مدرس سواد رسانه در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه» مطرح کرد: در دنیای امروز، رسانهها به یکی از اجزای غیرقابل انکار زندگی انسانها تبدیل شدهاند؛ از اینترنت و شبکههای اجتماعی گرفته تا تلویزیون و رادیو، ما روزانه با حجم زیادی از اطلاعات مواجه هستیم. در این میان، سواد رسانهای به عنوان یک مهارت حیاتی در تعریف و تحلیل این اطلاعات و رسانهها، اهمیت ویژهای دارد.
وی گفت: در عصر اطلاعات که اخبار جعلی و شایعات به سرعت در حال انتشار هستند، افراد با سواد رسانهای قادر به شناسایی اطلاعات نادرست و بررسی اعتبار منابع هستند و اخبار صحیح از غلط را بهدرستی تشخیص داده و هدف از انتشار این اخبار را کاملاً متوجه میشوند.
زهرا چترفیروزه ادامه داد: امروزه رسانهها نقش مهمی در شکلگیری نگرشها و دیدگاههای اجتماعی دارند، با یادگیری سواد رسانهای، افراد میتوانند به فهم بهتری از مسائل اجتماعی و فرهنگی دست یابند و در نتیجه، فعالتر در جامعه و مناسبات اجتماعی شرکت کنند.
این فعال رسانه عنوان کرد: یادگیری سواد رسانهای شامل تولید محتوا و همچنین محتواهای چندرسانهای نیز میشود، این امر به افراد کمک میکند تا مهارتهای نوشتاری و ارتباطی خود را تقویت کنند و بتوانند پیامهای خود را به طور مؤثرتر منتقل کنند.
وی ادامه داد: با افزایش تبلیغات و محتوای بازرگانی که در رسانهها پخش میشود، آگاهی از تکنیکهای تبلیغاتی و شناخت اهداف آنها حیاتی است. افراد با سواد رسانهای میتوانند از تأثیرات منفی تبلیغات جلوگیری کنند و انتخابهای آگاهانهتری داشته باشند.
چترفیروزه تأکید کرد: با توجه به افزایش روزافزون استفاده از رسانهها، آموزش سواد رسانهای باید به بخشی از برنامههای آموزشی در مدارس تبدیل شود. این امر به دانشآموزان کمک میکند تا از سنین پایینتر با مهارتهای لازم آشنا شوند و در بزرگسالی شهروندان بهتری باشند.
مدرس سواد رسانه عنوان کرد: به عنوان اعضای جامعه، یادگیری سواد رسانهای نهتنها به نفع فرد بلکه به نفع جامعه نیز است. شهروندانی که توانایی تحلیل و ارزیابی اطلاعات را دارند، میتوانند تصمیمات بهتری در زمینههای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی بگیرند و در دام سوءاستفاده گران از هیجانات جوانان نمیشوند .
وی در آخر با بیان اینکه در عصر دیجیتال، با گسترش شبکههای اجتماعی و محتوای آنلاین، داشتن سواد رسانهای بیش از پیش ضروری است تأکید کرد: افراد در معرض اطلاعات متنوع و گاهی گمراه کنندهای قرار دارند، و در این راستا، آگاهی از سواد رسانهای به آنها کمک میکند تا از محتوای ناپسند دوری کنند.
انتهای خبر/ ۲۲۴۲۲۴
∎