شناسهٔ خبر: 6811750 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: پانا | لینک خبر

هاشمی رفسنجانی در سی و دومین اجلاس مدیران و روسای آموزش و پرورش کشور:

بزرگی خانواده آموزش و پرورش بهانه ای برای تبعیض های موجود شده است

خبرگزاری پانا :رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر ضرورت پرهیز از افراط و تفریط از نیاز جامعه آموزش و پرورش به تحول سخن گفت.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار سیاسی پانا، آیت الله هاشمی رفسنجانی در سی و دومین اجلاس مدیران و روسای آموزش و پرورش کشور ضمن ابراز خرسندی از حضور در کنار مسئولان، مهمترین کار نظام که وظیفه آن ها تربیت فرزندان کشور را یادآور شد و گفت: این اجلاس منظم که با ابتکار دو شهید بزرگوار رجایی و باهنر که حقیقتا افرادی تحول خواه بودند، تا امروز مبتکرانه ادامه دارد و نشان از نیاز به تحولی دارد که پس از انقلاب در آموزش و پرورش حس می شد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این که مجموعه حاضر در اینجا از تاثیرگذارترین مدیران جامعه هستند، اظهار کرد: این جمعیت 12 میلیون نونهال کشور را تحت پوشش خود دارند و باید آن ها را به شخصیت های بزرگ آینده تبدیل کنند. عظمت کار آموزش و پرورش متعلق به معلمان است، چرا که آن ها کار اصلی را انجام می دهند و آن ها مستقیما با روح و روان فرزندانمان در ارتباط هستند و کلمه کلمه معلم روی آینده فرزندان و آینده کشور تاثیرگذار است.

هاشمی با بیان این که خانواده بزرگ آموزش و پرورش در اقصا نقاط کشور با ارتباط با 12 میلیون نفر دانش آموز پراکنده است، تاکید کرد: باید روی این مجموعه حساب بیشتری باز می شد. بزرگی و حجم این خانواده بهانه ای برای تبعیضی است که وجود دارد. آقای دکتر فانی از دوستان آقایان رجایی و باهنر و از همکاران نزدیک آن ها از پیش از انقلاب بوده و از این یار آن دو شهید انتظار می رود که با کمک شما تحولی در جامعه ما و اسلام ایجاد کند. 

وی ضمن تحسین شعار انتخابی برای این دوره از اجلاس مدیران و روسای آموزش و پرورش تصریح کرد: شعار خوبی متناسب با زمان و شرایط انتخاب کرده اید. این دوره را زمان تحول می بینم. ما در دوره گذشته دچار یک انحراف بزرگ شدیم، افراط و تفریط همیشه به ما آسیب رسانده است. عده ای بی حال و عده ای تندرو و بی ترمز؛ این ها همیشه آسیب رسان بوده اند، هرچند برخی اوقات حضورشان می تواند مثمرثمر باشد اما در مجموع از افراط و تفریط بهره ای نمی بریم.

افراط و تفریط با اسلام مغایرت دارد

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این که افراط و تفریط با اسلام مغایرت دارد، خاطرنشان کرد: از جمله مواردی که در افراط و تفریط شاهد آنیم وجود داعش، طالبان و بوکوحرام است که اسلام را این گونه بدنام می کنند و آن را مساوی با سربریدن، خفقان و فشار نشان می دهند. تفکر سلفی وهابی سال ها پیش در شرایطی که اوضاع ایجاب می کردآغاز شد و الان همچنان آسیب رسان است.

هاشمی با بیان این که افراط و تفریطی که در داخل از آن رنج می بریم جهانی شده است، عنوان کرد: جوانان ناراضی و ناراحت را به راحتی جذب می کنند و شمشیر به دست آن ها می دهند و آن ها وارد معرکه شده و به جای ساختن انسان ها، آن ها را قربانی می کنند، در حالی که مهم ترین نیاز ما تحول همه جانبه واقعی و نه شعاری است و خود خداوند در قرآن درس آن را به ما داده است. "انّ الله لایغیّر ما بقوم حتّی یغیّروا ما بانفسهم"، یعنی انتظار نداشته باشید که خداوند سرنوشت شما را از راه دیگری غیر از خودتان درست کند. انسان باید از درون خود متحول شود تا اطراف خود را متحول کند. یعنی ما باید از خودمان شروع کنیم و مردمان تحول خواه شوند.

وی در ادامه اظهارات خود یادآور شد: مردم ما، در بدترین شرایطی که همه چیز از طرف دولت و نیروهای امنیتی برای جلوگیری از انتخاب سالم بر آن ها فشار می آورد، متحول شدند. مردمی که فکر می شد مایوس و خموده اند در یک لحظه در سراسر کشور و چند روز پیش از انتخابات وارد صحنه شدند و خود را نشان دادند. مسئولان نهیب خوردند که نباید حق الناس را ضایع کنند، چرا که کسی حتی خدا نمی تواند حق الناس را بخورد و کسی که ظلم می کند تا حق مظلوم را ادا نکند، راهی به سعادت نخواهد یافت. ابهت و خواست مردم ناباورانه و با وجود آن که در این مرحله سدی جلوی آن ایجاد شد، به ثمر نشست.

