شناسهٔ خبر: 67301705 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: سینماپرس | لینک خبر

«مسعود پزشکیان» در مناظره فرهنگی انتخابات ۱۴۰۳:

امسال ۱۷ فیلم ایرانی که در فستیوالهای بین‌المللی به نمایش گذاشته شد زیرزمینی بود و مجوز نداشت/ مسیر مجوزها باید اصلاح شود!

سینماپرس: سومین مناظره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ با موضوع " «انسجام اجتماعی با حکمرانی فرهنگی» " از شبکه ۱ سیما پخش شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش سینماپرس، سومین مناظره از ۵ مناظره درنظر گرفته شده برای نامزدهای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری جمعه اول تیرماه با موضوع فرهنگی و تحت عنوان «انسجام اجتماعی با حکمرانی فرهنگی» بود.
مسعود پزشکیان طبق قرعه کشی انجام شده، روی صندلی شماره ۳ مستقر شد.

** سوالات مرحله اول (با موضوع سبک زندگی) که توسط کارشناسان و مردم طرح شده، به شرح زیر بود:

پرسش مردمی: برای مهدهای کودک ارزان قیمت چه برنامه‌ای دارید؟

پرسش مردمی: برای آینده جوانان و ازدواجشان چه برنامه‌ای دارید؟

پرسش مردمی: چگونه باید اعتراضمان به وضعیت را نشان دهیم که جزو اغتشاشات نشویم و حقمان را هم بگیریم؟

لیلا مجدانی (کارآفرین و جامعه شناس زنان) : راهکارتان برای آسیبهای سبک زندگی اسلامی چیست؟

سمیرا فتح اللهی (مدیر کانون جوانی جمعیت) : حل مساله آمار بالای سقط جنین در کشور را جزو راه حلهای حل مشکل جمعیت می‌دانید؟

فاطمه (رحمانی فعال حوزه زنان) : در برابر پدیده بی حجابی غیر از رویکرد فرهنگی چه راهکاری مدنظرتان است؟

پزشکیان در اولین بخش از صحبت های خود در خصوص سوالات بخش اول این محورها را بیان کرد:

* قدم اول از مدرسه و مهد کودک شروع می شود و باید آموزش را از آنجا با نگاه برابر شروع کنیم.

*در زندگی با همسرم، ۴ فرزند داشتم هر دو درس می خواندیم یک شب من کشیک بودم و او درس می خواند و یک شب او کشیک بود و من درس می خواندم

* در خیابان ها، برخوردهایی که وجود دارد، وقتی هم اعتراض می کنیم، برای مان پرونده سازی می کنند

* این دخترها را ما تربیت کردیم، بیگانگان که تربیت نکردند.

* لایحه تامین امنیت زنان خیلی وقت است در مجلس مطرح است اما تعیین تکلیف نشده است

* برخورد ما با قشر زنان در جامعه اخلاقی نیست. این نگاه باید اصلاح شود.

مشروح صحبت های پزشکیان را در ادامه بخوانید:

مسعود پزشکیان نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در بخش اول سومین مناظره انتخاباتی با محوریت «موضوع فرهنگی و اجتماعی» اظهار داشت: در حوزه سبک زندگی ما باید آموزش را از مدرسه و مهدکودک آغاز کنیم. تمام این سوالاتی که مطرح شده ریشه‌اش در مدارس است.

وی افزود: من در زندگی شخصی‌ام چهار بچه داشتم و یک روز من کشیک می‌دادم و همسرم بچه‌ها را نگه می‌داشت و روز بعد او کشیک می‌داد و من بچه‌ها را نگه می‌داشتم و با هم می‌توانستیم کارها را پیش ببریم.

