شناسهٔ خبر: 68116158 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه صبح‌نو | لینک خبر

چرا پیروزی ناهید کیانی بر کیمیا علیزاده و مدال نقره او نمادین و مهم است؟

شکست ایده کیمیا

صاحب‌خبر -


مبارزه دو تکواندوکار وزن 57 کیلوگرم بانوان به یکی از مهم‌ترین اتفاقات ورزش ایران در المپیک 2024 پاریس مبدل شد، جایی که ناهید کیانی به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران مقابل کیمیا علیزاده تکواندوکار سابق ایران و نماینده فعلی کشور بلغارستان قرار گرفت. این رقابت تبدیل به رقابتی نمادین میان تفکری شد که در نهایت تفکری که معتقد بود ماندن در کشور مانع موفقیت است، از ناهید کیانی شکست خورد.
آنچه مسلم است تغییر پر سروصدای  تابعیت علیزاده، اظهارات و مواضع سیاسی ضد ایرانی این ورزشکار و پروپاگاندای رسانه‌های فارسی‌زبان ضد انقلاب پیرامون موضوع پناهندگی او در همه ادوار مسابقات جهانی و المپیک موجب می‌شود که تقابل ورزشکاران هم‌وزن ایرانی با کیمیا، رنگ و شکل متفاوتی به خود بگیرد.
همان‌طور که طبق انتظار پیروزی نماینده جمهوری اسلامی ایران موجب شادی ورزش‌دوستان و رسانه‌های ایرانی است، در سوی دیگر بدخواهان ایران نیز آرزو داشتند پیروزی علیزاده مقابل کیانی را به اهرمی برای تخریب و تضعیف شرایط داخلی کشور و یا حتی زیر سوال بردن جایگاه و نتایج ورزش ایران در میادین بین‌المللی و جهانی مبدل کنند.
در این میان جریان خودتحقیر داخلی متأثر از رسانه‌های فارسی‌زبان نیز همسو با بدخواهان چنین نگاه غیر معقول و سیاست‌زده‌ای به موضوع دارند.
اینکه تقابل دو ورزشکار ایرانی در چنین رویدادی در جای خود مایه ناراحتی و تأسف است و بدون تردید هر ایرانی آرزو دارد همه استعدادهای کشور زیر پرچم مقدس سه رنگ جمهوری اسلامی ایران افتخار بیافرینند، بر کسی پوشیده نیست؛ اما در موضوع خاص کیمیا علیزاده که مقابل نماینده جمهوری اسلامی ایران شکست خورد نباید ابعاد مختلف پناهندگی و تغییر تابعیت همچنین کنش‌های سیاسی غیر معقول او را نادیده گرفت.
کیمیا علیزاده، نخستین بانوی ورزشکار المپیکی تکواندوی ایران بود و در پی کسب مدال برنز در المپیک 2016 مورد تقدیر، تحسین و حمایت همه‌جانبه قرار گرفت ، کلیه امکانات و جوایزی که به او وعده داده شد بدون کم و کاست در اختیارش قرار داشت و می‌توان گفت در اوج جوانی در ایران به همه آنچه که می‌خواست رسید.
در رشته تکواندو برخلاف برخی از رشته‌های ورزشی که طبیعتا شرایط ویژه‌ای برای بانوان مسلمان دارد، محدودیت خاصی هم وجود نداشت، فدراسیون تکواندوی ایران یکی از فدراسیون‌های موفق، دارای امکانات و اعتبارات مناسب در همه این سال‌ها بوده و در هر دو رده آقایان و بانوان موفقیت‌های بزرگی در المپیک و رقابت‌های جهانی و آسیایی به دست آورده است. این مسیر تا حدی به درستی پیش رفته که حالا ناهید کیانی در همین دوره با شکست کیمیا علیزاده در نهایت به فینال رسید و با کسب مدال نقره به موفق‌ترین بانوی تکواندوکار ورزش ایران بالاتر از کیمیا مبدل شد. ناهید، دختر ایران، تکواندوکاری که در خانه پدری ماند، مبارزه کرد، موفق شد، کیمیا را شکست داد و رکوردی بهتر از او به ثبت رساند. اینجا سرزمین جوان‌های با غیرتی است که هر کدام تاریخ را به عشق وطن آن‌گونه که اراده کردند نوشته‌اند.
در آن سو اما مرثیه‌سرایان از پناهندگی علیزاده آن‌چنان می‌گویند که گویی او از ایران اخراج شده، امکانات و حمایت کافی دریافت نکرده، مجوز بازگشت نداشته یا اصولا این تغییر تابعیت دلیل موجهی داشته است.
آنچه مسلم است کیمیا در اوج جوانی مورد سوءاستفاده جریان‌های سیاسی و برخی اطرافیانش قرار گرفت که او را ابزار رسیدن به خواسته‌های خودشان قرار دادند. آن کسی که با تحریک علیزاده می‌خواست در اروپا پناهندگی بگیرد و برایش نشست‌های خبری سیاسی پیش‌بینی کرده بود یا آن شبکه‌هایی که روی اظهارات ناپخته سیاسی یک دختر جوان حساب باز کرده بودند تا چندین ماه ابزار تضعیف و تخریب ایران و خصوصا ورزش کشور را در دست داشته باشند.
کیمیا علیزاده در المپیک 2024 مصداق همه ورزشکاران فریب‌خورده‌ای بود که دار و ندار خودشان را در این بازی‌های تبلیغاتی باختند. او میدان رقابت را به حریف ایرانی خودش واگذار کرد؛ اما شکستی که در برابر شکست‌های پیشین او، کوچک‌ترین است. وطن، سرزمین مادری، عزت و اعتبار و آبرویی که هرگز و در هیچ کجای جهان برایش تکرار نخواهد شد، تشویق و تحسین‌هایی از ته دل و حمایت و همدلی ده‌ها میلیون ایرانی که کیمیا را دختر سربلند ایران می‌خواندند. در بلغارستان اما تکواندوکار ایرانی‌الاصلی که احتمالا بیشتر مردم آن کشور نامش را هنوز به درستی تلفظ نمی‌کنند، تنها یک مدال برنز کسب کرده که شاید در جدول مدال‌ها به رتبه نهایی کاروان ورزش چند ملیتی این کشور کمک کند. این همه دستاورد علیزاده از تغییر تابعیت است، همه چیز در برابر هیچ.