دولت روحانی برخلاف دولت قبل انگیزه کافی برای تفاهم داشت

هاشمی رفسنجانی با بیان این که ادامه دادن مسیر تحول به دلیل موانع موجود در راه دشوار است، تاکید کرد: مردم باید در قبال تحولی که ایجاد کردند، پایداری کنند. جایی که این تحول بروز کرد تابوی مذاکره با آمریکا شکسته شد. البته خود رهبری پیش از انتخابات و در پی پیام سلطان قابوس موافقت کردند که تیمی به عمان برود و مذاکرات در سطح پایین و در دو جلسه طولانی برگزار شد. اما ادامه پیدا نکرد چرا که نیاز به تیم های مصمم و پشتیبانی های کافی وجود داشت. در آن مرحله مردم از این مذاکرات اطلاعی نداشتند تا حمایت کنند و دلواپسان هم از آن خبر نداشتند تا با آن مخالفت کنند. البته نتیجه اساسی که شکستن تابوی مذاکره بود، حاصل شد، هرچند رهبری گفتند که با اصل مذاکره مخالفتی ندارند که این خودش یک تحول است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر این که دولت روحانی برخلاف دولت قبل انگیزه کافی برای تفاهم را داشت، عنوان کرد: این در حالی است که دولت قبل انگیزه مبارزه با تفاهم را داشت. به هر حال این کار ادامه پیدا کرد و حمایت هایی از آن شد که البته کار بسیار دشواری بود و ما مانند آن را در قضیه قطعنامه در دوران جنگ داشتیم. هشت سال می گفتند ایران جنگ طلب است و زیر بار مذاکره نمی رود، ولی در نهایت صدام متجاوز شناخته شد.

می گویند ایران سر 5+1 را کلاه گذاشته است

هاشمی با بیان این که کسی باور نمی کرد شش تیم باتجربه و قدرتمند دنیا در مقابل یک تیم قرار بگیرند و حقوق ایران ضایع نشود، گفت: ده برابر آنچه را که ما در اینجا می شنویم، آن ها در امریکا می شنوند. می گویند ایران سر 5+1 را کلاه گذاشته است، ما کلاهی سر کسی نگذاشتیم بلکه اقتدار و حقانیت، پشتیبان تیم مذاکره کننده ما بود. ما هیچ وقت به دنبال سلاح هسته ای نبوده ایم، اما آن ها تمام این تحریم ها را علیه ما اعمال کردند که در دنیا چنین چیزی سابقه نداشت.

وی افزود: ما الان کشوری سربلندیم که از یک جنگ سرد طولانی و مشاجره بسیار حساس بیرون آمده ایم که الان فریاد کنگره امریکا و کنست اسرائیل را در آورده ایم. آن ها هم ترس دارند و هم دروغ و می گویند، ما اگر قدرتی داریم ناشی از اقتدار علمی ماست و آن ها فهمیدند که ما می توانیم. آن ها شاید بتوانند ما را تحریم کنند، ولی نمی توانند این اقتدار را از ما بگیرند.

اقتدار علمی ما پایه تحول جهانی شد

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه سخنان خود در سی و دومین اجلاس مربیان و روسای آموزش و پرورش گفت: اقتدار علمی ما پایه تحول جهانی شد و در اجلاس آینده سازمان ملل دو کشور روسیه و آمریکا و همین طور ایران در یک بخش اجلاس به سخنرانی می پردازند که این نشان از نگاه آن ها به قدرت ایران دارد.

وی خطاب به مدیران آموزش و پرورش گفت: شما کسانی هستید که اقتدار علمی و فنی را در جامعه ایجاد می کنید و اگر شما نبودید و این تحصیلات را نداشتید و این آموزش و پرورش وجود نداشت، به مراتب بالای علمی نمی رسیدیم.

نظام باید به آموزش و پرورش بیش از این اهتمام کند

هاشمی با تاکید بر این مطلب که عشقی که در دل دانش آموزان از معلم خوب و خوش اخلاق می ماند، تا پایان عمر در دل او ماندگار است گفت: البته شرط آن این است که معلم مانند پدر و یا مادر با دانش آموز برخورد کند و کودک بفهمد که عتاب او هم پدرانه و مادرانه است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این که این نظام باید به آموزش و پرورش بیش از این اهتمام کند، گفت: من در دوره سازندگی معتقد بودم که سازندگی پایدار باید در آموزش و پرورش شکل بگیرد و خوشبختانه دکتر نجفی هم با این تفکر طرح تغییر نظام آموزشی را به تصویب رساند که متاسفانه الان اثری از آن نمی بینم.