پزشکیان خاطرنشان کرد: من وقتی برخوردهایی که در خیابان‌ها با دختران و زنان می‌شود را می‌بینم که گاهی اوقات اگر اعتراض هم بکنی برایت پرونده درست می‌کنند، به این سوال می‌رسم که مگر ما این بچه‌ها و دختران را تربیت نکردیم، مگر بیگانگان بودند که آنها را تربیت کردند. متاسفانه ما به جای اینکه خودمان را نقد کنیم که چرا این اتفاق افتاده، در بیرون برخوردهایی را با دختران مردم می‌کنیم که آدم نمی‌تواند بپذیرد که این برخوردها می‌تواند مشکلی را حل کند.

کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری عنوان کرد: الان مثلا لایحه تامین امنیت زنان و جلوگیری از خشونت علیه زنان هنوز در مجلس باقی مانده و ما خشونت را نتوانستیم حل کنیم ولی اینجا می‌گوییم باید به زنان احترام گذاشته شود. خدا در قرآن به رسول اکرم می‌گوید که به خاطر رحمت خدا بود که تو با این مردم ملایم بودی و اگر برخورد خشن با مردم می‌کردی کسی دور تو جمع نمی‌شد. برخورد ما در جامعه با این قشر اخلاقی نیست.

وی افزود: ما باید برگردیم ببینیم که در مدرسه، مسجد و محله چگونه اینها را آموزش دادیم که به اینجا رسیده‌اند. ما از مدرسه می‌توانیم سبک زندگی بچه‌ها را تغییر دهیم. در مدرسه نیز تا زمانی که معلمان بازآموزی ندارند و حقوقی که به آنها می‌دهیم کفاف زندگی آنها را نمی‌دهد و تبعیضاتی که در نوع آموزش در مقاطع مختلف هست، برطرف نشود، نه تنها مشکل حل خواهد شد بلکه تداوم این وضعیت موجب می‌شود که آدم‌هایی تربیت شوند که عقده‌ای هستند.

پزشکیان گفت: اگر بخواهیم اینها درست شود باید به ریشه‌ها بپردازیم و رفتار و عمل خود را عوض کنیم و در عمل و واقعیت با اینها عمل کنیم چرا که تئوری گفتن کار راحتی است.

پزشکیان در دومین بخش از صحبت های خود در خصوص دیدگاه سایر نامزدها این محورها را بیان کرد:

* فکر کنم وضع خوب است اما نمی‌دانم چرا نارضایتی وجود دارد

* با هرگونه زورگویی یا برخورد خشن با هر انسانی، چه برسد به زنان مخالفیم

* برخوردهایی که با زنان میشود، ماشین هایی که گرفته می شود، چرا اعتراض نکردیم

* شکی در این نیست که خانواده باید تحکیم شود

* همه زنان خانواده من با حجاب هستند؛ دخترم، عروس‌هایم

* اگر کسی نخواست پوشش مورد نظر ما را داشته باشد، باید برخورد کنیم؟

* با روش‌هایی که انتخاب کردیم، وضعیت درست می شود؟

* ما باید نگاهمان را نسبت به زنان و این که درجه ۲ هستند و باید در خانه باشند اصلاح کنیم و در جایگاه‌ها و پست‌ها به آنها توجه کنیم

* نگاه و نوع رفتار ما باید با زنان تغییر کند. چرا این دختران ما به این شما درآمدند؟

* ما با دستور و قانون نمی توانیم حجاب را بر سر زنان بپوشانیم

* در دانشگاه‌ها و مدارس با دختران کسانی را گذاشتیم که سواد و علمش را ندارند

* با روش‌هایی که با زنان و دختران برخورد می‌کنیم، آنها را عقده‌ای می کنیم؛ حق برخورد اینگونه را با جوانانمان نداریم

مشروح صحبت های پزشکیان در بخش دوم را در ادامه بخوانید:

مسعود پزشکیان در بخش دوم سخنان خود اضافه کرد: فکر کنم وضع خوب است، نمی‌دانیم چه می‌شود که نارضایتی در جامعه وجود دارد. از نظر اعتقادی با هرگونه زورگویی و برخورد خشن با هر انسانی به ویژه زنان مخالف هستم. کارهایی که در خیابان می‌شود یا ماشین‌هایی که گرفته می‌شود و آن‌چه در فضای مجازی اتفاق می‌افتد؛ چرا اعتراض نکردیم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: کل خانواده من از دختر و خواهر و عروس گرفته با حجاب چادر هستند. ما که نتوانسیم در این سن این‌ها را تربیت کنیم و کلی هزینه کردیم آیا الان می‌توانیم درست کنیم؟ برخورد کردن و گرفت و برخی رفتارها خجالت‌آور است.

