شهروند| سومین روز از سی و دومین اجلاس مدیران و روسای آموزش و پرورش سراسر کشور با طرح موضوعهایی چون بیانگیزگی معلمان، اولویت استخدام با فرزندان فرهنگیان، اختصاص امتیاز ویژه به معلمانی که از متوسطه به ابتدایی بروند و وضع بازنشستگان فرهنگی درطرح رتبهبندی معلمان برگزار شد.
علیاصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش در حضور حجتالاسلاموالمسلمینهاشمی رفسنجانی، به مطرح کردن برنامههای اجلاس 3 روزه
آموزش و پرورش پرداخت.
او با اشاره به حضور 750 نفر از روسای آموزش و پرورش شهرستانها و مناطق سراسر کشور گفت: در این سه روز توفیق یافتیم کارگروههای مختلفی در موضوعات آموزش وپرورش تشکیل دهیم و همچنین اولویتهای کاری ازجمله سند تحول نظام آموزش و پرورش کشور، نقشه راه این سند و نیز رتبهبندی معلمان و زمینهسازی و آمادهسازی بیشتر برای بازگشایی مدارس در مهر 94 را به نتیجه برسانیم.
وزیر آموزش و پرورش آمار مدارس کشور را 105هزار مدرسه اعلام کرد و گفت: یکمیلیون نفر فرهنگی در کشور رسالت بزرگ فرهنگسازی و تربیت نیروی انسانی کشور را برعهده دارند و تلاشهای معلمان و همکاران در سطح کشور مثالزدنی است.
فانی با اشاره به چالشهای آموزش و پرورش گفت: نیروی انسانی عظیم آموزش و پرورش با چالشهایی ازجمله ناکافی بودن انگیزه معلمان و نیاز به روزرسانی مهارتها و شایستگیهای آنها مواجه است که امیدواریم در طول برنامه ششم توسعه مورد عنایت دولت، مجلس و بزرگان کشور بیش از پیش قرار گیرد.
او در جلسه پرسش و پاسخ که در سومین روز از سی و دومین اجلاس مدایران و روسای آموزش و پرورش برگزار شد، درباره ادامه فعالیتهای مجتمعهای آموزشی گفت: در دستورالعملی که حدود 15 روز گذشته در نشست با مدیران کل استانها جمعبندی و نهایی شد، پیشبینی کردیم اگر مجتمعهای آموزشی با شرایط مصوبات شورایعالی
آموزش و پرورش سازگار باشند ادامه فعالیت خواهند داد و اگر سازگار نبودند این مجتمعها جمع خواهد شد.
وزیر آموزش و پرورش از تعطیل شدن مجتمعهای آموزشی در صورت منطبق نبودن با ضوابط خبر داد و گفت: برای معلمان دوره متوسطه که برای تدریس به مقطع ابتدایی میروند، امتیازات ویژهای در نظر گرفتهایم. او ادامه داد: در این صورت معلم راهنما جایگزین مجتمعهای آموزشی روستایی خواهد شد؛ برآورد ما این است که اگر این اتفاق بیفتد بیش از 16هزار نیروی انسانی در کشور صرفهجویی میشود. براین اساس مجتمعهایی که طبق ضابطه تشکیل نخواهند شد جمع میشوند.
فانی در پاسخ به پرسشی درباره بیتوجهی به فرزندان فرهنگیان در استخدامها گفت: در آزمون استخدامی اخیر فرزندان فرهنگیان از اولویت برخوردارند.
او در ادامه در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا بکارگیری نیروی انسانی دوره متوسطه و ابتدایی را کیفیتبخش میدانید؟ گفت: چهارسال گذشته کلاس ششم ابتدایی به مقطع ابتدایی اضافه شد از همان زمان باید پیشبینی میکردیم که بههمریختگی ساختار آموزشی عوارضی دارد. در آن زمان 48هزار نیروی انسانی کم داشتیم که نه تربیت و نه استخدام کرده بودیم.
فانی ادامه داد: حتی کلاس درس هم کم داشتیم و برخی انباریها در مدارسی که پنجره هم نداشتند به کلاس درس تبدیل شدند. در هر صورت وقتی نظام 3 -3 -6 مستقر میشود مشکلاتی به همراه خواهد داشت. او افزود: امسال استقرار این نظام به دوره متوسطه دوم رسیده است و دوره متوسطه از این پس سه کلاسه خواهد شد و دورهای که چهار پایه بوده یک چهارم نیروی انسانی را در این صورت مازاد بر نیاز خواهدداشت که باید در این خصوص تدبیر کرد.
