محمدکمال سرویها امروز ۳۰ خرداد در نشست مطبوعاتی «طرح میدان ۱۴۰۳ با عنوان کنشگری دانش آموزان در افزایش مشارکت در انتخابات و ناظران افتخاری پای صندوقهای رأی» که در استانداری خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: در شورای نگهبان که طرح ۱۴۰۳ را مطرح کردیم، مورد استقبال قرار گرفت و احتمالا در انتخابات آینده به همه استانها ابلاغ خواهد شد.
وی ادامه داد: دو نکته در جلسه با شورای نگهبان مطرح شد که امید است در این مرحله برای ما دستاورد داشته باشد. نکته اول اینکه نوجوانان بر اساس عملکردی که داشتند، گزارش جدیتری از صندوقهای شعب اخذ رأی برای ما بنویسند. ما افرادی داریم که تجربه انتخابات بسیاری داشتند، اما دانشآموزان زوایایی را در انتخابات میبینند که شاید افراد با تجربه به آن توجه نداشته باشند.
رئیس دفتر نظارت و بازرسی شورای نگهبان در خراسان رضوی اضافه کرد: نکته دیگر این است که ما در شورای نگهبان فعالیتها را با تکنولوژی روز پیش میبریم که در این عرصه جوانان و نوجوانان حرف دارند و از گزارشات و پیشنهادات ارزشمند آنان استقبال خواهیم کرد.
سرویها گفت: دانشمندان علاقمند را عضو شبکه خواهیم کرد تا از نظرات آنان در عرصه انتخابات بهرهمند شویم، چرا که در آینده نهچندان دور دانشآموزان در کشور نقشهای جدیتری را ایفا خواهند کرد که این یک کار ابتدایی برای آنان محسوب میشود.
حضور ۵۰۰۰ ناظر و خبرنگار دانشآموز پای صندوقهای رای
همچنین امیر شوشتری، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی نیز در بخش دیگری از این نشست عنوان کرد: این مراسم جلسه اعتراف ما به قدرت جوانان و نوجوانان است. ورود دانشآموزان به عرصههای اجتماعی را تبریک میگویم و این جلسات را نقطه عطفی برای تداوم طرح ۱۴۰۲ و انتقال آن به نسلهای بعدی دانشآموزان میدانیم.
وی افزود: از حضور، حمایت، موافقت و صدور مجوزها توسط مسئولان برای اجرای طرحهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ و احترام به توانمندی جوانان و نوجوانان تشکر داریم. همراهی شورای نگهبان و وزارت کشور نشان از این دارد که آیندهنگری در این طرح را قائل شدند، ضمن اینکه ۹۰ درصد توفیق این طرح را همراهی، اتحاد و همکاری تشکلها میبینم که این نقطه مثبتی است.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی بیان کرد: انقلاب ما جهانی است و چشم همه دنیا به کشور ما و به انتخابات ماست. در این طرح وظیفه جهاد تبیین بر عهده نسل جوان و نوجوان گذاشته شده است. بر این اساس ۵۰۰۰ ناظر افتخاری و خبرنگار پانا (خبرگزاری دانشآموزی) ناظر بر صندوقهای رای استان در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری هستند.
شوشتری اضافه کرد: طرح میدان ۱۴۰۲ و اکنون میدان ۱۴۰۳ نشان داد میتوان روی توان جوانان و نوجوانان حساب کرد. امیدواریم آینده درخشانی را برای انقلاب و جهان رقم بزنند و لذا فراگیر شدن این طرحها را خواستار و پیگیر هستیم.
علی مهدویخواه، معاون پرورشی آموزش و پرورش خراسان رضوی نیز در خصوص روند ایجاد طرحهای میدان ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ گفت: میدانداری نوجوانان از سال گذشته با حضور در میادین و عرصههای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و ... از جمله حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن، حضور در انتخابات، فعالیت در ماه مبارک رمضان و... آغاز شده و این میدانداری ادامه خواهد داشت.
وی افزود: با تجربیاتی که در این حوزه کسب شد، تغییراتی در شیوه نامه لحاظ کردیم و با شروع سال قرارگاه ۱۴۰۳ آغاز به کار کرد. قرارگاه شامل تشکلهای دانشآموزی از جمله اتحادیه دانشآموزی، بسیج دانشآموزی، هیأتهای مذهبی و ... است که در سطح ۴۷ اداره آموزش و پرورش سراسر خراسان رضوی به تفکیک پسران و دختران شکل گرفته است.
معاون پرورشی آموزش و پرورش خراسان رضوی عنوان کرد: چشمانداز تعریفشده برای میدان ۱۴۰۳ زمینهسازی ظهور منجی است و دانشآموزان نقش سربازان امام عصر را دارند که ماموریتهای کلانی چون تبیین دستاوردها، مشارکت حداکثری در انتخابات و انتخاب اصلح را در دستور کار دارند.
مهدویخواه ادامه داد: از مهمترین اهداف این طرح شبکهسازی دانشآموزان نخبه و توانمند و اعتباربخشی به جایگاه دانشآموزان است که جلوهگاه شیرین و دلچسب این میدان در اسفند ماه سال گذشته و در عرصه انتخابات اتفاق افتاد و ۲۰۰۰ دانشآموز در قالب ناظر انتخابات و خبرنگار بر سر صندوقهای رأی حضور یافتند.
انتهای پیام
نظر شما