پزشکیان تصریح کرد: این نگاه که زنان جنسیت دوم هستند باید اصلاح شود. باید در عمل ثابت کنیم که به فکر آنها هستیم. در خیلی مسائل قصور داریم و الان زمان رأی‌گیری این حرف‌ها را می‌زنیم.

وی اذعان داشت: بعد از فوت همسرم برای هدایت دخترم، بحث می‌کرد به جای تحکیم با او کنار می‌آمدم که این چنین شد. با زور و دستور و قانون رفتار عوض نمی‌شود. همانطور که در گذشته نتوانستند به زور حجاب را از سر زنان بردارند حالا هم با زور نمی‌توانند حجاب روی سر بگذارند.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: نمی‌شود در دانشگاه و مدارس با نگاه تحکیمی برخی افراد، انتظار داشته باشیم پذیرفته شوند. ما داریم دختران خود را عقده‌ای می‌کنیم. حق نداریم با حقوق دانشجویی به زنان و دختران خود زور بگوییم.

با پایان یافتن بخش اول، سوالات مردم و کارشناسان در بخش دوم درخصوص فضای مجازی و مشکلات این حوزه پخش شد.

پزشکیان در اولین بخش از صحبت های خود در خصوص سوالات بخش دوم این محورها را بیان کرد:

* خیلی از کسانی که از این طریق امرار معاش می‌کردند، بیکار شدند. برخی نیز با فروش فیلترشکن کاسبی می‌کنند

* همه با فیلترینگ و حجاب زوری مخالفیم اما چه کسی این حجاب‌بان‌ها را در مترو مستقر می‌کند و کلی هم هزینه می‌کند اما الان از احترام به زنان سخن می‌گویند

* اینجا وقتی می‌نشینند می‌گویند از حقوق زنان دفاع میکنیم و با فیلترینگ مخالفند اما در عمل کار پیگیری می‌کنند

* چه لزومی دارد اینترنت را قطع و فیلتر کنند؟ باید آزادش کنیم؛ توییتر محل آموزش است و خیلی چیزها را از این طریق می‌توانیم آموزش دهیم

* اگر لازم باشد در بحران خاصی مداخله کنم، مداخله می کنم. اما الان چه لزومی دارد اینترنت را فیلتر کنیم و عده‌ای فیلترشکن بفروشند

* با استفاده از فیلترشکن دسترسی به خیلی از فضاها راحت تر میشود؛ دولت باید فضا را مدیریت کند

* فرهنگ را دولت مدیریت نمی‌کند؛ حوزه، مسجد، مدرسه و دانشگاه هست

* تکلیف ما با عده‌ای که ما را نمی‌پذیرند چیست؟ باید با آنها چکار کنیم؟

مشروح صحبت های پزشکیان در بخش سوم را در ادامه بخوانید:

