شناسهٔ خبر: 6813340 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسکانیوز | لینک خبر

آیت الله هاشمی در سی و دومین اجلاس مدیران آموزش و پرورش سراسر کشور:

دولت قبل با شعارهایش رسیدن به تفاهم را در نطفه خفه می کرد

صاحب‌خبر - آیت الله هاشمی رفسنجانی گفت: اگرچه دولت قبلی برای جلوگیری از رسیدن به تفاهم انگیزه داشت شعارهایی سر می دادند که تفاهم را در نطفه خفه می کرد.

به گزارش خبرنگار ایسکانیوز، آیت الله هاشمی رفسنجانی در سی و دومین اجلاس مدیران و روسای آموزش و پرورش سراسر کشور با اشاره به تحقق تحول در کشور و تداوم آن از سوی مردم اظهار داشت: مردم باید مدتی در حراست و پایداری از تحولی که در انتخابات سال 92 ایجاد کردند فعال باشند. برخی در این میان اجازه ورود چنین تحولی را نمی دادند و هنوز هم در حال مخالفت و دست و پا زدن هستند.

وی با تشریح برنامه‌های تحول خواهی انقلاب اسلامی در همه مقاطع مبارزه، پیروزی، تثبیت و تدام و بیان این نکته که مردم تحول خواه ایران تازه‌ترین تحول را در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 آفریدند، گفت: مردمی که همه فکر می‌کردند مأیوس و نا امید هستند، یکدفعه تصمیم گرفتند و با تغییر در خودشان بزرگترین تحول اخیر را ایجاد کردند، در حالی که دولت، شورای نگهبان و دستگاه‌های امنیتی با حمایت‌های آشکار از جریان دیگری طرفداری می‌کردند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر حمایت‌های رهبری از تیم مذاکره کننده هسته‌‌ای، عدم مخالفت ایشان را شرط دوام و ادامه تحول در مذاکرات هسته‌ای توصیف کرد و افزود: دولت تدبیر و امید به دلیل اندیشه‌ها و باورهای اعتدالی، ذاتاً تحول خواه و خواهان مذاکره و تفاهم بود که سرانجام به نتیجه رسید و ایران توانست با تعامل و گفت‌وگو حقانیت خود را به طرف مقابل ثابت کند.

وی افزود: برخی قبل از انتخابات 92 می گفتند که تابوی مذاکرات شکسته شد که البته رهبر معظم انقلاب چند ماه قبل از انتخابات خرداد 92 با مذاکره با کشور آمریکا موافقت کردند و مسئولان در سطح پایین با موافقت ایشان به عمان رفتند و در آن موقع مقاومت ادامه نیافت چرا که نیازمند سیستم های مصمم با پشتیبانی های کافی و حمایت های مردمی بودیم این در حالی بود که مردم از آنچه که می گذشت خبر نداشتند که بخواهند حمایت کنند. دلواپسان هم از چیزی خبر نداشتند که بخواهند دلواپس باشند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به بی نتیجه بودن مذاکرات در آن زمان گفت: البته شکسته شدن تابوی مذاکره با آمریکا نتیجه اساسی مذاکرات در آن زمان بود و دولت جدید بعد از انتخابات با انگیزه ای که داشت ورود پیدا کرد. اگرچه دولت قبلی برای جلوگیری از رسیدن به تفاهم انگیزه داشت و شعارهایی سر می دادند که تفاهم را از نطفه خفه می کرد.

وی با اشاره به موفقیت جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات قطعنامه 598 خاطر نشان کرد: در دوره ما هم این چنین مذاکراتی اگر چه کوتاهتر اما وجود داشت البته آن موقع دلواپس های دو طرف کمتر بودند، چانه زنی ها زیاد بود و اگر چه موضوع هم کوچک بود و در نهایت ما در قطعنامه می خواستیم فقط یک دو موضوع تغییر کند.

