شناسهٔ خبر: 6841366 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه مردم‌سالاری | لینک خبر

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام:

مصلحت ما در برخورد با معلمان نيست

صاحب‌خبر -

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به مذاکرات ايران و 1+5 گفت: با همان تجربه و تيمي که در زمان جنگ هم در حد معاونت با وزارت خارجه کار مي‌کردند، امروز هم مقتدرانه عمل شد.

به گزارش ايسنا، آيت‌الله اکبر هاشمي رفسنجاني در سي و دومين اجلاس مديران و روساي آموزش‌و‌پرورش کشور با بيان اين که مردم بايد تحول را از خود شروع کنند ادامه داد: مردمي که تصور مي‌شد مأيوس و خميده و نااميدند در يک لحظه چند روز پيش از انتخابات به خود آمدند و به صحنه آمده و درخواست خود را نشان دادند. رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام اظهار کرد: مسئولان مراقب باشند که مبادا حق مردم را بخورند چون کسي نمي‌تواند حق‌الناس را ناديده بگيرد حتي خدا هم حق مظلومان را به ظالم نمي‌دهد. کسي که ظلم مي‌کند تا حق مظلوم را ادا نکند راهي براي سعادت ندارد حتي اگر در ظاهر سعادتمند باشد.

هاشمي با بيان اين که تحول از جاهايي اتفاق افتاد که معمولا اجازه نمي‌دادند،افزود: تابوي مذاکره با آمريکا شکست و دولت جديد بعد از انتخابات که ذاتا براي خود انگيزه کافي داشت، دست به مذاکره زد در حالي که دولت قبلي انگيزه جلوگيري از تفاهم را داشت و با شعارهايي که مي‌داد تفاهم را در نطفه خفه مي‌کرد.

هاشمي اظهار داشت: در کشور ما ماهها قبل از انتخابات، مقامات عالي‌رتبه نظام موافقت کرده بودند تا با آمريکا مذاکره شود. پيش از اين با پيام سلطان قابوس تيمي به عمان رفت و دو اجلاس طولاني هم برگزار شد. اما آن مقاومت ادامه پيدا نکرد زيرا نيازمند نيروي توانمند و پشتيباني کافي بود. در حالي که مردم خبر نداشتند تا پشتيباني کنند و دلواپسان نيز خبر نداشتند تا مخالفت کنند. وي با اشاره به مذاکره در قضيه قطعنامه بعد از جنگ بيان کرد: در قضيه قطعنامه ما فقط مي‌خواستيم چند کلمه را عوض کنيم که حقوق مردم ضايع نشود و مي‌گفتيم محتواي قطعنامه بايد عوض شود. آنها هم ديدند با جنگ نمي‌توانند ايران را از پا درآورند. زيرا ايران از موضع قدرت وارد شده بود. بنابراين با ايران وارد مذاکره شدند و با تغيير چند کلمه قطعنامه صادر شد.

هاشمي وضعيت دوران جنگ را بدتر از شرايط کنوني دانست و اظهار کرد: در آن زمان ما در سازمان ملل طرفداري نداشتيم و همه عليه ما و با ما دشمن بودند و شرق و غرب دستشان در دست هم بود. اما ما توانستيم قطعنامه را به تصويب برسانيم و در سازمان ملل صدام را متجاوز اعلام کنيم. در حالي که 8 سال به همه دنيا گفته مي‌شد ايران متجاوز است.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به بخشي از سخنان محسن رضايي در زمان جنگ گفت: رضايي در آن زمان مي‌گفت اين که عراق در حالي که در خاک ماست مي‌گويد مذاکره کنيد مثل اين است که دزدي به خانه شما بيايد و همه چيز را بشکند و اجناس با ارزش را غارت کند و بعد بگويد بيا مذاکره کنيم. در صورتي که وقتي دزد در خانه خرابکاري مي‌کند مذاکره‌اي نداريم. هاشمي افزود: در آن زمان براي ما صد ميليارد دلار غرامت مشخص شد که البته يک دهم حق ما نيز نبود. اما اين مهم بود که دنيا عراق را متجاوز و ايران را مظلوم بداند. هاشمي رفسنجاني با اشاره به مذاکرات ايران و 1+5 گفت: با همان تجربه و تيمي که در زمان جنگ هم در حد معاونت با وزارت خارجه کار مي‌کردند امروز هم مقتدرانه عمل شد در حالي که کسي فکر نمي‌کرد شش تيم با تجربه با پشتوانه‌هاي قدرت و امپراطوري در مقابل يک تيم ضربه بخورد، البته اين ضربه نبود زيرا آنها هم مايل به مذاکره بودند.