وی در بخش سوم سخنان خود اذعان داشت: خیلی روشن است. فعلاً که ما فیلترینگ را راه انداختیم. ما کردیم و خیلی از شغل‌ها را هم از دست دادیم. زندگی خیلی‌ها که از این راه امرار معاش می‌کردند از بین رفته و میلیون‌ها انسان از این طریق کاسب شدند و در این میان فیلترشکن می‌فروشند.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: چه کسی اینها را می‌فروشد؟ چرا بررسی نمی‌کنند؟ اینکه چرا پیگیری نمی‌کنند جای بحث است. ما باز هم وقتی صحبت می‌کنیم انگار اینجا نیستیم و مشکل جای دیگر است. همه موافق هستیم فیلترینگ نباشد و جامعه با زنان و دختران برخورد کرامت گونه داشته باشند. معلوم نیست این حجاب‌بان‌ها را چه کسی می‌گذارد و کلی هزینه می‌کنیم و به علل مختلف بچه‌های مردم را می‌گیریم و بعد از حقوق زنان دفاع می‌کنیم. در مورد دانشمندان خود در خارج و زنان در آنجا چه کردیم با آنها؟ اگر می‌خواستیم درست عمل کنیم به اینجا نمی‌رسیدیم. اعتقاد من این است که باید آزاد کنیم.

پزشکیان اذعان داشت: توئیتر مکان آموزش و محل خیلی از امکانات است و علم و سرمایه زیادی را می‌توان از آن آموزش دید. من اگر به قدرت برسم جلوی خیلی از این محدودیت‌ها را خواهم گرفت. اگر در بحران خاص نیاز به مداخله باشد همه جای دنیا مداخله می‌کنند اما در حال حاضر چه لزومی دارد اینترنت را قطع کنیم و روی آن فیلترشکن بگذاریم.

وی اضافه کرد: فیلترشکن‌هایی که می‌گذارند باعث می‌شود راحت تر به فضاهای مستهجن دسترسی پیدا کنند.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: اینکه ما تقصیرهای را گردن هم می‌اندازیم، تقصیر برای همه ما است و فرهنگ را دولت‌ها درست نمی‌کنند وقتی حوزه و دانشگاه و شورای انقلاب فرهنگی. چه ربطی به دانشگاه و جای دیگر دارد.

پزشکیان خاطرنشان کرد: چه شد که اینها بی حجاب شدند؟ این‌که در خانواده چگونه هستیم یک بحث است اما این‌که با این‌ها در جامعه چطور برخورد می‌کنیم و یک عده ما را نمی‌پذیرند تکلیفمان با آن‌ها چیست. روز به روز دارند با ما بدتر می‌شوند و فاصله بیشتر می‌شود. الان دیگر خیلی نمی‌شود راحت با حجاب به خیابان آمد. حرف‌های دیگری می‌زنند.

پزشکیان در دومین بخش از صحبت های خود درباره دیدگاه سایر نامزدها این محورها را بیان کرد:

* به مطالب آقای زاکانی پاسخ نمی دهم چون فکر نمی کنم تا اخر در رقابت‌ها بماند و دولت تشکیل دهد

** زاکانی: از این آرزوها زیاد دارید اما الان شما دارید با یک رئیس جمهور صحبت می‌کنید

* اخلاق را در بحث‌ها و رفتارهایمان مراعات نمی‌کنیم. با مردم هم همینطور رفتار می‌کنیم

* مردم ببینند روند اخلاقی ما با کسب‌وکارها و اتاق‌های اینترنتی چگونه است؟

* موانعی که در اینترنت هست اعصاب مردم را خراب می‌کند.

* اگر زیرساختهای اینترنت را بهبود می دهیم نباید موانع دسترسی مردم را هم زیاد کنیم.

* اگر بخواهیم در آینده را مثلا در هوش مصنوعی و ... عقب نمانیم لازمه اش این است که با دنیا ارتباط اینترنتی داشته باشیم. با در نظر گرفتن محدودیتهای امنیتی که باید آنها را توجه کنیم.

* نخبگان نباید از کشور ما خارج شوند؛ باید بستر آماده کنیم خارج نشوند.

* می‌گویند تقصیر ماست؛ الان داریم تقصیر را گردن هم می اندازیم. ولی مساله این است که بستر را برای کار آماده نکرده‌ایم.

* من اگر به قدرت رسیدم، بستر برای کسانی که کار می‌کنند فراهم خواهیم کرد و تلاش میکنیم تا جایی که ممکن است کار را در داخل پیش ببریم.