آیت الله هاشمی رفسنجانی گفت: آنها متوجه شدند که با جمهوری اسلامی ایران نمی توانند بجنگند و ما را از پای در آورند و اگر چه بعد از اتمام جنگ به مناطق جنوبی کشور و غربی کشور حمله کردند اما دیدند زورشان به ما نمی رسدو متوجه شدند که ایران از موضع ضعف عمل نمی کند و خواهان صلح است لذا وارد مذاکره شدند و با دو سه تغییر توانستیم حقمان را بگیریم. با اینکه در طول 8 سال علیه ایران تبلیغات می شد که ما کشوری جنگ طلب هستیم اما با این حال توانستیم تبلیغاتشان را خنثی کنیم اگر چه در سازمان ملل حامی و طرفداری نداشتیم و همه علیه ایران در جنگ سهیم و شریک بودند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به تصویب قطعنامه 598 اشاره و افزود: این خودش یک عظمت بود که توانستیم صدام را متجاوز اعلام کنیم و غرامت 100 میلیارد دلاری برای ما در نظر گرفتند البته این غرامت یک دهم حق ما بود و در آن زمان حق ما این بود که عراق از خاک ایران بیرون برود ما هم مذاکره می کنیم.

آیت الله هاشمی رفسنجانی به تجربه جمهوری اسلامی ایران در انجام مذاکره با دنیا و تجارب شخصی رئیس جمهور کنونی کشور اشاره و تصریح کرد: در آن زمان دکتر روحانی به عنوان پشتوانه در مذاکرات مذکور حضور داشت و با آن تجربه و تیمی که در آن موقع در حد معاونت با وزارت خارجه همکاری می کردند اکنون به جلو آمدند و انصافا مقتدرانه عمل کردند و کسی هم باور نمی کرد که شش تیم باتجربه با آن امپراتوری تبلیغات و پشتوانه قدرت ضربه بخورد. آنها نمی توانند حق ایران را ضایع کنند.

وی گفت: برخی یا نمی توانند عبارات را تعبیر کنند یا نمی فهمند یا خلاف واقعیات موجود در مذاکرات سخن می گویند حتی در آن طرف هم آنها ادعا می کنند که ایران سرتان را کلاه گذاشته است ما که نمی خواستیم چنین کنیم بلکه درصدد بودیم آنها را روشن کنیم.

آیت الله هاشمی رفسنجانی با تأکید بر اینکه اقتدار و حقانیت پشت تیم مذاکره کننده بود گفت: ما هیچ وقت دنبال برنامه هسته ای نظامی نبوده ایم اما آنها تحریم های ظالمانه ای را علیه ما اعمال کردند که هنوز زهرش را می چشیم.

وی خاطر نشان کرد: اگر توافق حاصل نمی شد تحولات دیگر مشکل بود البته نه اینکه امکان نداشت اما الان کشوری سربلند هستیم که از جنگ سرد و طولانی و از مشاجره بسیار حساس موفق بیرون آمدیم و به گونه ای عمل کردیم که فریاد کنگره و کله گنده های اسرائیل بلند شد و می گویند ایران تبدیل به قدرتی بزرگ شده است.

آیت الله هاشمی رفسنجانی تصریح کرد: اگر روزی خواستید جلوی ایران را بگیرید 25 هزار سانترفیوژ فعال می شود و چند هفته بعد بمب اتم هم ساخته می شود آنها با چنین اظهاراتی چنین قدرتی را برای ایران متصور هستند این در حالی است که ما بدنبال بمب نبوده و نیستیم.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به اقتدار علمی کشور در کارساز شدن مذاکرات اشاره و خاطر نشان کرد: این اقتدار علمی ما بود که کارساز شد، ما دارای اقتدار نظامی- سیاسی در برابر 6 قدرت دنیا که همه دنیا را ذوب می کنند نیستیم و آنها فهمیدند که ما با وجود چنین اقتداری می توانیم این صنعت را تا هر جا که بخواهیم برسانیم.

وی به اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در شهریور ماه اشاره و افزود: در اجلاس آینده نزدیک کشورهای روسیه، ایران و آمریکا در سخنرانی های اول گنجانده شده اند خود این نشانه علامت برداشت قدرت از ایران است.

