به گزارش روابط عمومی وزارت علوم به نقل از پارک علم و فناوری البرز، حسین بختیاری با اعلام این خبر گفت: به همت دبیرخانه سیاستگذاری توسعه و ترویج مالکیت فکری پارک علم و فناوری البرز؛ رویداد مدیریت داراییهای فکری « ویژه اعضای هیئت علمی و واحدهای فناور » برگزار شد.
معاون فناوری پارک علم و فناوری البرز افزود: این رویداد توسط دبیرخانه مالکیت فکری با هدف آشنایی استان مازندران و گلستان در بخشهایی شامل کارگاه آموزشی، معرفی خدمات حمایتی و انتقال تجارب موفق در دانشکده کشاورزی ساری برگزار شد.
بختیاری ادامه داد: این رویداد با حضور اساتید برجسته برگزار شد و این اساتید تجارب خود را در زمینه ثبت اختراع و پتنت به اشتراک گذاشتند.
وی ادامه داد: همچنین در این رویداد درباره نیازها و چالشهای پیش روی این حوزه و سیستمهای حمایتی و تشویقی دبیرخانه سیاستگذاری توسعه و ترویج مالکیت فکری بحث و تبادل نظر شد. همچنین دو عضو فعال در حوزه پتنت نیز در این زمینه صحبت کردند.
معاون فناوری پارک علم و فناوری البرز خاطرنشان کرد: این رویداد در راستای توسعه مالکیت فکری به طور ویژه برای اساتید دانشگاهی و فعالان حوزه مالکیت فکری برگزار شد.
وی افزود: در این رویداد کارگاههای مختلف و پنلهای انتقال تجربه وجود داشت که بسیار مورد استقبال قرار گرفت، این طرح، طرحی ملی است و باعث میشود اساتید و مخترعان بتوانند با بهترین شرایط و فراغ بال اختراع خود را ثبت کنند، همچنین اطلاعات بیشتر در این زمینه در سامانه صدفها که متعلق به دبیرخانه است وجود دارد.
بختیاری درباره این برنامه که در سه فاز آغاز شده است توضیح داد: فاز اول فاز آشنایی است تا بتوانیم با شناخت چالشها آییننامه را اصلاح کنیم و در فاز دوم دورههایی به صورت آنلاین و آفلاین برگزار میشود تا بتوانیم فرایند توانمندسازی را به خوبی اجرا کنیم، در این فرایند ما قرار نیست تنها از ظرفیت دورههای حضوری استفاده کنیم و تلاش میکنیم فعالیتهای زیادی را نیز در بستر آنلاین و وب انجام دهیم.
وی در ادامه گفت: مرحله سوم طرحها نیز مرحله اقدامات حمایتی است. در این مرحله هزینههای مختلف نگارش ثبت اختراع و ... تا حد زیادی حمایت میشود. البته پیش از آن باید فرایند آگاهسازی و ترویج دانش به درستی انجام شود. همه این موارد در سامانه صدفها (صنعت دارایی های فکری هدفمند و ارزشمدار) به طور مفصل و کامل توضیح داده شده است و در این سامانه امکان ثبت درخواست توسط دانشگاههای مختلف کشور نیز وجود دارد.
معاون فناوری پارک علم و فناوری البرز در پایان خاطرنشان کرد: متاسفانه وضعیت ثبت اختراع در دانشگاههای کشور خوب نیست. اساتید و پژوهشگران اختراع خود را به شکل حقیقی ثبت میکنند و در نتیجه دانشگاه منتفع نمیشود و بالتبع نمیتواند حمایتی نیز انجام دهد. این موضوع سبب شد تا ما به این فکر بیندیشیم تا این مشکل را برطرف کنیم. امیدواریم در آینده با استفاده از ظرفیت کارشناسان مالکیت فکری در دانشگاها از ظرفیتهای علمی دانشگاه و پژوهشگران علمی بهرهمند شویم.
گفتنی است، دبیرخانه سیاستگذاری توسعه و ترویج مالکیت فکری از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به پارک علم و فناوری البرز محول شده است.