مشروح صحبت های پزشکیان در بخش چهارم را در ادامه بخوانید:

وی در بخش چهارم سخنان خود تاکید کرد: به همین مطالبی که طرح کردند در تئوری باید عمل کرد. اینکه آقای زاکانی یک چیزهایی می‌گویند لازم نیست اصلاً جواب بدهیم چون مشخص هم نیست تا پایان بمانند و رقابت کنند و دولت تشکیل دهند. امیدوارم این افرادی که می‌گویند و در ستاد شما هستند این روند را تا پایان ادامه بدهند. همین رفتار و اخلاق انتقادی که می‌گوئیم در گفت‌وگوها و بحث‌ها رعایت نمی‌کنیم و این روند را انجام دهیم باید با مردم هم ملاحظه شود.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: روند برخورد ما با مردم چگونه است؟ ما خطوط باند اینترنت را داریم اتوبان می‌کنیم اما در هر پنج متر برای آن مانع ایجاد می‌کنیم که اعصاب مصرف کنندگان را خراب می‌کند. وقتی زیرساخت و بستر را فراهم و تقویت می‌کنیم نباید برای آن این قدر موانع ایجاد کنیم تا بتوانیم از دسترسی‌ها استفاده کنیم.

پزشکیان ادامه داد: اگر نمی‌خواهیم در آینده از قافله علم و تمدن عقب بمانیم لازم است با دنیا ارتباطات اینترنتی برقرار کنیم با در نظر گرفتن محدودیت‌های امنیتی و کاری کنیم تا دانشمندان ما که در این حوزه زحمت می‌کشند از مملکت ما خارج نشوند. نخبگان ما به دلیل فراهم نبودن بستر از ایران می‌روند.

وی گفت: می‌گویند تقصیر ما است. ما که الان نیستیم؛ ما فقط داریم گناه را گردن هم می‌اندازیم. ما بستر را برای مردم فراهم نکردیم. همه مردم می‌دانند اوضاع کسب و کارشان در این اوضاع خوب شد یا بد؛ بد شد. ان شاء‌الله هر دولتی اگر سر کار آمد این موانع را بردارد این موانع را بردارند و برگردند تا به ایده‌هایی که گفته می‌شود عمل شود.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: نظرسنجی کنید از مردم و ببینید از کار ما راضی هستند یا نه؟ از زنان و دختران جامعه نظرسنجی کنند اوضاع خوب است و فقط عده‌ای بد است. به نظر من اگر بدها را پیدا کنند متوجه می‌شویم مشکل کجا است.

پزشکیان تصریح کرد: شفافیت با عدد و رقم مشخص می‌شود. با عدد و رقم می‌توان خیلی حرف‌ها زد. اگر به قدرت رسیدم بستر را برای کسانی که کار می‌کنند آماده خواهیم کرد تا خودمان مستقل باشیم و نیازی به دیگران نباشد.

** در بخش اولِ مرحله سوم مناظره، مردم و کارشناسان اقتصادی، سوالات دیگری در حوزه سینما و تولیدات فرهنگی برای پاسخ دادن کاندیداها مطرح کردند.

سوالات به شرح زیر بود:

پرسشهای مردمی: راهکاری هست که فیلمهایی ساخته شود که مشکلات جامعه را نشان دهد ولی سیاه نمایی نشود؟

مجید شاه حسینی: در دولت سیزدهم طرح ناتمامی تهیه شد برای سینما و فضای مجازی و نمایش خانگی تا حقوق معنوی را تامین کند. سیاست شما در این مقوله چیست؟ ‌آیا این حقوق را به رسمیت می شناسید؟ و قانونی تدوین می‌کنید؟

ابوالقاسم طالبی: چه تدبیری دارند که فضای افسردگی را از بین ببرند و آنچه داریم را به مردم نشان دهند؟

شرفخانلو: برای پیوست فرهنگ به طرحهای توسعه ای و اقتصادی چه برنامه ای دارید؟

سبحانی‌ نسب: برای امنیت فرهنگی ما چه فکری کردید؟

گل علی بابایی: برنامه های شما برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی و حمایت از نویسنده‌ها چیست؟

پزشکیان در اولین بخش از صحبت های خود در خصوص سوالات بخش سوم این محورها را بیان کرد:

* در رابطه با سینما و هنر مشکلاتی داریم که مپانع باید برداشته شود. امسال ۱۷ فیلم ایرانی که در فستیوالهای بین‌المللی به نمایش گذاشته شد زیرزمینی بود و مجوز نداشت.