هاشمي رفسنجاني در خصوص تحريم‌ها اظهار داشت: ما هرگز به دنبال سلاح هسته‌اي نظام نبوديم و آنها به اين اتهام اين همه تحريم به ما تحميل کردند و اگر توافق صورت نمي‌گرفت تحول‌ها مشکل مي‌شد.

وي درباره‌ تحول روابط جهاني گفت:‌ ما کشوري سربلند و عظيم هستيم که از يک جنگ سرد طولاني و مشاجره حساس بيرون آمديم و توانستيم طوري عمل کنيم که فرياد کنگره آمريکا و اسراييل بلند شود.

وي با اشاره به اقتدار علمي کشور گفت: غير از تحول سياسي، اقتدار علمي بود که کارساز شد و آنها فهميدند مي‌توانيم اين صنعت را تا آخر پيش ببريم و حتي اگر ما را تحريم کنند موارد علم و دانش را نمي‌توانند از ما بگيرند. زيرا در مقابل يک قدرت علمي و فني بالا قرار دارند و اقتدار علمي بود که موجب اين تحول شد.

هاشمي رفسنجاني اظهار داشت: در اجلاس نزديک سازمان ملل در حضور دو قدرت روسيه و آمريکا، ايران را در سخنراني اوليه گذاشتند و اين مساله مهمي است.

وي در مورد معلمان گفت: با حقوق کم نمي‌توان از معلمان توقع داشت که بانشاط باشند و کساني که به دنبال ايجاد تحول هستند در صورت ايجاد تحول مالي که پس از توافق حاصل مي‌شود بايد آموزش و پرورش را در اولويت قرار دهند.

وي ادامه داد:‌ ما در حال حاضر از فرهنگ اسلامي دور شده‌ايم و کساني که منتظر ظهور امام زمان‌(عج) هستند گرفتار افراطند و به شعارهاي افراطي خو کرده‌اند. وقتي منابع تلف شود علاقه‌ها کم شود و خانواده‌ها گرفتار شوند مسائلي مثل رشوه به وجود مي‌آيد.

هاشمي رفسنجاني انتظار قرآن از مردم را اعتدال دانست و گفت: قرآن از مسلمانان مي‌خواهد که الگوي همه بشريت باشند. وي با بيان اين که دنيا به دنبال اين است تا با ايران کار کند در حالي که ما راه را به رويش مي‌بنديم اظهار کرد:‌اگر منطق ما قوي است نبايد از مذاکره بترسيم. اگر کسي فکر مي‌کند حرف منطقي نمي‌زنيم همه امواج راديويي و تلويزيوني و ماهواره‌اي نيز مزاحم ماست. وي شرايط حال حاضر ايران را خوب معرفي کرد و گفت: دنيا به ما و حقانيت و قوي بودن ما توجه کرده و نقش ما براي آنها اساسي است و مي‌تواند در کنار ابرقدرت‌ها نقش خوبي ايفا کند. مشروط بر اين که در مسير اعتدال اسلامي گام بردارد.

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اينکه جنگ سرد آمريکا به دليل مذاکره با ايران بي‌سابقه است گفت: آنها از ما مي‌خواهند شفاف باشيم و بمب هسته‌اي نداشته باشيم که بايد گفت هر کس منظره حادثه هيروشيما را ببيند نمي‌تواند به فکر بمب هسته‌اي باشد.

وي در پايان خاطرنشان کرد:‌ مصلحت ما در برخورد با معلمان نيست بايد معلم‌ها را شاداب نگه داريم زيرا معلم‌هاي شاداب کلاس را با نشاط نگه مي‌دارند و معلم‌هاي سرخورده سرخوردگي را به دانش آموزان تزريق مي‌کنند. معلمان نه سوداي قدرت دارند و نه سوداي مالکيت.

برچسب‌ها: