شناسهٔ خبر: 67269276 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: تین نیوز | لینک خبر

امضای تفاهمنامه همکاری مشترک بین شرکت بازآفرینی شهری ایران و شورای عالی استان ها

صاحب‌خبر -

تفاهم نامه همکاری مشترک شرکت بازآفرینی شهری ایران و شورای عالی استان ها در جلسه شورای نوسازی مسکن شرکت بازآفرینی شهری ایران امضا شد.

امضای تفاهمنامه همکاری مشترک بین شرکت بازآفرینی شهری ایران و شورای عالی استان ها
تین نیوز

تفاهم نامه همکاری مشترک شرکت بازآفرینی شهری ایران و شورای عالی استان ها در جلسه شورای نوسازی مسکن شرکت بازآفرینی شهری ایران امضا شد.

به گزارش تین نیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی، در جلسه این هفته شورای نوسازی مسکن شرکت بازآفرینی شهری ایران که  با حضور شهرام دبیری رییس شورای عالی استان ها برگزار شد؛ تفاهم نامه همکاری مشترک بین شرکت بازآفرینی شهری ایران و شورای عالی استان ها به امضای طرفین رسید.

در این جلسه محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان این که به عنوان نماینده دولت در حوزه بازآفرینی شهری دست استمداد و یاری به سوی اعضای شورای اسلامی شهرها دراز کرده ایم، گفت: از اعضای شورای اسلامی شهرها خواسته ایم تا به عنوان سفیران بازآفرینی شهری، در رزمایش گروه های مردمی و جهادی که با هدف آگاه سازی ساکنان بافت های ناکارآمد در جریان است؛ ما را یاری کنند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران افزود: در گام اول مردم باید آگاه شوند زندگی زیر سقف های لرزان چه خطراتی برای آن ها به همراه دارد، هدف ما این است که حادثه تلخ زلزله بم مجدداً تکرار نشود و همکاری اعضای شوراهای شهر با توجه به وظایف قانونی که برای شهرداری ها در این حوزه دیده شده است می تواند بسیار راهگشا باشد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان این که اعضای شوراهای شهر در ترویج، هدایت و حمایت از شتاب بخشی به بافت های فرسوده نقش کلیدی دارند، تاکید کرد: با توجه به تأثیرگذاری اعضای شورای اسلامی شهرها از آن ها در خواست کردیم در رزمایش گروه های جهادی که تا مهرماه به صورت ماهانه در سراسر کشور برگزار می شود، هدایت و راهبری یکی از محلات را بر عهده بگیرند و با توجه به اعتمادی که مردم به اعضای شوراهای شهر دارند؛ این امر کارآیی رزمایش گروه های جهادی را به شکل چند برابری ارتقا می دهد.

به گفته آئینی موضوع این تفاهم نامه همکاری در خصوص محرومیت زدایی و زدودن چهره فقر از محدوده ها و محلات هدف بازآفرینی شهری کشور، توانمندسازی خانواده ها و تسهیل در امر نوسازی مسکن در محلات مزبور در جهت ارتقای سطح آگاهی های ساکنان این محلات از طریق بهره گیری از توان و ظرفیت طرفین است.

دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار در ادامه اظهار امیدواری کرد تا در آینده نزدیک تمام مردم ساکن محلات بازآفرینی شهری از حقوق خودشان هم در حوزه نوسازی و هم ساماندهی آگاه شوند و با مردمی سازی واقعی شاهد جهش جدی در این زمینه باشیم.

نیاز به ابتکارات محلی در حوزه نوسازی مسکن

آئینی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص نوسازی مسکن گفت:   مطابق گفته مقام معظم رهبری که فرمودند «شاید مصلحت نیست دولت مداخله مستقیم کند، اما سرمایه گذاران را به صور مختلف تشویق کنید که خانه های ۴ طبقه و ۵ طبقه مستحکم بسازند که هم دسترسی داشته باشند و هم متناسب با روحیات و فرهنگ ایرانی باشند»،   به دنبال تشویق سرمایه گذاران برای حضور در بافت های فرسوده هستیم.

وی افزود: ایشان همچنین تاکید داشتند کار با ابتکار عمل انجام شود و امیدوارم با همکاری اعضای شورای اسلامی شهرها، شاهد ابتکارات محلی در این حوزه باشیم، تا کنون بیش از ۲۹۴ شهر بسته تشویقی بومی مختص خود را تهیه و تصویب کرده اند و اعضای شورای اسلامی شهرها نقش مهمی در تهیه این بسته های تشویقی داشته اند؛ امیدواریم با حضور پر رنگ آن ها نوسازی بافت های فرسوده شتاب بیشتری بگیرد.

ایمن سازی ساختمان ها در بافت های ناکارآمد با اجرای تفاهم نامه

در ادامه جلسه شهرام دبیری رییس شورای عالی استان ها نیز با اشاره به این که این تفاهم نامه در جهت هماهنگی و انسجام بیشتر برای احیای بافت های فرسوده و ساماندهی سکونتگاه های غیررسمی سراسر کشور با شرکت بازآفرینی شهری ایران به امضا رسید، عنوان کرد: بر مبنای این تفاهم نامه از تمام ظرفیت های دولت، وزارت راه و شهرسازی، اعضای شورای اسلامی شهرها، شهرداری ها، مردم و سرمایه گذاران استفاده خواهد شد تا در مدت زمان کوتاه اقدام های موثری جهت احیای بافت های فرسوده انجام شود.

وی ادامه داد: بسیاری از وظایف شوراها با این موضوع مرتبط است و طبق قانون چندین وظیفه برای شوراها در حوزه بازآفرینی شهری تعریف شده است که همکاری با مسئولان اجرایی، نهادها و سازمان های مرتبط در زمینه موضوعات اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و عمرانی، برنامه ریزی در خصوص مشارکت مردم در انجام اقدامات اقتصادی، عمرانی، فرهنگی، آموزشی، تشویق مردم به توسعه مراکز گردشگری، فرهنگی و ورزشی و مهم تر از همه وضع قوانین، مقررات و سیاست های تشویقی نوسازی در بافت های ناکارآمد و جلب مشارکت مردم و سرمایه گذاران از جمله این وظایف به شمار می رود. معتقدم این هماهنگی و تعامل منجر به ایمن سازی ساختمان ها در بافت های ناکارآمد خواهد شد.

 رییس شورای عالی استان ها با بیان این که نوسازی بافت های فرسوده بدون مشارکت مردم و بخش خصوصی امکان پذیر نیست، تصریح کرد: مهم ترین وظیفه ما تشویق مردم و سرمایه گذاران برای ورود به نوسازی مسکن در بافت های فرسوده است و در گام اول اعضای شورای اسلامی شهرها باید در زمینه بسته‎های تشویقی موجود آموزش ببینند تا بتوانند در راستای آگاه سازی مردم فعالیت های خود را ادامه دهند.

گفتنی است؛ همکاری های لازم در جهت تقویت نقش تسهیلگری و ظرفیت سازی در شوراهای اسلامی سراسر کشور به عنوان یک نهاد مردمی در محلات هدف بازآفرینی شهری، همکاری های لازم جهت برگزاری گردهمایی ها و همایش های علمی پژوهشی، آموزشی و ترویجی مشترک جهت ارایه تجربیات در زمینه بازآفرینی شهری محلات هدف، همکاری های لازم جهت اصلاح قوانین و لوایح موجود مرتبط با امر بازآفرینی شهری پایدار و استفاده از ظرفیت های طرفین در جهت تدوین سیاست ها و قوانین فرادست مربوطه از جمله زمینه های همکاری مشترک در این تفاهم نامه به شمار می رود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

نظر شما