* مسیر مجوزها باید اصلاح شود تا فیلم‌ها بتوانند در فستیوالهای خارجی حضور پیدا کنند.

* همه شما اصغر فرهادی را می‌شناسند و می دانید در خارج چقدر برای او احترام قائل هستند.

* کسانی که میخواهند کتاب بخوانند قدرت خرید ندارند.

* باید در مدارس این را اصلاح کرد که چه مطالبی در مدارس تدریس شوند و مردم از مدرسه کتابخوانی را یاد بگیرند.

* آنچه در دولت آینده حضور پیدا مردیم قطعا به تقویت فیلم و فیلمساز ها و هنرمندان کمک خواهیم کرد تا موانع برداشته شوند.

* اینکه برادرمان آقای زاکانی گفت من نمی‌گذارم شما رئیس جمهور شوید یا جای خدا نشسته‌اید یا مردم

* کارنامه شما پروژه‌هایی مانند مسکن مهر است که در آن هیچ پیوست و فضای فرهنگی دیده نشده، چنین ساخت و سازهایی ضد توسعه و ضد خانواده و ضد فرهنگ است، می‌توانید ببیند که حاصل چنین سیاست‌هایی افزایش آسیب‌های اجتماعی بوده است.

مشروح صحبت های پزشکیان در بخش پنجم را در ادامه بخوانید:

پزشکیان در بخش پنجم سخنان خود تصریح کرد: در رابطه با سینما و هنر مشکلاتی داریم که باید موانع آنها برداشته شود. ۱۷ فیلم بلند که در عرصه بین‌المللی به نمایش گذاشته شد که در ایران مجوزهای لازم را نگرفتند. موانعی که باعث می‌شود هنرمندان ما زیرزمینی و غیرقانونی کار کنند باید برطرف شود تا از حضور این عزیزان استفاده کنیم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: اصغر فرهادی را همه می‌شناسیم که در خارج برایش چه اعتباری قائل هستند. در مورد پیوست‌های فرهنگی، واحدهای مسکن مهر که آقای احمدی نژاد ساختند نه مسجد، نه ورزشگاه نه جای تفریحش ساخته نشد. فقط مسکن ساخته شد و در فضایی که پیوست‌های فرهنگی‌اش همراه نباشد ارزیابی‌ها نشان می‌دهد مشکلاتی دیگری به همراه خواهد داشت و مشکلات فرهنگی و اجتماعی و خانوادگی در آنجا بیشتر است.

پزشکیان با اشاره به اهمیت کتابخوانی ادامه داد: مسأله دیگر گرانی کتاب است و وقتی قدرت خرید کتاب وجود نداشته باشد طبیعتاً استفاده از کتاب کاهش می‌یابد. اصولاً در مدارس با طراحی اقدامات تشویقی فردی و جمعی می‌توان کتاب خوانی را گسترش داد. تقویت کتابخوانی باید از طریق مدرسه پیگیری شود و باید فشار بیاوریم که انجام شود. یادگیری اگر در ابتدای جوانی انجام نشود در بزرگسالی کار سخت‌تر می‌شود.

