شناسهٔ خبر: 67781664 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

فرماندار: شهرستان قصرشیرین آماده پذیرایی از زائران اربعین است

قصرشیرین- ایرنا- فرماندار قصرشیرین گفت: این شهرستان با بکارگیری تمام امکانات و ظرفیت‌ها آماده پذیرایی و خدمت‌رسانی به زائران اربعین حسینی که مرز خسروی را به عنوان اصلی‌ترین، قدیمی‌ترین، نزدیکترین و راحت‌ترین مرز برای عزیمت به کربلای معلی انتخاب می‌کنند، است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد نجفی روز دوشنبه در جلسه ستاد اربعین قصرشیرین افزود: پارسال بیش از یک میلیون زائر در ایام اربعین از مرز خسروی تردد کردند که با توجه به رضایتمندی زائران از زیرساخت ها و خدمات و پذیرایی مناسب به طور یقین امسال شاهد تردد زائران ۲ و نیم میلیون نفری از این مرز رسمی و بین المللی خواهیم بود.

وی اظهار کرد: تردد زائران از مرز خسروی امسال ۲۴ ساعته است و زوار در هر ساعتی می توانند بدون معطلی از مرز خروج کنند و یا به کشور بازگردند.

فرماندار قصرشیرین با اشاره به ۲۴ ساعته شدن فعالیت مرز خسروی، گفت: اکنون به طور میانگین شاهد حضور ۲ هزار زائر برای عزیمت به عراق و کربلای معلی در مرز خسروی قصرشیرین هستیم که از این تعداد یک هزار نفر وارد کشور و یک هزار نفر از مرز خارج می شوند که با نزدیک شدن به اربعین به تدریج بر شمار و تعداد زائران افزوده می شود.

فرماندار قصرشیرین با بیان اینکه خدمت در اربعین توفیقی است که نصیب هر کسی نمی شود بر آمادگی تمام دستگاه ها در شهرستان برای خدمت شایسته به زائران تاکید کرد.

او از جمله اقدام های انجام شده برای رفاه زائران را آماده بودن راهها و امکانات اقامتی، تقویت امکانات پایانه مرزی خسروی، نصب سایبان ها از ورودی پایانه تا نقطه صفر مرزی و منذریه تا ترمینال مسافری این مرز و ایجاد جت فن و مه پاش برای مقابله با گرما خبر داد.

نجفی با تاکید بر مدیریت واحد اربعین به منظور جلوگیری از بی نظمی و مدیریت کارها و امور خدمات رسانی به زائران، ادامه داد: استقرار ۲۰۰ گیت ورود و خروج در مرزهای خسروی و منذریه و اجرای طرح سجاد برای تردد زائران در چند ثانیه، پیش بینی و جانمایی موکب های پذیرایی اطعام و اسکان زائران، تامین سوخت مورد نیاز و استقرار جایگاه های عرضه سوخت سیار، تامین آب و برق پایدار، سامان دهی ترافیک و جلوگیری از ورود خودروهای زائران و خودروهای شخصی از سه راهی نصرآباد به مرز برای پیشگیری از ازدحام و بی نظمی، مشخص شدن نرخ کرایه ها و نظارت اصناف و تعزیرات بر قیمت ها، سامان دهی دستفروشان و آماده سازی ۲۶۰ هکتار پارکینگ از دیگر تمهیدات اربعین است.

امام جمعه قصرشیرین نیز با بیان اینکه کنگره بزرگ اربعین معجزه بزرگ خدای متعال و یک قدرت بسیار قوی است که مردم را حرکت می دهد، گفت: این حماسه نماد هماوردی جهان اسلام و باعث عزت و آبروی اسلام است که ایرانیان آن را خلق می کنند.

حجت الاسلام صادق صالحی افزود: جنبه مردمی بودن اربعین باید صیانت شده چون مردم همانند گذشته عاشقانه پای کار هستند و برای خدمات رسانی به زائران آماده اند ضمن اینکه برای استفاده از حسینیه ها، مدارس و مساجد شهرستان نیز باید امکانلات اولیه سرمایشی و زیرانداز و رفاهی جهت اسکان زائران فراهم شود که بتوانیم خدمات شایسته ای به زوار ارائه دهیم.

وی ادامه داد: باید برای بحث اربعین با توجه به اینکه قصرشیرین و مرز خسروی محوریت کار هستند بودجه بیشتر در شهرستان و تقویت زیرساخت های موجود هزینه شود ضمن اینکه برنامه ریزی لازم برای مواقع ضروری و ازدحام زائران در بحث اسکان و خدمات آن ها اتخاذ شود.

فرمانده انتظامی قصرشیرین نیز گفت: پلیس با تمام امکانات و در بخش های مختلف آماده خدمات رسانی به زائران است و در این راه از تمام توان خود استفاده خواهد کرد.

سرهنگ ایمان مرادی افزود: با همکاری دیگر دستگاه‌های مسوول تلاش می‌کنیم امسال خدماتی که به زوار ارائه می‌شود از کیفیت بهتری نسبت به سال‌های قبل برخوردار باشد و در این رابطه باید نواقص سال گذشته مرتفع شود که از مهمترین مشکلات سال گذشته کمبود توقفگاه بود که امسال افزایش پارکینگ ها به ۲ برابر این مشکل را مرتفع می کند.

وی اظهار کرد: مرز خسروی از نظر زیرساختی شرایط و امکانات بسیار خوبی دارد و پیش بینی می شود امسال استقبال بیشتری توسط زائران نسبت به سال های قبل از آن به عمل آید.

به گزارش ایرنا؛ مرز خسروی یکی از گذرگاه های تردد زائران اربعین و عتبات عالیات است و سال گذشته بیش از یک میلیون زائر از این مرز عازم اماکن زیارتی کشور عراق شدند و پیش بینی می شود امسال این تعداد به حدود ۲ میلیون نفر برسد.

قصرشیرین در غرب کرمانشاه با بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق، دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.

مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت کشور عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.

در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.

خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.

مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند، همچنین پیش از زیارت امام حسین(ع) به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.