هاشمی گفت: در این اجلاس از سند اجرائی نقشه راه رونمایی شده است. گفته می شود آموزش و پرورش خیلی بزرگ است و می خواهیم به آن رسیدگی کنیم. دست نظام بجز 8 سال گذشته در آن حد باز نبود که این مهم میسر شود. ما فکر می کنیم هر سرمایه گذاری در این زمینه بیشترین بهره وری را دارد. بدنه و پایه نیروهای متخصص ما سطح بالایی دارد و از افتخارات ما این است که خانم ها در حال پر کردن کرسی های دانشگاه ها هستند. خوشبختانه راه باز است که نصف جمعیت ما که بانوان هستند و در جمع مدیران ما حضورشان کمرنگ بود، امروز در راس کارهای مدیریتی حضور انبوهی داشته باشند.

معلم باید راضی باشد/ ارزش تولید انسان بیش از تولید ماشین است

وی با بیان این که یکی از افراط کاری های ما در اوایل انقلاب این بود که مدارس غیردولتی و دانشگاه ها را زیر نظردولت بردیم، گفت: این مسئله ما را سال ها عقب انداخت. ما بدون توسعه علمی به جایی نمی رسیم و پژوهش در این امر مسئله بسیار مهمی است. ذات انسان پژوهشگر است .همین که ذهن انسان از کودکی به دنبال پرسشگری است گواه این امر است. باید بچه ها را به گونه ای تربیت کنیم که یاد بگیرند چگونه شغل ایجاد کنند. تعلیمات حرفه و فن باید بیش از این تقویت شود باید مدارس فنی و حرفه ای را تجهیز کنیم و بهترین تجهیزات را در اختیار بچه ها قرار دهیم تا تشویق شوند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن یاداوری این مطلب که نباید به بودجه آموزش و پرورش نگاه مصرفی داشت، خاطرنشان کرد: درست است که پرداخت حقوق در بخش تولید طبقه بندی نمی شود، اما ارزش کار معلم که انسان می سازد کمتر از کسی که کارش ساخت ماشین است، نیست. باید شعار تحول آموزش و پرورش امروز، بالندگی فردا را جدی بگیریم. باید معلمان راضی باشند، نشاط داشته باشند و مشکل نداشته باشد.

هاشمی ادامه داد: دکتر نوبخت که خود زمانی معلم بود می گفت که الان تبعیض وجود دارد، نمی دانم چرا کسانی حقوق های بسیار بالا می گیرند و کسانی که وقت اضافه خود را در مدرسه می گذرانند برایشان پول سواره می رود و این ها باید دنبال آن پیاده بروند.
او عنوان کرد: الان در آموزش و پرورش وضع خوبی داریم و در حال حذف کنکوریم. در دانشگاه آزاد در مقطع کارشناسی 500 هزار کرسی خالی داریم البته در مقطع ارشد و دکتری این گونه نیست و باید جا را برای حضور بدون کنکور خالی کرد.

اگر منطق ما اسلامی و قوی است نباید از هیچ مذاکره ای بترسیم

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این که مهم ترین کار برای افزایش امید آن است که اگر از توافق انتفاع مالی به دست آمد، به آموزش و پرورش پرداخت شود، عنوان کرد: آینده انسان از معاش کافی است. از فرهنگ اسلامی مان دور شده ایم کسانی را داریم که انتظار آمدن امام زمان را دارند تا سردار او باشند، ولی متاسفانه در حال گناه اند، چرا که گرفتار افراط شده اند.

وی با تاکید بر این که اشتیاق دنیا برای کار کردن با ما بالا است گفت: وزیر خارجه امریکا وارد منطقه می شود و 6 روز وقت خود را می گذارد تا عرب ها ناآرام را آرام کند که بتوانند با ایران کار کنند. اگر منطق ما اسلامی و قوی است، نباید از هیچ مذاکره ای بترسیم. در غیر این صورت هر موج رادیویی را مزاحم می بینیم. دنیا به حقانیت ما پی برده و می توانیم در کنار ابرقدرت ها نقش اساسی داشته باشیم.

هاشمی در خاتمه اظهارات خود در سی و دومین اجلاس مدیران و روسای آموزش و پروش کشور خطاب به معلمان خاطرنشان کرد: طوری رفتار کنید که دانش آموزانتان هر روز اصلاح شوند و یک گام به جلو داشته باشند. به مصلحت ما نیست که با معلمان برخورد شود و نمی شود به خاطر خواسته هایشان با آن ها برخورد کرد. آن ها که خواسته ناحقی ندارند، معلم نه سودای قدرت و نه سودای مالکیت دارد و تنها سودای او تربیت کودک در کلاس است. باید معلمان را شاداب نگهداریم. چرا که معلم شاداب، کلاس را شاداب می کند و معلم گرفتار در کلاس تزریق سم می کند.