وی اذعان داشت: در دولت آینده اگر مردم رأی دادند دولت حتماً باید به فیلم و فیلم سازان کمک کند و موانع بر سر هنرمندان و کارگردانان برداشته شود. نگذاریم تعدادی ممنوع الخروج شوند و تعدادی از مملکت ما خارج شوند.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: اینکه برادر ما آقای زاکانی می‌گویند نمی‌گذارم رئیس جمهور شوی یا جای خدا نشسته یا جای مردم. رقابتی است که مردم جواب خواهند داد و هیچ کس نمی‌تواند جلوی کسی را بگیرد. واقعیت این است که مردم قضاوت خواهند کرد حق با چه کسی بوده و خواهد بود. یا باید این دیدگاه را بروند که ادعا کردنش ساده است یا ما در خدمت مردم بودیم و ما را می‌شناسند.

پزشکیان در دومین بخش از صحبت های خود درباره دیدگاه سایر نامزدها این محورها را بیان کرد:

* دولت باید از حالت مداخله‌گری خارج و ناظر باشد. کار را به بخش خصوصی بسپارد.

* اجازه مداخله سایر دستگاه‌ها به حوزه فرهنگ را نخواهم داد.

* تلاش میکنم دولتم فرهنگی باشد نه اینکه فرهنگ دولتی باشد.

* امنیت را برای اهالی فرهنگ تضمین و از مداخله نهادهای دیگر جلوگیری میکنم.

* تعدادی از نخبگان ما از کشور ناراضی‌اند و برخی از کشور می‌رود.

* باید بودجه مورد نظر برای صداوسیما برای ساخت برنامه‌های فرهنگی تامین شود.

* سریال‌های خارجی که نشان داده می‌شود ما بهتر از آن را در تاریخ خود داریم.

* جامعه و انسان‌ها را با تعداد کتابهای که می‌خوانند ارزیابی می‌کنند؛ هر جامعه‌ای که با کتاب و کتابخوانی شکل بگیرد جرم و جنایت و آسیب‌های اجتماعی کمتری دارد.

* قطعا باید برای مناطق محروم کتابخانه ایجاد کنیم. اگر بستر را آماده نکنیم هیچ نئوری قابل اجرا نیست.

مشروح صحبت های پزشکیان در بخش ششم را در ادامه بخوانید:

پزشکیان در بخش ششم صحبت‌های خود ادامه داد: اصولاً دولت باید از حالت مداخله‌گری در بیاید و سیاست گذار و ناظر برنامه باشد و کار را ناظران بخش‌های خصوصی بسپارد. ممیزی باید بر اساس قانون صورت گیرد نه سلیقگی.

وی اذعان داشت: ممیزی‌های سلیقگی را کاملاً رد می‌کنم و اجازه مداخله دستگاه‌ها در حوزه فرهنگی را نخواهم داد. قانون مالکیت معنوی ضرورت دارد. تلاش خواهم کرد دولت من فرهنگی باشد نه اینکه فرهنگ را دولتی کنم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: تلاش می‌کنم امنیت فرهنگی را برای نهادهای منظور ایجاد کنم. این رویکرد مانع از فرار و مهاجرت نخبگان خواهد شد. یک تعداد ناراضی هستند ولی روند باید مانع آن شویم.

پزشکیان عنوان کرد: باید منابع مورد نیاز برای بازسازی فرهنگ خودمان تأمین شود. سریال‌های خارجی که نشان می‌دهند در سابقه تاریخی خود ما قدیمی ترش وجود دارد. برای کتابخوانی جامعه باید هدایت شوند. جوامعی که در آن استان‌ها ساعت‌های بیشتری درس می‌خوانند فساد و جرم و جنایت و مشکلات اجتماعی، جنگ‌ها و دعواها کمتر است.

وی ادامه داد: در رابطه با پیوست‌های فرهنگی در مناطق حتماً باید در جاهایی که درست شده و فاقد کتاب‌خانه و مسجد و ... هستند اقدامات صورت گیرد. باید طوری شکل بگیرند که قابل استفاده باشد. ساختار اجتماع باید طوری باشد که این روند در آن قابل اجرا باشد.

پزشکیان در بخش پایانی و جمع بندی این محورها را مطرح کرد:

* در دیدگاه اعتقادی، فرقی بین زن و مرد درباره تلاشی که می‌کنند وجود ندارد؛ باید کاری کنیم زنان در جایگاهی قرار بگیرند که سازنده حیات طیبه باشند.