وی خطاب به مدیران و روسای آموزش و پرورش سراسر کشور اشاره و افزود: شما کسانی هستید که پایه اساسی اقتدار علمی و فنی را در کشور ایجاد می کنید که اگر چنین تحولات مقدماتی نداشتید این آموزش و پرورش هم وجود نداشت و قطعا به جاهای دیگر نمی رسیدیم. شماها حق بسیار بزرگی دارید و نونهالان و نوجوانان از معلمان خوش اخلاق خود با مهربانی و عشق یاد می کنند.

آیت الله هاشمی رفسنجانی به شروط رسیدن به تحول اشاره و افزود: بیش از پیش باید به آموزش و پرورش اهتمام کنیم و بنده بعد از جنگ به جد معتقد بودم که سازندگی باید در آموزش و پرورش شکل بگیرد و خوشبختانه دکتر محمدعلی نجفی هم با این تفکر طرح تغییر نظام آموزشی را به تصویب رساند و تربیت کردن نیروها از جمله این خدمات بود.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به سرمایه گذاری های با ارزش در امر آموزش اشاره و افزود: انسان های متخصص و عالم محور پیشرفت در جهان اند و اکنون از افتخارات مان است که خانم ها هم حضورشان در مراکز آموزشی و علمی بسیار بالا است.

وی با انتقاد از افراطی گری هایی که در بعد آموزشی در اوایل انقلاب صورت گرفت خاطر نشان کرد: یکی از افراطی گری ها این بود که بعد از انقلاب مدارس را به دولت دادند و این مسئله سال ها ما را به عقب انداخت و یک اشتباه بزرگی بود اما اکنون تحولی رخ داده و مطمئن باشید بدون توسعه علمی به جاهای بزرگ نمی رسیم و چه خوب است شماها به عنوان مدیران و روسا و معلمان به امر پژوهش و تقویت پرسشگری در دانش آموزان توجه ویژه کنید و فرزندان را کارآفرین تربیت کنید و تعلیمات فنی باید تقویت شود و متعجبم که چرا حرفه و فن بعنوان یک علم در مدارس مورد توجه قرار نمی گیرد و بعضا از محصولات قدیمی و کهنه استفاده می شود این در حالیست که ما به سمت تکنولوژی در حال حرکت هستیم.

آیت الله هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه بودجه آموزش و پرورش مصرفی نیست گفت: شعار امروز تحول و فردا بالندگی را نباید دست کم گرفت و همچنین باید به معلمان هم به عنوان قشر مهم و تأثیرگذار در امر آموزش و البته معیشت آنها توجه ویژه کرد.

وی افزود: نمی دانم چرا کسانی حقوق بالا می گیرند و کسانی هم برای تأمین معاش خود تمام وقت خود را به کار مشغول می شوند اما به این می رسیم که پول سواره می رود و اینها پیاده دنبال پول می روند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این نکته که حضور خانم‌ها در آموزش و پرورش بیشتر از دیگر ارگان‌ها و نهادهاست، گفت: بخواهیم یا نخواهیم خانم‌ها کم کم در دیگر نهادها هم وارد می‌شوند و مسئولیت می‌گیرند

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی کارآفرینی را نیاز و شرط دیگر برای تعمیق تحول در جامعه دانست و گفت: باید بچه‌ها در مدارس به گونه‌ای تربیت شوند که بدانند چگونه کار و تولید کنند که البته راهش عمومی شدن تعلیمات حرفه‌وفن و به روز رسانی تجهیزات آن مدارس است.


ایشان با تأکید مکرر بر این نکته که نباید فکر کنیم بودجه آموزش و پرورش مصرفی است، گفت: بودجه‌ی این وزارت‌خانه تولیدی است، مگر ساختن انسان‌ها از پل و ماشین ساختن کمتر است؟!


رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تأثیر حضور انسان‌های عالم را شایان دانست و با تأکید بر اینکه شعار «امروز تحول، فردا بالندگی» منکر ندارد، گفت: البته شرط همه‌ی اینها این است که معلم راضی و با نشاط باشد.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با اشاره به سخنان دکتر نوبخت در اجلاس روسای آموزش و پرورش گفت: مسئول بودجه‌بندی کشور می‌گوید در اختصاص بودجه به معلمین تبعیض می‌شود که البته باید این اصلاح شود.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام غفلت از اقیانوس مردم را یکی از دلایل شرایط امروز جامعه در بحث آموزش و پرورش دانست و گفت: در آموزش عالی که راه برای بخش خصوصی باز شد، وضع خوبی داریم و می‌دانید که کم کم به سوی حذف کنکور می‌رویم.


آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با تأکید مجدد بر این نکته که حقوق معلم باید بالا باشد، گفت: با این حقوق نمی‌توان از معلم انتظار داشت که با لب خندان وارد کلاس شود.


رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با یادآوری روایت معروف «من لا معاش له، لا معاد له»، گفت: معلم توقع زیادی ندارد، انتظارش کفاف و عفاف است که اقتصاد مصرفی اسلام بر آن نهفته است.


ایشان افزود: معلم خوب می‌داند اسراف به طور کلی حرام است چرا که خدا به پیامبرش می‌فرماید: دستت را نه چنان باز کن که همه چیز را ببرند و نه چنان ببند که چیزی نتوانند از آن بگیرند.


آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با ابراز تأسف از کمرنگ شدن فرهنگ کفاف و عفاف در جامعه، گفت: کسانی هستند که منتظرند امام زمان بیاید تا از سرداران و فرماندهان ایشان باشند، اما متأسفانه در زمان انتظار به خاطر افراط و تفریط گناه می‌کنند و همین باعث می‌شود که علاقه‌ی مردم به انقلاب کم و خانواده‌ها گرفتار شوند که به طور طبیعی از این گفتار و رفتار، رشوه و دیگر فسادها بیرون می‌آید.

آیت الله هاشمی رفسنجانی گفت: اکنون در دانشگاه آزاد در مقطعه کارشناسی 500 هزار کرسی خالی وجود دارد که البته در مقاطع بالاتر این گونه نیست ما باید در بحث آموزش عالی کار را به مردم بسپاریم.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به وجود تحول پس از توافق اشاره و خاطر نشان کرد: نمی توانیم با حقوق های پایین از معلمان انتظار نشاط و روحیه بالا در تربیت دانش آموزان داشته باشیم، باید معتدل باشیم اما از فرهنگ اسلامی واقعا دور شده ایم و کسانی هم هستند که منتظر هستند امام زمان بیاید و در درجه اول از شاگردان ایشان باشند. متأسفانه دچار افراط شده اند و شعار افراط گری سر می دهند. با وجود چنین شرایطی منابع تلف می شود، زندگی به مشکل برمی خورد، خانواده ها گرفتار می شوند و فساد رشد می کند.

وی تصریح کرد: اگر منطق ما اسلامی و منطقی است از هیچ مذاکره و مراوده ای هراس نداریم اگر فکر می کنید ما منطق نداریم و عقلانی عمل نمی کنیم شنیدن هر موج رادیویی هم مزاحم ما می شود.

وی با بیان اینکه اکنون در شرایط خوبی قرار گرفته ایم گفت: دنیا اکنون به ما قدرتمان و حقانیتمان توجه کرده و همکاری ما برای آنها مهم است و نقش مهم و اساسی می تواند داشته باشد و می توانیم با این وجود در مسیر اعتدال و اسلامی حرکت کنیم.

آیت الله هاشمی رفسنجانی به نقش معلمان در تربیت 12 میلیون دانش آموز اشاره و خاطر نشان کرد: معلمان سودای مالکیت و قدرت ندارند سودای تربیت فرزندان و کلاس درس است لذا باید با مسیر صحیح هر روز یک گام به جلو برداریم. شرایط دنیا اکنون به نفع ماست و بدانید جنگ سردی که در آمریکا به وجود آمده بسیار بی سابقه است. اکنون آنها و رئیس جمهورشان می گویند که ایران تعادل دارد و قدرت رسیدن به هر چیزی را هم در اختیار دارد و نمی توان محدودشان کرد و اینکه آنها دنبال بمب هسته ای نیستند و در ادامه چنین سخنانی ادعا می کنند که احتمالات ایران را برای رسیدن به بمب هسته ای بسته ایم و باید به ایران در صنعت هسته ای کمک کنیم.

