شناسهٔ خبر: 67359530 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه شرق | لینک خبر

در گردهمایی روحانیون حامی مسعود پزشکیان مطرح شد؛

منتجب‌نیا: ما روحانیون باید روشنگری کنیم/ ظریف:حجت بر ما تمام شده و باید برای پیروزی پزشکیان در انتخابات تلاش کرد/ویدئو

ردهمایی روحانیون حامی مسعود پزشکیان در حسینیه جماران عصر امروز برگزار شد. در این مراسم مهدی شیخ، رسول منتجب‌نیا و محمدجواد ظریف سخنرانی کردند.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه شرق، گردهمایی روحانیون حامی مسعود پزشکیان در حسینیه جماران عصر امروز برگزار شد. بعد از قرائت آیاتی از قرآن، حاج منصور زمان شعاع مداحی کرد.

مهدی شیخ، رییس ستاد  روحانیون پزشکیان در این مراسم گفت:  «شما بهتر می‌دانید و درک کرده‌اید که در دوران پر از بحران در تاریخ ایران نخبگان حوزوی و دانشگاهی مسئولیت دو چندان دارند. وظیفه نخبگان تعادل در تندروی و کندروی است. اگر مراجع فکری مثل توده مردم تابع احساسات شوند و از عقلانیت دور شوند کار کشور به عدم ثبات و خشونت ختم می‌شود. ما مانند کسانی هستیم که زیر آوار قرنها توسعه‌نیافتگی مانده‌ایم کسانی که زیر آوار هستند باید هر روزنه‌ای را پاس بدارند و با آرامش هر روزنه‌ای را گشوده‌تر کنند و اگر با سرعت این کار را کنند آوار فرو می‌ریزد. انتخابات همان روزنه است. »

او در بخش دیگری از اظهاراتش بیان کرد: «یقین دارم جامعه‌ای که در اصلاح امور صبوری ورزد قله‌های نور را خواهد دید. جمهوری اسلامی ایران با نام اسلام و روحانیت دیده شده و نقصان آن را به پای روحانیون و اسلام می‌نویسند. اگر روحانیت وظیفه نقد حاکمان را از یاد بیرد خود شریک آنها خواهد شد و مردم هم اعتمادشان به دیانت را از دست خواهند داد. روحانیت دو وظیفه دارد: راهبری پیوسته برای پیشرفت کشور و تحقق اخلاق حفظ دیانت با امر به معروف مسئولان کشور. پزشکیان  مرد شجاعت و دیانت است و روحانیون باید از او حمایت کنند.»

 یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب با انتقاد از برخی اقدامات در جهت تضییع نقش مردم، تاکید کرد که پشت کردم به مردم با سقوط نظام جمهوری اسلامی همراه خواهد بود.

رسول منتجب‌نیا، فعال سیاسی اصلاح‌طلب با حضور در گردهمایی روحانیون حامی مسعود پزشکیان در حسینیه جماران، با اشاره به لزوم توجه به رای و نظر مردم، اظهار کرد: «این ایام پیام‌های مختلفی دارد، عید غدیر یادآور بیعت مردم با حضرت علی است. بیعت آن روز یعنی رای امروز.  این فضای ملکوتی یادآور فرمایش امام است که همه با هم باشید و میزان، رای ملت است.»

این فعال سیاسی با بیان اینکه «امروز در آستانه یک تحول هستیم و بعد از سال‌ها ناامیدی و یاس، یک روزنه امید به روی مردم باز شده‌است»، گفت: «امروز همه دم از امام و از سفره انقلاب استفاده می‌کنند اما بسیاری از مدعیان طرفداری از امام قلبا و عملا با امام نیستند. تفکر مترقی امام مظلوم واقع شده‌است. امام از آنچه برای انقلاب و نظام احساس خطر می‌کرد در حال رخ دادن است. آن کسی که هر روز یک دسته را از قطار انقلاب می‌زند نمی‌تواند دم از امام بزند.»

این فعال سیاسی تصریح کرد: «چرا امروز صف‌بندی و مرزبندی‌ها وجود دارد؟ بزرگان کشور بدانند اگر می‌خواهند پیروز شوند باید به مردم برگردند. پشت کردن به مردم یعنی سقوط نظام. روحانیت اسلام، طرفدار آزادی و استقلال است.و در خط نورانی امام است. برادر روحانی ما باید روشنگری کنیم. نباید کاری کنیم که توجیه‌گر خلاف برخی مسئولان قلمداد شود. این که می‌گویند حفظ نظام لازم است یکی از ابعادش انتقاد است.»

 

 

مهم است رییس‌جمهوری آماده باشد خود را برای منافع مردم قربانی کند

وزیر امور خارجه سابق ایران بار دیگر با اعلام حمایت خود از مسعود پزشکیان، تاکید کرد که با تایید صلاحیت او، حجت تمام شده و باید برای پیروزی او در انتخابات تلاش کرد.