امتیاز ویژه برای معلمانی که
از متوسطه به ابتدایی میروند
وزیر آموزش و پرروش با بیان اینکه یک روش باقی ماندن نیروهای انسانی و فعالیت نکردن آنها تا زمان بازنشستگی است که اعتبارات ما اجازه این کار را نمیدهد گفت: روش دیگر مدیریت نیروهاست تا بتوانیم از مشکلات عبور کنیم. یکی از سختیهای روسای مناطق درسال جاری همین است و باید با همکاران متوسطه جلساتی برگزار کنند تا بتوانیم مشکلات را حل کنیم. به گفته فانی، معاونت پشتیبانی امتیازاتی را برای همکاران متوسطه که برای تزریق به مقطع ابتدایی میروند لحاظ کند؛ بر این اساس امتیاز 1300 برای این همکاران به 1500 افزایش مییابد که جزییات آن را بهزودی ابلاغ خواهیم کرد. فانی در ادامه در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر زمان پرداخت مطالبات بازنشستگان اظهار کرد: در جلسه غیرعلنی مجلس پیش از استیضاح گزارشی را درخصوص وضع معیشتی معلمان ارایه کردیم که نتیجه آن تشکیل کمیته مطالبات اقتصادی بود و تاکنون 5جلسه آن برگزار شده است. وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه مطالبات بازنشستگان تا پایان 6 ماهه اولسال 93 پرداخت شده اما در شش ماهه دوم 93، 20 تا 25درصد این پاداش پرداخت شده است ادامه داد: برای تسویه این مطالبات، 1050میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده و کار در دست پیگیری است.
اعلام وضع «بازنشستگان فرهنگی»
دیروز معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش هم خبرهای تازهای برای معلمان داشت. محمد بطحایی، در میزگرد رتبهبندی معلمان با اعلام خبر افزایش 35درصدی حقوق نیروهای اداری آموزش و پرورش، درباره وضع بازنشستگان در طرح رتبهبندی گفت: تلاش میکنیم از طریق پاداش پایان خدمت حتی افرادی که شهریور امسال بازنشسته میشوند، آنها را از مزایای رتبهبندی بهرهمندی کنیم. او از افزایش 35درصدی حقوق نیروهای اداری و ستادی این وزارتخانه خبر داد و گفت: فوقالعاده بند 10 ماده 68 مربوط به افزایش حقوق نیروهای اداری در بهمنماهسال گذشته به تصویب هیأت وزیران رسید. همان 35درصدی که قرار بود به حقوق نیروهای اداری اضافه شود اما میانگین آن 21درصد و سقف آن 35درصد در نظر گرفته شده است. او درباره علت توقف اجرای این مصوبه گفت: با اجرای این مصوبه اختلاف زیادی میان کارکنان این دستگاه با معلمان ایجاد میشد و فاصله پرداختها را زیاد میکرد. پیشبینی میکنیم با اجرای رتبهبندی زمینه برای اجرای فوقالعاده ویژه که مشمول این مصوبه است ایجاد شود و افزایش حقوق برای نیروهای ستادی و اداری اعمال شود.
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت
آموزش و پرورش با بیان اینکه اگر به هرعلتی این فوقالعاده ویژه اعمال نشود، برنامههای دیگری را دنبال خواهیم کرد، گفت: یک طرح دیگر نیز وجود دارد که براساس بند 30 است و افراد ستادی و اداری را شامل میشود اما سعی میکنیم از طریق رتبهبندی نیروهای اداری را شامل این افزایش حقوق کنیم. بطحایی ادامه داد: در تلاش هستیم این حکم از فروردین 94 محاسبه شود. او با بیان اینکه از محل افزایش بهرهوری و ساماندهی نیروی انسانی اقدامات خوبی در آموزش و پرورش انجام شده است، عنوان کرد: فوقالعاده شغل کارکنان را به دنبال این افزایش بهرهوری تا
1500 امتیاز افزایش دادیم. همچنین حق نوار مرزی را برقرار کردیم و قانون مرخصی 9 ماهه زایمان برای بانوان فرهنگی اجرا شد.
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت
آموزش و پرورش با اشاره به اینکه سرانه مدارس را نیز تا چند روز آینده اعلام میکنیم، گفت: مطمئنا وضع سرانهها از سال گذشته بهتر خواهد بود.
بطحایی در پایان در پاسخ به اینکه آیا بازنشستهها نیز مشمول رتبهبندی میشوند؟ گفت: در تلاش هستیم حتی افرادی که در شهریورماه امسال بازنشسته میشوند را از طریق پاداش پایان خدمت از مزایای رتبهبندی بهرهمند کنیم تا حقی از آنها تضییع نشود.
به گفته بطحایی، با اجرای طرح رتبهبندی معلمان، حقوق آنها بین 150 تا 600هزار تومان افزایش مییابد.
استخدام 28هزار معلم
با رشتههای غیرمرتبط طی 5 سال
همچنین محمد دیمهور معاون ابتدایی آموزش و پرورش در کارگروه مدل تحول در آموزش بر مبنای سند تحول بنیادین که با حضور عبدالرسول عمادی رئیس مرکز سنجش آموزش و پرورش و کیومرث امجدیان مشاور آموزش ابتدایی برگزار شد، بر لزوم ایجاد تغییرات در ضوابط استخدام تأکید شد.
محمد دیمهور در سی و دومین اجلاس مدیران و رؤسای آموزش و پرورش سراسر کشور با اشاره به اینکه کار کارشناسی بدون اشراف به مقتضیات ناقص خواهد بود، گفت: اگر کارشناسی پشت درهای بسته انجام شود، ممکن است به نتیجه کار خسارت بزند در نتیجه، باید در این کارگروه تجربه میدانی مدیران را با بحثهای نظری تلفیق کنیم.
