شناسهٔ خبر: 68960640 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

آلودگی نوری، یک عامل خطر جدید برای آلزایمر/ نور مصنوعی دشمن جوانان!

مطالعات جدید نشان می‌دهند قرار گرفتن در معرض نور مصنوعی در شب، به خصوص در افراد جوان‌تر، می‌تواند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش دهد.

صاحب‌خبر -

مطالعات جدید در دانشگاه راش نشان می‌دهد که آلودگی نوری می‌تواند خطر ابتلا به برخی اختلالات و بیماری‌ها را افزایش دهد. این اولین بار است که ارتباط بین آلودگی نوری و بیماری آلزایمر کشف می‌شود. به طور خلاصه، این تحقیق نشان می‌دهد که نور مصنوعی شبانه می‌تواند یک عامل خطر جدی برای بیماری آلزایمر باشد.

به گفته‌ی دکتر رابین وویگت زووالا، استادیار دانشگاه راش؛ این تحقیق نشان می‌دهد که در ایالات متحده ارتباطی بین شیوع بیماری آلزایمر و قرار گرفتن در معرض نور در شب وجود دارد، به‌خصوص در افراد زیر ۶۵ سال، آلودگی نوری شبانه که یک عامل محیطی قابل تغییر است ممکن است خطر ابتلا به آلزایمر را تحت تأثیر قرار دهد. این مطالعه ارتباطی بین آلودگی نوری و اختلال در ریتم شبانه‌روزی بدن پیدا کرده است که می‌تواند به نوبه خود بر سلامت مغز تأثیر بگذارد و خطر ابتلا به بیماری‌های عصبی مانند آلزایمر را افزایش دهد.

زندگی شهری در معرض نور مصنوعی

در حالی که قوانین برخی ایالت‌ها برای کاهش آلودگی نوری تلاش می‌کنند، سطح نور شبانه در بسیاری از نقاط همچنان بالا است. محققان در مطالعه نقشه‌های آلودگی نوری، به ۴۸ ایالت پایین‌تر نگاه کردند و داده‌های پزشکی مرتبط با عوامل خطر بیماری آلزایمر را ترکیب کردند و گروه‌ها را بر اساس شدت نور تقسیم کردند. در پنج گروه، آن‌ها دریافتند که شدت نور با شیوع بیماری آلزایمر مرتبط است، حتی زمانی که برخی از عوامل بیماری شناخته شده وجود نداشت.

در حالی که علت مشخص نیست، شدت بالاتر نور شبانه با شیوع بیشتر بیماری آلزایمر در مقایسه با هر عامل خطر دیگری که در مطالعه برای افراد زیر ۶۵ سال بررسی شده است، مرتبط بود، این نشان می‌دهد که افراد جوان‌تر ممکن است به اثرات قرار گرفتن در معرض نور در شب حساس‌تر باشند.

برخی از ژن‌ها می‌توانند بر شروع زودهنگام آلزایمر تأثیر بگذارند و همین ژن‌ها ممکن است باعث افزایش آسیب‌پذیری نسبت به اثرات قرار گرفتن در معرض نور شبانه شوند. علاوه بر این، افراد جوان‌تر بیشتر احتمال دارد در مناطق شهری زندگی کنند و همین امر ممکن است آنها را بیشتر در معرض نور در شب قرار دهد.

کاهش قرار گرفتن در معرض نور

قرار گرفتن در معرض نور بر الگوی طبیعی خواب و بیداری بدن، یا همان ریتم شبانه‌روزی، تأثیر می‌گذارد. قرار گرفتن در معرض نور در شب می‌تواند ریتم شبانه‌روزی یک فرد را مختل کند، التهاب را افزایش داده و یک فرد را کمتر مقاوم و مستعد ابتلا به بیماری کند. محققان نور داخل خانه در شب یا تأثیر آن بر سلامت را بررسی نکردند.

محقق این مطالعه گفت: خبر خوب این است که تغییرات ساده‌ای مانند اضافه کردن پرده‌های تیره یا خوابیدن با ماسک چشم می‌توانند با حداقل تلاش برای کاهش قرار گرفتن در معرض نور در شب انجام شوند. البته نتایج تحقیق محدود به زیرمجموعه‌ای از جمعیت است و آزمایش‌های بیشتری برای درک بهتر ارتباط بین نور شبانه در فضای باز و بیماری آلزایمر مورد نیاز است.

منبع: ScienceDaily

نیایش احمدی _ خبرنگار تحریریه جوان قدس

برچسب‌ها:

نظر شما