علی بهرام نژاد در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: هیجان رنگ زندگی است و زمانی که از روزمره ما حذف شود، تقریباً انسان شبیه به یک شیء و بی روح خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه هیجانات ما شبیه نوارقلب هستند، افزود: نوار قلب در طول روز نوسانات داشته و امواج آن با تپشهای قلب بالا و پایین و دچار فراز و فرود میشود.
بهرام نژاد بیان کرد: همانند نوار قلب، اگر فردی در طول روز نوسانات هیجانی نداشته باشد میتوان گفت نشانههایی از نابهنجاری در آن وجود دارد.
مدیر گروه سلامت روانی اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی کرمان ادامه داد: چراکه در طول روز با ناکامیها و شرایط خاص هیجانی روبرو میشویم و در چنین حالتهایی، روان سالم میتواند واکنش طبیعی نشان دهد.
وی سپس در رابطه با تفاوت غمگینی و افسردگی، گفت: در طول هفته ممکن است هرکدام از ما تجربه غمگینی را داشته باشیم اما این تجربه به مثابه افسردگی نیست.
بهرام نژاد تصریح کرد: وقتی افسردگی مطرح شود، چند معیار از جمله شدت، مدت و فراوانی علائم مد نظر قرار میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: چنانچه یکسری علائم به مدت دو هفته در فردی وجود داشته باشد و منجر به اختلاف و افت کارکرد شود، افسردگی نامیده میشود.
مدیر گروه سلامت روانی اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی کرمان ادامه داد: علامتی مانند خلق غمگین که حالت غم زیاد، گریه و به اصطلاح مود بسیار پایین را به همراه دارد، از نشانههای افسردگی است.
بهرام نژاد تاکید کرد: همچنین لذت نبردن از فعالیتهایی که در گذشته با اشتیاق و لذت انجام میشد، مانند فعالیتهای اجتماعی، شغلی، تفریحی و.... از دیگر نشانههای افسردگی به شمار میرود.
این روانشناس بالینی افزود: علاوه بر این علائم، در زمینه جسمی نیز خستگی و کوفتگی نامتناسب با کار، اشکال در خواب، تمرکز و اختلال در توجه از علائم افسردگی هستند.
بهرام نژاد گفت: حتی اشکال در میل جنسی و اختلال در عملکرد جنسی نیز جز علائم جسمی افسردگی محسوب میشود.
وی افزود: احساس گناه و عذاب وجدان که متناسب برای شرایط کاری نبوده و به مدت دو هفته در فرد پایدار باشد، از دیگر نشانههای وجود یک اختلال افسردگی خواهد بود.
نظر شما