شناسهٔ خبر: 67263248 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: نماینده | لینک خبر

دولت روحانی دنبال کسب منافع حداقلی از برجام بود/تصویب قانون اقدام راهبردی از مذاکره بر سر توان موشکی جلوگیری کرد

خانه ملت

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یازدهم گفت: اگر قانون اقدام راهبردی تصویب و اجرا نمی‌شد ما در مراحل بعد باید بر سر توان موشکی خود و عمق استراتژیکمان در منطقه با غربی‌ها مذاکره می‌کردیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش «نماینده»، وحید جلال‌زاده در واکنش به اظهارات محمدجواد ظریف در برنامه تبلیغات انتخاباتی مسعود پزشکیان در خصوص قانون اقدام راهبردی و صیانت از منافع ملت مصوب مجلس یازدهم، گفت: آقای ظریف وزیر امور خارجه دولت آقای روحانی اظهاراتی را درباره برجام و قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها مطرح کرد که سراسر دروغ و اتهام به مجلس انقلابی بود.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یازدهم اظهار کرد: آقای ظریف در این برنامه عنوان کرد که آمریکا به دنبال احیای برجام بود، اما قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها که در مجلس یازدهم به تصویب رسید مانع از تحقق این امر شد.

وی یادآور شد: وقتی آمریکا از برجام خارج شد، اروپایی‌ها به آقای ظریف گفته بودند که شما به ما یکی دو ماه فرصت دهید، ما جای خالی آمریکا را در برجام پر می‌کنیم. پس از گذشت یکی دو ماه اروپایی‌ها نه تنها جای خالی آمریکا در برجام را پر نکردند، بلکه خودشان هم به تعهداتی که در برجام پذیرفته بودند، عمل نکردند.

جلال‌زاده تصریح کرد: برجام برای ما هیچ منافعی در پی نداشت و آقای ولی الله سیف رئیس بانک مرکزی در دولت آقای روحانی در بانک جهانی گفته بود که منافع برجام برای ما «هیچ» بوده است.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یازدهم اظهار کرد: برجام به یک جاده یک طرفه تبدیل شده بود و فقط برای اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها منافعی را به همراه داشت و عملاً دست مذاکره کنندگان ما در مذاکرات خالی شده بود و اگر قانون اقدام راهبردی تصویب و اجرا نمی‌شد ما در مراحل بعد باید بر سر توان موشکی خود و عمق استراتژیکمان در منطقه با غربی‌ها مذاکره می‌کردیم.

وی افزود: من در چند ماه پایانی دولت آقای روحانی به عنوان رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در کمیته تطبیق هسته‌ای شورای عالی امنیت ملی که به ریاست دبیر شورا تشکیل می‌شد، عضویت داشتم. در این کمیته موضوع برجام مورد بحث و بررسی قرار می‌گرفت و آقایان عراقچی و علی اکبر صالحی هم از دولت در این کمیته حضور داشتند.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یازدهم گفت: آنچه از صحبت‌های آقایان عراقچی و صالحی در جلسات این کمیته بر می‌آمد این بود که رعایت خطوط مد نظر نظام به طور جد در دستور کار آقایان نیست و آنها می‌خواهند با یک منافع حداقلی برای کشور برجام را احیا کنند. دولت آقای روحانی وقتی دید که شورای عالی امنیت ملی به دنبال کسب منافع حداکثری رای کشور در ماجرای برجام است، پرونده برجام را از دستور کار کمیته تطبیق هسته‌ای شورای عالی امنیت ملی خارج کرد.

جلال‌زاده تصریح کرد: آقای ظریف و هر فرد دیگری که فکر می‌کند قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها برای کشور هزینه داشته را به مناظره دعوت می‌کنم و حاضر هستم در یک برنامه با آنها مناظره کنم و ثابت کنم که صحبت‌های آنها در این باره اشتباه است

نظر شما