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه سابق ایران در گردهمایی روحانیون حامی مسعود پزشکیان با اشاره به لزوم احترام به نقش مردم، اظهار کرد: «برای من افتخار است که در حسینیه جماران از نقش امام بگویم. امام به مردم اعتقاد داشت و باور داشت که کشور را نگه داشتند.  در سال ۶۲ امام در دیدار با نمایندگان مجلس به نقش مردم در حفظ حاکمیت و تمامیت ارضی ایران اشاره می‌کنند و می‌گویند اگر قرار است فقط به سلاح متکی باشیم دیگران بیش از ما دارند این مردم هستند که ما را نگه داشته‌اند.»

 

او ادامه داد: «در زمانی که هنوز نظریه‌پردازان بین‌الملل مبنای نفوذ را قدرت می‌دانستند امام نقش مردم را به عنوان ستون‌های امنیت ملی به رسمیت شناختند. بسیاری قبل با فرهنگ ایثار و عاشورایی نقش مردم را پذیرفتیم و همان طور که امام گفتند خون بر شمشیر پیروز است. امروز هر بار رهبری در مورد انتخابات صحبت کردند بر پرشور بودن انتخابات تاکید کردند. ایشان بر سلامت و شور انتخابات تاکید کردند.»

ظریف با انتقاد از روند رد صلاحیت‌ها، بیان کرد: «از اینکه صلاحیت افراد بسیاری مورد تایید قرار نگرفته، خوشحال نیستیم ولی خوشحالیم که یک رقابت واقعی وجود دارد. حجت بر ما تمام شده‌است. گروهی جیره‌خواران خارج  با دعوت به تحریم کمر به  جنگ با مردم بسته‌اند. اینان مدعی تضییع حقوق  مردم هستند اما مبلغ حمله  به ایران هستند.»

ظریف در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره افراد مخالف شرکت در انتخابات گفت: «من به کسانی که در انتخابات شرکت نمی‌کنند احترام می‌گذارم اما بدانید که این گروه جیب‌شان پر پول می‌شود؛ کسانی که مدام از تحریم ایران صحبت می‌کنند. تحریم‌ها قربانی جز اقشار آسیب‌پذیر آسیب نمی‌زند. تحریم به اقشار پردرآمد آسیب نمیزند.»

او افزود: «الان ثروت‌های بادآورده رقم‌هایش از حد و حصر خارج شده است. اینها از تحریم ارتزاق می‌کنند. یک سری کاسب تحریم در داخل و یک سرس در خارج دارند. حقوق می‌گیرند تا شما را تشویق کنند در انتخابات شرکت نکنید. عدم شرکت در انتخابات به معنای ارسال پیام نیست به کی می‌خواهید پیام بفرستید. به رهبری؟ ایشان که بر پرشور بودن تاکید دارند. گروه دیگر هم که اصلا پیامی دریافت نمی‌کنند‌. چه کسی پیام دریافت میکند؟ نتانیاهو .»

وزیر امور خارجه سابق ایران با تاکید بر نقش مردم، خاطرنشان کرد: «مردم همیشه نشان دادند که مقابل تحریم و ظلم ایستاده‌اند. ایرانی مورد تهاجم بوده است اما آنکه مهاجم بوده در فرهنگ ایران ادغام شده است. کسی کور نخواند . با ایرانی باید به زبان احترام صحبت کنند. ما هم باید نشان دهیم که شایسته احترام هستید. با صندوق قهر نکنیم. گروهی خود اکثریت پندار توانستند بر مقدرات من و شما پیروز شوند.»

وزیر امور خارجه سابق ایران در بخش دیگری از اظهاراتش با بیان اینکه «نمی‌دانم و نمیفهمم ارزش قدرت چقدر است که حاضرند ۸۵ میلیون ایرانی در سختی زندگی کنند اما آنها به هدفشان برسند»، گفت: «همه شنیدیم که آقای پورمحمدی گفت یکی از نامزدها به او گفته چون روحانی رییس‌جمهور است با اف ای تی اف موافقت نمی‌کند. حالا می‌خواهید کشور را بدهید دست اینها اداره کنند؟  الان در برابر یک انتخاب تاریخی قرار داریم. گروهی اینجا و گروهی آنجا نمی‌خواهند شرکت کنیم.  می‌گویند رای به معنای تایید است. بی‌خودی رای ندهید. معلوم است که چه کسی رییس‌جمهور است. مگر خاتمی و روحانی را انتخاب نکردید؟ چرا ناخودباوری را تزریق می‌کنند. خودباوری میراث امام است.»

