شناسهٔ خبر: 68359006 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: مردم‌سالاری‌آنلاین | لینک خبر

«پاول دوروف» توسط فرانسه دستگير شد

بازداشت آقای تلگرام در پاريس - مردم سالاری آنلاين

شبکه تلويزيوني 1TF  فرانسه بامداد يکشنبه گزارش داد، پاول دوروف موسس و مديرعامل پيامرسان تلگرام در فرودگاه «بورژه» در خارج از پاريس پايتخت فرانسه بازداشت شد. دوروف با هواپيماي خصوصي خود در حال مسافرت بود که پس از خارج شدن از جت خود در اين کشور بازداشت شد.

صاحب‌خبر - گروه بين ‌الملل: شبکه تلويزيوني 1TF  فرانسه بامداد يکشنبه گزارش داد، پاول دوروف موسس و مديرعامل پيامرسان تلگرام در فرودگاه «بورژه» در خارج از پاريس پايتخت فرانسه بازداشت شد. دوروف با هواپيماي خصوصي خود در حال مسافرت بود که پس از خارج شدن از جت خود در اين کشور بازداشت شد.
به گزارش مردم سالاری آنلاین  ،روسيه به شدت اقدام فرانسه را محکوم کرده است. دوروف در سال 2013 به همراه برادرش نيکولاي پيامرسان تلگرام را تاسيس کرد. بر اساس ارزيابي‌ها، اين پيامرسان که رقيب واتس‌اپ به شمار مي‌آيد، در حال حاضر 950 ميليون کاربر فعال دارد. تخمين زده مي‌شود که دوروف حدود 12 ميليارد دلار ثروت داشته باشد. وي اوايل سال جاري ميلادي گفت که تلگرام «يک سکوي بي‌طرف» باقي مي‌ماند و يک «بازيگر ژئوپوليتيک» نيست.
به گزارش رويترز، ميخائيل اوليانوف نماينده دائم روسيه در سازمان‌هاي بين‌المللي مستقر در وين بامداد يکشنبه در شبکه اجتماعي ايکس نوشت: برخي افراد ساده هنوز نمي‌دانند که اگر نقش کم و بيش آشکاري در فضاي اطلاع‌رساني بين‌المللي داشته باشند، بازديد آنها از کشورهايي که به سمت جوامعي بسيار توتاليترتر حرکت مي‌کنند، امن نيست.
به نوشته رويترز، برخي ديگر از سياستمداران روسي نيز فرانسه را متهم کردند که همچون يک ديکتاتوري عمل مي‌کند. همچنين برخي بلاگرهاي روسيه درخواست کردند ظهر يکشنبه مقابل سفارتخانه‌هاي فرانسه در سراسر دنيا تظاهرات کنند.
در همين حال، سفارت روسيه در پاريس بامداد يکشنبه در پي بازداشت دوروف در فرانسه گفت که «اقدامات فوري» براي روشن شدن وضعيت موسس و مديرعامل پيام‌رسان تلگرام انجام مي‌دهد.
خبرگزاري تاس به نقل از يک منبع در سفارت روسيه در پاريس نوشت که تيم دوروف درخواستي از اين سفارتخانه نکرده‌اند که اين مرکز ديپلماتيک فعالانه اقداماتي فوري براي روشن شدن وضعيت او انجام مي‌دهد.
جزييات بازداشت دوروف
شبکه‌هاي تلويزيوني TF1 و BFM فرانسه بامداد يکشنبه گزارش دادند، دوروف با جت شخصي خود از جمهوري آذربايجان پرواز کرده و در فرودگاه «بورژه» در خارج از پاريس به زمين نشست. وي و يک زن و يک محافظ در اين فرودگاه بازداشت شدند.
براساس گزارش رسانه‌هاي فرانسوي ممکن است پاول دوروف، بنيان‌گذار پيام رسان تلگرام به دليل اتهاماتي که به او وارد شده است به 20 سال زندان محکوم شود. شبکه‌هاي تلويزيوني فرانسوي، دو اعلام کردند که دستگيري او با شکست اين کارآفرين روسي‌الاصل در مقابله با فعاليت‌هاي مجرمانه در سرويس پيام‌رسان تلگرام مربوط مي‌شود. در آخرين خبرهاي منتشر شده در رابطه با پاول دروف آمده که: دوروف بلافاصله پس از بازگشت از باکو در فرودگاه دستگير شد. او به سرعت به تروريسم، پدوفيليا (کودک‌آزاري) و قاچاق مواد مخدر متهم شد.
مقامات فرانسوي معتقدند که تمام کالاهاي ممنوعه در تلگرام با رضايت ضمني پاول در حال گردش هستند. به گفته شبکه TF1، مقامات قصد دارند کساني را که به‌طور آزادانه در تلگرام پيام رد و بدل مي‌کنند، از ارتکاب جرايم بازدارند. رسانه‌هاي فرانسوي از جمله «لوموند» نوشته‌اند تلگرام از آنجايي که اجازه تشکيل گروه‌هايي با بيش از 200هزار نفر عضو را مي‌دهد، با اتهام انتشار اطلاعات نادرست به صورت همه گير و از جمله محتواهاي پدوفيلي و تروريستي براي کاربران مواجه است. مقامات فرانسوي تا اين لحظه خبر بازداشت دوروف را تاييد نکرده اند اما سفارت روسيه در فرانسه به خبرگزاري دولتي تاس روسيه گفته گام‌هاي فوري براي شفاف سازي وضعيت در دست اقدام است.