وی گفت: این ادعاها در حالی مطرح می شود که تمام ارگان های بین المللی موظف اند تمام مشکلات ما را در صنعت هسته ای حل و فصل کنند و آنها از ما چیزی جز شفافیت نمی خواهند لذا باید اعتماد آنها را به خود جلب کنیم که ما هیچ گاه بمب هسته ای نداشته و نخواهیم داشت که حقیقتا از وجود هر بمب هسته ای متنفریم.

رئیس مجمع تشخیص مصحلت نظام به نقش تحول آفرین شهیدان رجایی و باهنر در امر آموزش و پرورش اشاره و خاطر نشان کرد: عظمت کار متعلق به معلمان است چرا که مستقیما با روح و روان دانش آموزان سر و کار دارد و باید بیشتر به خانواده آموزش و پرورش در کشور بها داده شود.

آیت الله هاشمی رفسنجانی به شخصیت علمی و باتجربه وزیر آموزش و پرورش اشاره و خاطر نشان کرد: علی اصغر فانی از شخصیت های بسیار قدیمی همچون شماها و از دوستان شهیدان رجایی و باهنر هستند. انتظار است که از این یار آن شهیدان با کمک مدیران و روسا در بخش آموزش و پرورش تحولی در میان جامعه و اسلام ایجاد شود.

وی به ضرورت تحول در جامعه اشاره و افزود: اکنون کشور به تحول واقعی نیاز دارد در دوره گذشته دچار انحراف بزرگی شدیم قبل از آن فراز و نشیب زیادی داشتیم و متأسفانه افراط و تفریط همواره آسیب هایی را به جامعه وارد کردند یک عده تندروی بی ترمز و یک عده هم بی حال در کشور وجود داشتند که وجودشان در مرحله ای بی ثمر نیست می تواند در شرایط خاصی مفید باشد اما در مجموع از افراط و تفریط بهره ای نمی بریم چرا که اولین اشکالش این است که مخالف قرآن و اسلام است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: آن عده شاید فکر می کنند کارهایشان فداکاری به حساب می آید مثل فداکاری هایی که گروه هایی به عنوان پیشتاز مدافع اسلام با عنوان داعش اسلام را بدنام می کنند و جامعه را به این روز انداختند و اسلام را با خفقان شکل می دهند این تفکر سلفی قرن ها پیش شکل گرفته است و متأسفانه از هر گونه افراط و تفریط در جامعه رنج می بریم.

آیت الله هاشمی رفسنجانی به جذب جوانان آسیب دیده و ناراحت به سمت افراط اشاره و خاطر نشان کرد: آنها با جذب جوانان انسان ها را قربانی می کنند مهمترین نیاز ما تحول همه جانبه واقعی است که باید به آن دست یابیم و این انسان است که خودش تحول آفرین خلق شده و می تواند با تحولش اطراف خود را هم متحول کند.

وی افزود: در این مقطع این اتفاق افتاد و مردم در شرایطی که بدترین اتفاقات را دیدند و فشارها زیاد بود برای انتخاب درست تحولی نو آفریدند و در واقع تغییر را خودشان ایجاد کردند و مردمی که گمان می کردند مأیوس و ناامید هستند به یک باره در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 آن زلزله را بوجود آوردند و خواست خودشان را نشان دادند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: حضور آنها همه را ترساند و با جمله ای بسیار ارزشمند رهبری که فرمودند رأی مردم حق الناس است توان دیگری گرفتند و مسئولان نهیبی خوردند که مبادا حق الناس را بخوریم شاید در ظاهر عده ای بهره ای بردند از تجاوزاتشان اما در باطن از داخل باخته اند و خواست مردم ناباورانه در این مرحله با وجود اینکه سدی را ایجاد کردند محقق شد.

202/201