به گزارش خبرنگار مهر، سعید جلیلی شامگاه چهارشنبه در جریان سفر به مشهد و حضور در ورزشگاه تختی اظهار کرد: شرایط امروز کشور، آوردگاه و نقطه تقابل دیدگاههاست. زمانی یک نگاه در این کشور حاکم بود که ملت را باور نداشت و نگاهش به اخم چند قدرت خارجی بود. فرمولی هم که ارائه میداد، این بود که چند امتیاز به فلان قدرت خارجی بدهیم تا ببینیم میتوانیم مشکلات را حل کنیم یا نه.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: ملت ما در سالهای اخیر شاهد بود. کسانی آمدند که میخواستند با قدرتها صحبت کنند تا هم چرخ اقتصاد بچرخد و هم چرخ سانتریفیوژ. اتفاقاً رفتند و این کار را هم انجام دادند، آژانس هم تصدیق کرد اینها همه تعهدات را انجام دادند اما درنهایت، طرف مقابل نهتنها هیچ تعهدی را عمل نکرد بلکه در کل از قرارداد خارج شد. آخر کار نیز همینها که خواهان چرخیدن سانتریفیوژها بودند، همه اینها را جمع کردند و حاصل زحمات دانشمندان ما را دادند رفت. بعد گفتند این کارها به خاطر چرخیدن چرخ اقتصاد بود اما بازهم ۸۰ تحریم ایران شد ۸۰۰ تحریم. حتی خودشان هم تحریم شدند و حتی برای هواپیماهای خودشان نتوانستند بنزین بگیرند.
پروژه فشار حداکثری شکست فاحش خورده است
وی با بیان اینکه پروژه فشار حداکثری، شکست فاحش خورده است، خاطرنشان کرد: خیلیها میخواستند قدرت یک ملت را به اراده خارجیها گره بزنند اما پروژه آنها در شکست فشار حداکثری به طور فاحشی شکست خورد. حالا شما ببینید در مقابل، یک نگاه دیگر هم سه سال گذشته بر این کشور حاکم بوده که براساس منطق و عملکردش، یک جهش در شأن ملت ایران حاصل کرد. به همین دلیل ما صحبت میکنیم از یک جهان فرصت و این فقط یک شعار نیست بلکه یک واقعیت است.
جلیلی ادامه داد: ملت ما مصادیق قدرت خود را به یاد دارد. همین لشکر پنج نصر و لشکر امام رضا (ع) در خراسان و لشکر ۴۱ ثارالله در کرمان، کاری کردهاند که دشمن بیش از ۳۵ سال دور این مملکت چرخ میزند اما جرأت نمیکند حتی نگاه سو به کشور داشته باشد. این از قدرت ملت بود. آن جوان روستازادهای که از یک آبادی کوچک در استان کرمان به ژنرال سلیمانی دنیا تبدیل شد، همه وجودش نماد قدرت این ملت بود.
قدرت دفاع مقدس باید در اقتصاد تکرار شود
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: قدرتی را که ملت ما در سختترین عرصهها همچون دفاع مقدس، دفاع از حرم و دفاع از امنیت از خود نشان داده است، به یاد بیاورید. آیا این قدرت و فرصتها در عرصه اقتصاد، کشاورزی و صنعت نمیتواند شکل بگیرد؟ البته متأسفانه در دهه ۹۰، لطماتی به سرعت این پیشرفت وارد شد اما ملت ما سه سال قبل انتخاب کرد تا دوباره به مسیر موفقیت برگردد.
وی تأکید کرد: در گذشته یک عده بودند به چشم میدیدند که هر روز از این ملت، ۷۰۰ نفر به دلیل کرونا از دست میروند اما باز بهانه میآوردند که تا FATF امضا نشود، ما نمیتوانیم واکسن بیاوریم. شما دیدید شهید رئیسی آمد و این مشکل را از سر راه ملت برداشت. همانها که میگفتند تا برجام به سرانجام نرسد، نمیتوانیم تعامل و صادرات به کشورها را راه بیندازیم، بعدها به چشم خودشان دیدند که رکورد صادرات غیرنفتی در دولت سیزدهم شکست و تازه الآن ما میگوئیم اینها حداقل بود و نگاه ما باید به قله باشد.
