخ شوند. تومورهای روده بزرگ راست ممکن است تا زمانی که تومور خیلی بزرگ نشده یا به سایر قسمتهای بدن گسترش پیدا کند، هیچ علامتی ایجاد نکند.
دکتر فرزانه افزود: از متخصصین بیهوشی همکاران بیهوشی و همکاران اتاق عمل و همکاران پرستاری بخش آی سی یو و جراحی بیمارستان آموزشی درمانی آیتالله روحانی بابل قدردانی میکنم.
انتهای پیام
نظر شما