شناسهٔ خبر: 67733183 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

سفیر فلسطین خواستار فشار بر اسرائیل برای توقف اشغال گری این رژیم شد

تهران-ایرنا- ریاض منصور، سفیر فلسطین در سازمان ملل، با استقبال از رای دادگاه لاهه خواستار افزایش فشار بر رژیم صهیونیستی برای «مقاومت در برابر این اشغال غیرقانونی» شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش جمعه شب ایرنا از " الجزیره انگلیسی" او گفت: فلسطینی ها خواستار پایان این اشغال هستند. آنچه امروز رخ داد، گامی مهم در راستای پایان دادن به اشغالگری و دستیابی به حقوق مسلم مردم فلسطین از جمله حق تعیین سرنوشت، حکومت و بازگشت آوارگان است.

وی ادامه داد، مقامات فلسطینی "تمام نکات" این حکم را مطالعه خواهند کرد، طرحی را توسعه خواهند داد و در نهایت "در راستای این تصمیم تاریخی دادگاه لاهه، قطعنامه ای کامل را در مجمع عمومی ارائه خواهند کرد. "

به گزارش ایرنا، دادگاه عالی سازمان ملل امروز (جمعه) با اشاره به ساخت و توسعه شهرک‌های اسرائیلی در کرانه باختری و بیت‌المقدس شرقی، حضور رژیم صهیونیستی را در سرزمین‌های اشغالی فلسطین، «غیرقانونی» خواند و پایان آن را خواستار شد.

یوان بین‌المللی دادگستری متشکل از ۱۵ قاضی از سراسر جهان اعلام کرد: اسرائیل با اجرای سیاست های الحاق سرزمین، تحمیل کنترل دائمی و شهرک سازی از موقعیت خود به عنوان یک قدرت اشغالگر در کرانه باختری و شرق بیت المقدس سوء استفاده کرده است.

در این بیانیه آمده است که رژیم صهیونیستی باید فورا به شهرک سازی در سرزمین های اشغالی پایان دهد.

این گزارش افزود: پیش بینی می شود صدور رأی غیرالزام‌آور دیوان بین‌المللی دادگستری درباره غیرقانونی بودن اشغال ۵۷ ساله (رژیم) اسرائیل در سرزمین‌های اشغال شده فلسطینی‌ها، احتمالاً بیش از آنکه بر سیاست‌های اسرائیل تأثیر بگذارد بر افکار بین‌المللی تاثیرگذار باشد.

در بیانیه منتشر شده از سوی این دادگاه آمده است: طبق حکم این دادگاه «انتقال شهرک نشینان توسط اسرائیل به کرانه باختری و بیت المقدس و همچنین حفظ حضور آن‌ها از سوی اسرائیل، مغایر با ماده ۴۹ کنوانسیون چهارم ژنو است».

دادگاه عالی سازمان ملل با ابراز «نگرانی شدید» تاکید کرد: سیاست شهرک سازی اسرائیل در حال گسترش است. حکم این دادگاه همچنین مشخص کرد استفاده رژیم صهیونیستی اسرائیل از منابع طبیعی با تعهداتش تحت قوانین بین‌المللی به عنوان یک قدرت اشغالگر «ناسازگار» است.

این حکم در حالی صادر می‌شود که دادگاه بین المللی دادگستری در پی حمله نظامی ویرانگر ۱۰ ماهه رژیم صهیونیستی به غزه، در یک پرونده دیگر، ‌اتهام مطرح شده از سوی آفریقای جنوبی مبنی بر ارتکاب نسل کشی در غزه توسط رژیم صهیونیستی را بررسی می کند.

نظر شما