به گزارش خبرگزاری برنا از خراسان رضوی، دکتر زهرا نهبندانی همچنین بیان کرد: از سال گذشته تستهای حشره شناسی را چند برابر کردیم و در کالاهای وارداتی هم نظارت ها و کنترل های لازم انجام و تلهگذاری صورت پذیرفته است. هر روز نمونه های مختلف از استان به دست ما می رسد و تا کنون پشه آئدسِ مهاجمِ ناقل در محدوده استان شناسایی نشده است.
وی با اشاره به اینکه تا کنون 111 نفر مبتلا به تب دنگی که دارای سابقه ی سفر به کشورهای آلوده بودند، در کشور شناسایی شده اند؛ گفت: از این تعداد بیمار شناسایی شده تنها ۳ نفر فوت شدند.
وی گفت: حدود 80 درصد از مبتلایان ممکن است علائم شدیدی نداشته و حتی بدون علامت باشند اما تابلوی علائم در 20 درصد افراد،تب ، درد عضلانی و استخوانی، درد پشت حدقه چشم، تهوع، اسهال، خونریزی از لثه و بینی و بثورات پوستی است.
وی با اشاره به اینکه ۳ نفر بیمار مشکوک به تب دنگی در مشهد شناسایی شدند که هر سه سابقه سفر به مناطق آلوده در سایر کشورها داشتند؛ گفت: یک بیمار با حال عمومی خوب مرخص شده اما تحت مراقبت و پیگیری است و منتظر پاسخ آزمایش ۲ نفر دیگر هستیم.
دکتر نهبندانی گفت: بیماران با علائم ذکر شده حتما به نخستین مرکز درمانی مراجعه کرده تا تحت مراقبت و درمانهای حمایتی لازم قرار بگیرند. بیماران مشکوک به تب دنگی به هیچ عنوان از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی چون پروفن، ناپروکسن، دیکلوفناک، ایندومتاسین استفاده نکنند. برای کاهش درد در این بیماران استامینوفن توصیه می شود.
وی با اشاره به اینکه دو نوع شدید از بیماری در بعضی موارد در مبتلایان ممکن است بروز کند؛ گفت: یک نوع خونریزی دهنده و نوع دیگر دارای شوک و افت فشارخون است که مبتلایان نیاز به بستری در بیمارستان و مراقبت ویژه دارند.
وی در پایان گفت: تا 2 هفته پس از سفر به مناطق پر خطر که آلوده به پشه آئدس هست؛ افراد هوشیار بوده و درجه حرارت بدن را اندازه گیری کنند تا در صورت بروز علائم زودتر تحت مراقبتهای لازم قرار بگیرند.