او در ادامه افزود: هدف ما در کارگروه این است که تجربه میدانی مدیران مناطق را با بحثهای نظری بیامیزیم و مدلی عملی برای تحول پیدا کنیم. اینکه چگونه سند تحول را از مقیاس خرد یعنی مدرسه آغاز کنیم، به بحثهای اجرایی و نظری نیاز دارد.
معاون ابتدایی آموزش و پرورش ادامه داد: معاونت ابتدایی با بهرهگیری از ظرفیتهای داخلی و پیرامونی، منابع و امکانات را در چارچوب قوانین و سیاستهای کلان آموزش و پرورش تقسیم میکند تا زمینهها و فرصتهای یادگیری را براساس برنامه درسی ملی برای بروز و ظهور استعدادهای دانشآموزان در دوره ابتدایی فراهم کند. دیمهور در ادامه صحبتهای خود، مهمترین وظیفه تحول در معاونت آموزش ابتدایی را توجه به عدالت آموزشی و پرورشی و ایجاد فرصتهای عادلانه و با کیفیت، با توجه به اقتضائات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی دانست. به گفته معاون ابتدایی آموزش و پرورش، حدود 43هزار نفر معلم ابتدایی زیر پنجسال سابقه خدمت داریم که از این تعداد حدود 8 هزار نفر رشتههای مرتبط و غیرمرتبط و 28هزار معلم نیز که در سالهای اخیر استخدام شدهاند، با رشتههای غیرمرتبط مشغول به کار هستند. این یعنی باید برای ضوابط استخدام کار ویژهای انجام دهیم.
معلمان بالای 6سال سابقه
مشمول طرح رتبهبندی میشوند
دیروز همچنین هاشم مسعودی، مشاور معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش هم درباره دایره شمول طرح رتبهبندی حرفهایی زد و اعلام کرد: «تمامی معلمان بالای 6سال سابقه مشمول طرح رتبهبندی میشوند.»
مسعودی در میزگرد رتبهبندی معلمان که در سومین روز از سیودومین اجلاس مدیران و روسای آموزش و پرورش کشور برگزار شد، با بیان اینکه ما نباید تنها به این صورت اقدام کنیم که یک نیروی انسانی کاری انجام دهد تا آخر ماه حقوقی دریافت کند، گفت: باید به کارآمدی نیروی انسانی توجه کرد.
او افزود: هیچ مکانیسمی برای آنکه حقوق کارکنان را کم کنیم نداریم و در رتبهبندی معلمان به دنبال نظام ساختارگرا هستیم که مبتنی بر شایستگی و توانمندی نیروی انسانی باشد تا فرد با بهرهوری بالاتر حقوق بیشتری دریافت کند. مشاور معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش درباره دایره شمول طرح رتبهبندی گفت: تمامی معلمان بالای 6سال سابقه مشمول طرح رتبهبندی میشوند.
مسعودی در پاسخ به اینکه با توجه به رتبهبندی فعلی وزارتخانه که افراد دارای رتبههای ارشد، عالی و خبره هستند با اجرای طرح رتبهبندی تنزل درجه پیدا میکنند، گفت: خیر اینگونه نیست که کسی تنزل رتبه پیدا کند. در آموزش و پرورش 65درصد معلمان در رتبه خبره و عالی قرار دارند که با اجرای طرح رتبهبندی حقوق آنها بین 320 تا 540هزار تومان افزایش مییابد.
او افزود: همچنین 140هزار نفر دارای رتبه ارشد هستند که حقوق آنها بین 180 تا 240هزار تومان افزایش مییابد و مابقی رتبههای کمتری دارند. البته ممکن است بدی شرایط آب و هوا در میزان افزایش حقوق آنها موثر باشد.
مشاور معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش همچنین به چگونگی احراز شاخصهها و ویژگیهای ارتقایی معلمان اشاره کرد و گفت: اگر کسی بخواهد رتبهاش ارتقا یابد اول باید مدیر مدرسه تأیید کند سپس به شورای مربوطه برود و درنهایت کمیته تخصصی هر استان بررسی میکند که روند کار بسیار ساده شده است.
سلیمیجهرمی، رئیس مرکز منابع انسانی وزارت آموزش و پرورش نیز با بیان اینکه کارهای مقدماتی رتبهبندی آغاز شده است، گفت: این طرح را تا یکی، دوسال دیگر ادامه میدهیم. مرکز برنامهریزی نیروی انسانی در این طرح وظیفه تولید نظام سنجش صلاحیت را برعهده دارد.
در سومین روز از اجلاس مدیران و روسای آموزش و پرورش اعلام شد:
فرزندان فرهنگیان در اولویت استخدام
امتیاز ویژه معلمانی که از متوسطه به ابتدایی بروند حقوق معلمان با اجرای طرح رتبهبندی 35درصد افزایش مییابد
صاحبخبر -
نظر شما