شناسهٔ خبر: 68306472 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

معاون بهداشت وزارت بهداشت خبرداد

ورود ۲ میلیون کیت برای تشخیص تب دنگی و هپاتیت به کشور

در بین این کالا‌ها و اقلام، دارو برای درمان سل به ویژه سل‌های مقاوم به درمان وجود دارد. همچنین تعداد قابل‌توجهی کیت تشخیصی در بین این اقلام به کشورمان اهدا شده، چراکه جمهوری اسلامی ایران از سال گذشته میلادی اعلام کرده که قصد ریشه کنی هپاتیت سی را دارد

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به پیگیری‌های ماه‌های اخیر وزارت بهداشت برای تسریع در ترخیص کالا‌های سلامت محور اهدایی سازمان‌های بین‌المللی، از ورود بیش از ۲ میلیون کیت برای تشخیص تب دنگی و هپاتیت به کشور خبر داد. 
حسین فرشیدی اظهار داشت: در برخی موارد اقلام و کالا‌های اهدایی سازمان‌های بین‌المللی به کشورمان بر اساس تعداد اتباع خارجی است که متأسفانه به دلایل مختلف در گذشته، ماندگاری این کالا‌ها در گمرک مقداری طولانی بود، اما با دخالت رئیس‌جمهور و کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، گمرک و وزارت صمت، فرایند‌های زائد در امر ترخیص برطرف شد. معاون وزیر بهداشت اظهار داشت: لیست توزیع تمام این کالا‌ها با توجه به نیاز استان‌ها تهیه شده و ظرف دو، سه هفته آینده این کالا‌ها در سراسر کشور توزیع می‌شود. 
وی ادامه داد: در بین این کالا‌ها و اقلام، دارو برای درمان سل به ویژه سل‌های مقاوم به درمان وجود دارد. همچنین تعداد قابل‌توجهی کیت تشخیصی در بین این اقلام به کشورمان اهدا شده، چراکه جمهوری اسلامی ایران از سال گذشته میلادی اعلام کرده که قصد ریشه کنی هپاتیت سی را دارد و خوشبختانه تعداد قابل‌توجهی که بیش از یک میلیون کیت تشخیص هپاتیت و نیز یک میلیون کیت تشخیص تب دنگی است، به کشورمان وارد شد. معاون وزیر بهداشت تأکید کرد: کیت‌های تشخیصی اهدا شده تاریخ انقضای مناسبی دارد که قطعاً آن‌ها ظرف سه، چهار ماه آینده در کشور مصرف می‌شود. برنامه‌های وزارت بهداشت در کنترل بیماری‌های واگیر در سال‌های اخیر، کاملاً مشخص است و بر اساس نیازسنجی، محصولات مورد نیاز تأمین و به مراکز بهداشتی و درمانی با اولویت‌های تعیین‌شده، منتقل می‌شود. 
فرشیدی ادامه داد: از مدیران وزارت کشور، صمت، گمرک و آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد در جمهوری اسلامی ایران که در تسریع و ترخیص این کالا‌ها تلاش ویژه‌ای کردند، تشکر می‌کنیم و مشاهده میدانی این مدیران از انبار‌های وزارت بهداشت که کالا‌ها بر اساس نیازسنجی تأمین می‌شود، می‌تواند کمک بزرگی در ارتقای تعاملات بین‌المللی داشته باشد. وی با اشاره به اعلام وضعیت اضطراری آبله میمونی از سوی سازمان جهانی بهداشت گفت: در حال حاضر و از سال ۲۰۲۲ که بحث این بیماری مطرح شد، برای آن برنامه داریم؛ بر اساس نیاز کشور و پیش‌بینی برای سال‌های آینده با سازمان‌های بین‌المللی هماهنگی می‌شود تا کالا‌های مورد نیاز تأمین شود. معاون بهداشت وزارت بهداشت ارتباطات نزدیک با سازمان‌های بین‌المللی برای کنار زدن تحریم و نقش مخرب آن در حوزه سلامت را مفید دانست و تصریح کرد: ارتباطات و تعاملات بسیار نزدیکی بین وزارت بهداشت، سازمان جهانی بهداشت و آژانس پناهندگان سازمان ملل وجود دارد که منجر به تأمین تجهیزات، دارو و واکسن در کشور شده‌است. فرشیدی افزود: کالا‌ها و اقلام بهداشتی اهدا شده با اولویت مناطقی که بیماری‌های واگیر مانند سل، مالاریا و تب دنگی در آن‌ها شیوع بیشتری دارند، توزیع می‌شود. بخشی از این اقلام اهدایی، اورژانسی هستند و در زمان بحران‌ها مانند سیل و زلزله کاربرد دارند. ارزش کالا‌های اهدایی سازمان‌های بین‌المللی به کشورمان که به تازگی ترخیص شده حدود ۲۷ میلیون دلار است.