* این نوع نگاه یعنی زنان می‌توانند در جایگاهی که مردان قرار می‌گیرند، حضور داشته باشند.

* اگر نوع لباس دختران ما با آنچه که ما می‌خواهیم فرق می‌کند نباید کاری کنیم.

* شما به زور میخواهید عده‌ای را به صورتی دربیاورید که خودتان می‌خواهید دربیاورید؟

* تعداد دختران بی‌حجاب کم نیست؛ از مردم بپرسید رفتارهای شما را با این قشر چقدر قبول دارند؟

* باید با زبان خوش با اینها رفتار کنیم؛ اخلاق و رفتار ما باید باعث شود مردم حرفی که درباره کرامت می‌زنیم نپذیرند

* باید اینترنت داخلی داشته باشیم ولی برای کسانی با قطع کردن اینترنت نانشان را بریدیم چه کردیم؟

* درباره هنر و سینما دولت باید کار کارشناسی کند و برای اینها برنامه داشته باشد.

* چرا هنرمندان کشور ما ممنوع‌الخروج شوند و برخی از کشور بروند.

* نگاه امنیتی و فرهنگی کردن دولت باعث شده جوانان ما و کسانی که در این مملکت هستند، مشکل دارند.

* همین دولت روحانی که انقدر به آن گیر می‌دهید، دنبال همین برجام روحانی هستید و نتوانستید احیایش کنید.

مشروح صحبت های پزشکیان در بخش جمع بندی و پایانی را در ادامه بخوانید:

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در فرصت جمع بندی سومین مناظره گفت: در دیدگاه اعتقادی، فرقی میان زن و مرد در رابطه با تلاش و کارشان دیده نشده است. هر کدام عمل درست داشته باشند پاداش و حیات طیبه خواهند داشت. ما باید کاری کنیم زنان ما حیات طیبه داشته باشند یعنی هر جایگاهی که مرد قرار می‌گیرد زنان ما نیز می‌توانند حضور پیدا کنند. با پذیرش این اصل نوع برخورد ما با دختران و زنان ما تغییر خواهد کرد نه رفتار خشن و اجباری.

پزشکیان ادامه داد: اجبار در دین وجود ندارد. اگر خدا می‌خواست همه را یک جور درست می‌کرد. اینکه چگونه با دختران و زنان که تعداد کمی در جامعه ندارند برخورد کنیم یک اصل است. واقعیت گشت ارشاد، جریمه، توبیخ و … باید کنار گذاشته شود. ما باید با آن‌ها به طریقی که برازنده آن‌ها است برخورد کنیم. سخن گفتن از کرامت و احترام را مردم از ما نمی‌پذیرند.

وی اذعان داشت: در مورد فضای مجازی کسب و کار عده‌ای را با مشکل مواجه کرده است به آن‌جا رسیدیم، برای آن‌هایی که نانشان را بریدیم چه کردیم. باید این طرف را می‌دیدیم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: دولت باید به خانه سینما و تئاتر نظارت کند. این واقعیت است که چرا هنرمندان و کارگردانان ما ممنوع الخروج بشوند؟ نگاه امنیتی و اینکه فرهنگ را دولتی کردیم منجر به این شده که جوانان با رفتار ما مشکل دارند.

پزشکیان عنوان کرد: هر که بخواهد بگوید فلان کار را بکنیم باید پیشرانه باشد. قبلش باید خودش را در رفتار اصلاح کند نه در گفتار و دستورالعمل. وقتی می‌گوئیم آدم‌های شایسته درست کردیم آنها را به جامعه نشان دهیم. الگو داشته باشیم مردم خودشان سمت ما می آیند.

وی ادامه داد: همان دولتی که این‌ها به آن گیر می‌دهند، به دنبال برجامش می‌روند، نمی‌توانند حلش کنند.

نظر شما