راهبرد تلگرام در آزادي بيان
تاکر کارلسون روزنامه‌نگار آمريکايي در واکنش به اين خبر تصريح کرد، دوروف به اين دليل بازداشت شد که از دستور دولت‌ها و نهادهاي اطلاعاتي براي «سانسور واقعيت» امتناع کرد.
کارلسون بامداد يکشنبه در شبکه اجتماعي ايکس نوشت: وقتي دولت روسيه تلاش کرد که شرکت اين رسانه اجتماعي را کنترل کند دوروف از روسيه خارج شد. اما در نهايت اين ولاديمير پوتين رئيس جمهور روسيه نبود که به دليل اجازه دادن به مردم براي اعمال آزادي بيان بازداشت کرد. بلکه يک کشور غربي، يک متحد دولت بايدن و يک عضو ناتو بود که وي را بازداشت کرد.
اين روزنامه‌نگار آمريکايي افزود: پاول دوروف امشب در يک زندان فرانسوي است. او يک هشدار زنده به مالک پلتفرم‌هايي است که از اجراي دستور دولت‌ها و نهادهاي اطلاعاتي براي سانسور واقعيت خودداري مي‌کنند. تاريکي به سرعت روي جهان آزاد سابق مي‌نشيند. ايلان ماسک مالک شبکه اجتماعي ايکس (توئيتر سابق) نيز نوشت: سال 2030 است و در اروپا به خاطر پسنديدن يک ميم اعدام مي‌شويد.
آقاي تلگرام
پاول والريوويچ دوروف در سال 1984 در شهر سنت پترزبورگ روسيه به دنيا آمد و در سال به همراه برادرش نيکولاي سرويس شبکه اجتماعي VK و پيام‌رسان تلگرام را تاسيس کرد. مقر اصلي VK در سنت پترزبورگ است و در بين مردم روسيه، اوکراين، قزاقستان، مولداوي، بلاروس بسيار محبوب است.
تلگرام در سال 2013 تاسيس شد و در حال حاضر مقر آن در دوبي قرار دارد. اين شبکه اجتماعي 950 ميليون کاربر فعال دارد و انتظار مي‌برد سال آينده کاربران فعال آن به يک ميليارد برسد. اين پيام‌رسان در روسيه، اوکراين و جماهير شوروي سابق جزو محبوب‌ترين شبکه‌هاي اجتماعي است.
دوروف در سال 2014 پس از آنکه درخواست دولت روسيه براي تعطيلي گروه‌هاي مربوط به اپوزيسيون روي شبکه اجتماعي VK را نپذيرفت اين کشور را ترک کرد و محل اقامت فعلي وي امارات است. دوروف همچنين تابعيت مضاعف فرانسه و امارات را دارد.نشريه فوربس تخمين زده است که دارايي‌ها دوروف 15.5 ميليارد دلار ارزش دارد.
تلاش اف‌بي‌آي براي جاسوسي از کاربران تلگرام
بنيانگذار پيام‌رسان تلگرام اواخر فروردين ماه فاش کرد که در سفرهايش به آمريکا بارها با ماموران اداره تحقيقات فدرال آمريکا (اف‌بي‌آي) برخورد داشته و اين نهاد با نصب ابزارهاي مخرب مخفيانه سعي در جاسوسي از کاربران اين پيام‌رسان را داشته است.
دوروف 39 ساله در گفت‌وگو با تاکر کارلسون مجري و تحليلگر آمريکايي گفت که در طول مدت حضورش در آمريکا از نزديک توسط اداره تحقيقات فدرال تحت نظر بوده است.
وي با اعلام اينکه يکي از کارمندانش يک بار به او گفته بود که ماموران دولت آمريکا به او نزديک شده‌اند و قصد ارتباط‌گيري با او را داشته‌اند، مدعي شد که مقامات امنيت سايبري تلاش کردند به طور مخفيانه يکي از مهندسانش را به خدمت بگيرند.
دوروف در پاسخ به اين که آيا نفوذ به سامانه‌هاي تلگرام به دولت آمريکا امکان جاسوسي از کاربرانش را مي‌دهد گفت که اين احتمال را رد نمي‌کند و هر دولتي بالقوه مي‌تواند اين اقدام را انجام دهد.
بنيانگذار تلگرام تصريح کرد: هر وقت به آمريکا مي‌رفتم دو مامور اف‌بي‌آي در فروگاه به استقبال مي‌آمدند و از من سوال مي‌پرسيدند.
وي گفت: برداشت من اين است که آنها مي‌خواستند ارتباط برقرار کنند تا بهتر تلگرام را کنترل کنند. براي ما که يک شبکه رسانه اجتماعي متمرکز بر حريم خصوصي را اداره مي‌کنيم، بر روي کار خود تمرکز مي‌کنيم و بر روابط دولتي از اين دست متمرکز نيستيم.

برچسب‌ها: