به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، نماز عید سعید قربان دوشنبه ۲۸ خردادماه ۱۴۰۳ از ساعت ۷ صبح در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) ارومیه اقامه خواهد شد. دربهای مصلی، از ساعت ۶ صبح برای ورود عموم نمازگزاران و مردم خداجو باز خواهد بود.
نماز عید قربان یکی از اعمال مستحبی و مورد تاکید ائمه در روز عید قربان یا عید الضحی میباشد. این رسم و سنت خواندن نماز عید قربان از سال اول هجری قمری آغاز شده و رسول خدا (صلی الله علیه و آله) همه ساله آن را انجام و به اهالی شهر میگفتند که برای ادای آن به بیرون از شهر بروند. نماز عید در زمان حضور ائمه اطهار واجب میباشد ولی در زمان غیبت امام زمان (علیه السلام) مستحب است و در خواندن آن بصورت جماعت یا فرادی بین فقها اختلاف نظر وجود دارد.
نحوه خواندن نماز عید قربان
نحوه خواندن نماز عید قربان به مانند نماز عید فطر است و در حالت کلی به نماز عید یا عیدین معروف است. این نماز مانند نماز صبح دارای دو رکعت است که در رکعت اول بعد از اینکه حمد و سوره را خواندیم باید ۵ تکبیر بگوییم و بعد از هر تکبیر یک قنوت گرفته و ذکر قنوت را میگوییم سپس بعد از قنوت پنجم، تکبیر گفته و به رکوع و سجود (دو سجده) میرویم. رکعت دوم نیز به همین روال است با این تفاوت که در رکعت دوم ۴ تکبیر و ۴ قنوت داریم و پس از قنوت چهارم به رکوع میرویم و تا سلام نماز ادامه میدهیم تا نماز تمام شود.
بهتر است در رکعت اول پس از حمد، سوره شمس و در رکعت دوم سوره غاشیه خوانده شود؛ و یا اینکه در رکعت اول پس از حمد سوره اعلی و در رکعت دوم سوره شمس خوانده شود. هر چند خواندن این سورهها مستحب بوده و میتوان سورههای دلخواه مانند توحید و … را خواند.
دعای قنوت نماز عید قربان
در قنوت نماز عید قربان میتوانید هر دعایی از دعاهایی که در قنوت گفته میشود مانند «ربنا آتنا فی الدنیا….» و … را بگویید، اما مستحب است که این دعا در قنوت گفته شود.
اللهمَّ اَهلَ الکِبرِیاءِ وَ العَظَمَهِ وَ اَهلَ الجُودِ وَ الجَبَروتِ وَ اَهلَ العَفوِ وَ الرَّحمَهِ وَاَهلَ التَّقوی وَ المَغفِرَهِ اَسالُکَ بِحَقِّ هذَا الیَومِ الَّذِی جَعَلتَهُ لِلمُسلِمینَ عیداً وَ لِمُحَمَّدٍصَلَّی الله عَلَیهِ وَ آلِهِ ذُخراً وَ شَرَفاً وَ کَرامَهً وَ مَزیداً اَن تُصَلِّیَ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اَن تُدخِلَنی فی کُلِّ خَیرٍ اَدخَلتَ فیهِ مُحَمَّداً وَ آلَ مُحَمَّدٍ وَ اَن تُخرِجَنِی مِن کُلِّ سُوءٍ اَخرَجتَ مِنهُ مُحَمَّداً وَ آلَ مُحَمَّدٍ صَلَواتُکَ عَلَیهِ وَ عَلَیهِم اَللهمَّ اِنّی اَساَلُکَ خَیرَ مَاسَالَکَ بِهِ عِبادُکَ الصَّالِحُونَ وَ اَعُوذُبِکَ مِمَّا استَعاذَ مِنهُ عِبادُکَ المُخلَصُونَ.
زمان مناسب برای خواندن
زمان مناسب برای اقامه این نماز از زمان طلوع خورشید تا قبل از اذان ظهر است. البته معمولا بزرگان دین زمانی که خورشید مقداری بالا آمده و دیده میشود شروع به خواندن آن میکنند.