پیشرفت، دشمن دارد
جلیلی با تأکید بر اینکه در مسیر پیشرفت، عداوت ورزی جریان انحصارطلب و فاسد یک امر بدیهی محسوب میشود، گفت: حتماً خیلیها از این روند خوششان نمیآید. ملتی که بخواهد به قله برسد، قطعاً با فشارهای داخلی و خارجی مواجه خواهد شد زیرا کسانی که سر در فساد دارند و با فساد، منافعشان تأمین میشود، قطعاً در مسیر پیشرفت و توسعه ظرفیتها و سرمایههای ملت ایستادگی خواهند کرد.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: این فرمایش رهبری است که فرمود اگر شما قرار باشد برای محرومان و مستضعفان کار کنید، قطعاً کار شما دشمن خواهد داشت. عدهای در این کشور، سالانه چند میلیارد دلار از سرمایههای ملت را به یغما میبرند. جلوی آنها خواهیم ایستاد و با همه آنها مقابله خواهیم کرد زیرا سرتاسر این عرصه فضای میدانداری کسانی است که بتوانند به پشتوانه ملت کارهای بزرگ انجام بدهند، در برابر موانع پیشرفت بایستند، در برابر یک تشر خارجی، میدان را خالی نکنند و در برابر یک اخم، نگویند اگر فلانی به قدرت برسد، ما بیچاره میشویم. این خود تحقیری ملت را به عقب میبرد.
دوران غفلت تاریخی تمام شده است
وی اظهار کرد: ملت ما میداند امروز در چه نقطهای از تاریخ خود ایستاده است. در دوران حکومت پادشاهان فاسد قاجار و پهلوی، یک غفلت تاریخی به ملت ما تحمیل شد و اجازه ندادند نقش شایسته تمدن خود را ایفا کنیم اما امروز این خبرها نیست و یکی از بزرگترین فرصتهای ما، همین جوانها و دانشمندانی هستند که ایران را در عرصههای مختلف به سرآمد جهان تبدیل کردهاند.
جلیلی افزود: همین شهدای هستهای، ما را به موفقیتهای بزرگ رساندند و در زمره هشت کشور برتر هستهای آوردند. امروز ما در نقطهای هستیم که در فناوریها نهتنها عقب نیستیم بلکه با اتکا بر قدرت جوانانمان و لطف خدا پیشرفت میکنیم و در رده قدرتهای اول دنیا قرار میگیریم.
پیشرفت در گرو توجه به چالشهاست
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: البته اینجا یک واقعیت دیگر هم وجود دارد. اگر امروز میگوئیم ملت ما نباید از کوانتوم و هوش مصنوعی غافل شود، به این دلیل است که اینها تولید قدرت میکند، یک کشور را ارتقا میدهد و به یک سطح بالاتر میرساند. در این بین، اینگونه هم نیست که دیگران بیکار نشسته باشند. آنها همچنان دوست ندارند ملتی که یک زمان گرفتار جنگ تحمیلی بود، اکنون انحصار آنها را بشکند، تبعیضها را زیرپا بگذارد و همان کاری را تکرار کنند که در همه فناوریها انجام داد.
وی ادامه داد: عزیزان، اینطور نیست که اگر ما الآن یک کاری نکنیم، بتوان چهار سال دیگر انجام داد. اگر زمان خودش، انتخاب درست نداشته باشیم، دشمن ما ملت را چهل سال عقب میاندازد. ملت ما با انتخاب خود حرکت رو به رشد و زمینههای پیشرفت را انشالله بهسرعت آغاز خواهد کرد. این قدرت ملت ایران است.
جلیلی با بیان اینکه پیشرفت در سایه توجه به چالشهای موجود و آسیبهای کشور میسر خواهد شد، تصریح کرد: اگر من از جهش و فناوریهای رو به رشد و پیشرفت شایسته ملت ایران صحبت میکنم، به آن معنا نیست که تورم، گرانی، مشکلات و نرخ ارز را نمیبینم. فقط قائل هستیم که نباید به «نمی شود» و «نمی توانیم» محدود ماند. ضعف با قوت جبران میشود نه ناامیدی. ضعف با استفاده از منابع، فرصتسازی های بهموقع و امید اصلاح میشود. باید از ظرفیت همه اقشار مردم از جمله جوانان استفاده کرد.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تأکید کرد: مگر ما یک بار این کار را نکردیم؟ مگر این طور نبود که یک بنای مشهدی آمد به جبهه و تبدیل شد به شهید برونسی؟ مگر اینها نیامدند؟ در اقتصاد هم همین است. اینکارها زمانی انجام میشود که مردم پای کار بیایند، حجت را تمام کنند. ما هستیم، تا آخر میمانیم و با قدرت ادامه میدهیم.