به گزارش شمانیوز: اگرچه مغز به طور معمول طی فعالیتهای روزانه به اندازه زیادی فعال تقویت حافظه میشود اما برخی فعالیتها ممکن است به تقویت حافظه و عملکرد آن کمک کنند.
این موضوع به نوبه خود ممکن است از مغز در برابر انحطاط مرتبط با افزایش سن کمک کند. مغز همیشه حتی در هنگام خواب فعال است، با این حال برخی فعالیتها میتوانند مغز را به روشهای جدیدی درگیر کنند و به طور بالقوه منجر به بهبود حافظه و شناخت شوند. در اینجا به ۴ از آنها اشاره میشود.
۱- تمرین تجسم
تجسم کردن شامل تشکیل یک تصویر ذهنی برای نمایش اطلاعات است. یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ نشان داد که تجسم کردن به افراد کمک میکند اطلاعات را سازماندهی کرده و تصمیمات مناسب بگیرند. افراد میتوانند تجسم را در زندگی روزمره خود تمرین کنند. به عنوان مثال، قبل از رفتن به خرید، نحوه رفت و آمد یا کالای مورد نیاز را تجسم کنید. نکته کلیدی این است که صحنهها را واضح و تا حد امکان با جزئیات تصور کنید.
۲- معاشرت
ارتباط برقرار کردن و معاشرت با دوستان میتواند یک فعالیت ذهنی مفید باشد که به حفظ عملکرد شناختی کمک کند. یک مطالعه در سال ۲۰۱۹ نشان داد که افرادی که تماس اجتماعی مکرر دارند کمتر دچار زوال شناختی و زوال عقل میشوند. برخی از فعالیتهایی که ممکن است به تحریک مغز کمک کند عبارتاند از: داشتن بحث و گفتگو، بازی کردن و یا شرکت در ورزشهای جمعی که میتوانند به عملکرد مغز کمک کنند.
۳- افزایش دایره لغات
افزایش دامنه واژگان یک راه عالی برای گسترش دانش و در عین حال تمرین مغز است. یک راه ساده برای افزایش دایره لغات خواندن یک کتاب یا تماشای یک برنامه تلوزیونی و یادداشت کردن کلمات ناآشنا و سپس بررسی معنای آن از طریق یک فرهنگ لغت است.
۴- موسیقی
یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ نشان داد که گوش دادن به موسیقی که فرد از آن لذت میبرد، بخشهای مختلف مغز را درگیر و به هم متصل میکند. محققان پیشنهاد کردهاند که این موضوع میتواند منجر به بهبود عملکرد شناختی و بهزیستی کلی در فرد شود.
در نظر داشته باشید که افراد معمولا از نظر تمرینات مغزی که از نظر آنها لذتبخشتر است، متفاوت هستند. بهتر است در ابتدا طیف وسیعی از فعالیتهای مربوط به تمرینات مغزی را امتحان کنید و هر کدام بیش از هم برای شما لذتبخش بود از آنها استفاده کنید.
منبع: medicalnewstoday