او ادامه داد: «مردم ایران نمی‌پذیرند گروهی برای منافع و کاسبی خودشان به آنها ناامیدی تزریق کنند. آقای خاتمی همیشه می‌گفتند دو سوی افراط به یک مسیر می‌رود. اما میانه روی راه رسیدن است. قاعده ما بر امت وسط بودن است. تندروی نشانه احساس ضعف است. به عنوان کسی که در جلسه سران شرکت کرده می‌گویم؛ فرق دارد کسی که آنجا نشسته یخواهد خود را قربانی کشور کند یا کشور را قربانی خود. توافق شجاعت می‌خواهد. وقتی توافق نمی‌کنید یعنی می‌خواهید از جیب مردم هزینه کنید.»

ظریف در بخش دیگری از اظهاراتش با تاکید بر اهمیت نقش رئیس‌جمهوری در ایران، گفت: «مهم است رییس‌جمهوری آماده باشد خود را برای منافع مردم قربانی کند. برای پیشبرد منافع مردم به خودش و خانواده‌اش فکر نکند. کسی که می‌خواهد توافق کند، نیاز دارد که از آبرویش انفاق کند. این شجاعت نیاز دارد. رییس‌جمهوری باید چنین آمادگی داشته باشد. ما دیدیم که پزشکیان این آمادگی را دارد.»

او با انتقاد از ارائه آمارهای غلط، گفت: «هر دروغی را می‌شود با آمار درست نشان داد اما مردم به جیبشان نگاه می‌کنند. می‌بینند که گوشت به کیلویی ۷۰۰ هزار تومان رسیده است، حالا شما هی آمار دهید، چه دردی دوا می‌شود؟ به گروهی که در سخنرانی من سر و صدا می‌کردند گفتم کدام از شما مجبورید شب را گرسنه بخوابید. می‌دانید چند نفر مجبورند گرسنه بخوابند؟ چه کسی هزینه شعارهای ما را باید بدهد؟ رییس‌جمهوری باید صادق باشد و پزشکیان صادق است. از طلا و زمین و گوشت دم خانه و ... همه چیز قول دادند. مرحوم ترکان می‌گفت اینها حساب نمی‌فهمند. می‌دانید ۲۰ گرم طلا برای یک خانواده سه نفره یعنی چه؟»

 

 

وزیر امور خارجه سابق ایران با انتقاد از دروغ‌های مطرح شده، تصریح کرد: «یادتان رفته وزیر بهداشت فعلی نامه‌ای را امضا کرده که ورود واکسن به کشور خیانت است؟خداوند این کشور را از خشکسالی و جنگ و دروغ در امان بدارد. رییس‌جمهوری ما باید صادق و پاک دست باشد. چه خبر است در این کشور؟ این است حکومت علی؟ رهبری باید اینطور زندگی کند و‌‌ برخی آقایان اینطور زندگی کنند؟ می‌دانید با رقم این اختلاس‌ها می‌شود چند برج خلیفه دبی را ساخت؟ چند فقیر را سیر کرد؟»

او افزود: «می‌دانید پزشکیان عمل قلب می‌کند و پول نمی‌گیرد چون می‌گوید من از دانشگاه پول می‌گیرد. من انقدر این روزها داد زدم، به من می‌گویند بلند حرف می‌زنی مردم را تحریک می‌کنی! دنیا دنیای تخصص است. رییس‌جمهوری که حس کند همه چیز را می‌داند یعنی هیچ چیز را‌ نمی‌داند.»

ظریف با بیان اینکه «اگر پزشکیان می‌گوید من متخصص نیستند معنیش این نیست که من نظری ندارم، البته هر چه بگوییم یک چیزی می‌گویند»، گفت: «پزشکیان نظر دارد اما می‌داند به عنوان یک متخصص اگر قلب اقتصاد  کشور را باز کرد می‌داند کدام مویرگ را به کدام پیوند بزند. پرشکیان وزیر بوده، نماینده وزیر بوده، نماینده مجلس بوده چطور برخی می‌گویند تخصصص و تجربه ندارد.»

او‌ تصریح کرد: «پزشکیان گفت باید برویم به دنبال توسعه. خوشحال باشیم نفتی بفروشیم و خرج کنیم. بعد بگوییم تحریم را دور زدیم؟ چطور دور زدیم که نفت ایران را از معادلات منطقه حذف کردند ؟ تحریم ما را دور زد. مهم این است که مردم رای دهند. رای مردم قدرت کشور و مردم را بیشتر می‌کند. کسانی که نمی‌خواهند ما رای بدهیم دلشان برای ما نسوخته است. جمعه رای می‌دهیم با آرامش و متانت. کشور تحمل تنش ندارد. رای دادن کنش هوشمندانه و متمدنانه برای تغییر است.»

 

 

 

نظر شما