به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از روابطعمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، حسین جعفری اظهار کرد: طبق گزارشهای اعلام شده ۱۸ نفر در استان در سه ماه نخست سال جاری، دچار غرقشدگی شدهاند که ۱۲ نفر از آنها با تلاش همکاران فوریتهای پزشکی احیا و به جهت ادامه درمان به مراکز درمانی اعزام شدهاند، اما باقیمانده آنها پیش از رسیدن نیروهای اورژانس فوت شده بودند.
وی بیشترین آمار غرقشدگی را مربوط به شهرهای سنندج، کامیاران و سقز اعلام کرد و افزود: در این مدت پسرهای شش تا ۱۸ سال بیشترین آمار غرقشدگی را در استان داشتند.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی کردستان از فوت دو کودک زیر پنج سال در سه ماهه نخست سال جاری بهدلیل حادثه غرقشدگی خبر داد و خاطرنشان کرد: این سانحه بر اثر سهلانگاری در مراقبت از کودک به علت شنا در استخرهای باغات کشاورزی رخ داده است.
جعفری ادامه داد: در سال گذشته نیز ۳۳ مورد غرقشدگی اعلام شده است که ۱۸ مورد احیای موفق توسط تیم دانشگاه انجام شد به زندگی بازگشتهاند.
وی مهمترین عامل مرتبط با غرقشدگی را سن و جنسیت فرد دانست و تصریح کرد: بهطور معمول در گروه مردها بهویژه دوره نوجوانی به علت هیجانات این برهه و کودکان خردسال بهدلیل سهلانگاری، مراقبت و توانایی نداشتن در شنا، بیشترین آمار گزارش شده را در بین غرقشدگان در استان به خود اختصاص دادهاند.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی کردستان تصریح کرد: دسترسی افراد به سدها، دریاچهها و استخر باغات کشاورزی بیشترین آمار گزارش شده است، چراکه بهدلیل نبودن غریق نجات و امکان ضربه مغزی و آگاهی نداشتن فرد به عمق آب فرد را به کام مرگ میکشاند.
جعفری افزود: ترس و وحشت فرد از غرقشدگی حتی در آبهای کمعمق، تشنج، حمله قلبی و اقدام به خودکشی از دیگر عواملی است که موجب غرق شدن فرد در آب شده است.
وی بر مراقبت از کودکان خردسال در هنگام بازی کنار استخر باغات کشاورزی یا حمام در وان تاکید کرد و گفت: توصیه مهم این است که به هیچ عنوان کودکان را تنها در کنار استخر باغات، مکانهای پر خطر یا وان حمام رها نکنید، چراکه این سهلانگاری موجب به بار آمدن یک فاجعه جبرانناپذیر خواهد شد.
نظر شما