شناسهٔ خبر: 68997883 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

شدیدترین طوفان خورشیدی

ناسا اعلام کرد یک طوفان ژئومغناطیسی شدید در راه رسیدن به زمین است

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا، یک لکه خورشیدی با میدان‌های مغناطیسی قوی روی سطح خورشید، عصر سه‌شنبه حوالی ساعت ۱۸ به وقت شرق ایالات متحده آمریکا فوران کرد. بنا بر اعلام ناسا، این دومین شراره قدرتمند پنج سال اخیر است که باعث قطع موج کوتاه رادیویی در هاوایی شد و یک فوران خروج جرم از تاج خورشیدی سی‌ام‌ئی (CME) ایجاد کرد که با سرعت صدها کیلومتر بر ساعت به زمین برخورد خواهد کرد.

اداره ملی اقیانوسی و جوی ایالات متحده (NOAA) پیش‌بینی کرده که این طوفان خورشیدی بین ساعات نخست تا اواسط روز شنبه ۵ اکتبر (۱۴ مهر) به زمین برسد.

بنا بر اعلام این سازمان، این فوران خورشیدی یک طوفان ژئومغناطیسی قوی ایجاد می‌کند که ممکن است به قطع امواج رادیویی، آسیب به شبکه برق و اختلال در ارتباطات ماهواره‌ای منجر شود.

شراره‌های خورشیدی انفجارهای قدرتمند تابشی به شمار می‌روند که از آزاد شدن انرژی مغناطیسی مرتبط با لکه‌های خورشیدی ایجاد می‌شوند.

بنا بر اعلام ناسا، فوران خورشیدی روز سه‌شنبه از نوع کلاس اکس (X) بود که موجب شد پرتوهای آن از مگنتوسفر زمین عبور و لایه بالایی جو را یونیزه کنند و به قطعی موقت امواج رادیویی در منطقه گسترده‌ای از اقیانوس آرام، از جمله هاوایی، منجر شوند.

شراره‌های خورشیدی کلاس اکس به طور متوسط تقریباً ۱۰ بار در سال رخ می‌دهند و دانشمندان پیش‌بینی می‌کنند که در سال ۲۰۲۵، تعداد بیشتری از شراره‌های خورشیدی شدید، سی‌اِم‌ئی‌ها و طوفان‌های ژئومغناطیسی و پیامدهای مخرب آن‌ها بر زمین را شاهد باشیم.