شناسهٔ خبر: 67191436 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

در سال جاری

اجرای ۵ پروژه کلان مقابله با بیابان زایی در خراسان جنوبی

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی از اجرای ۵ پروژه کلان مقابله با بیابان زدایی در سطح شهرستان‌ها در سال جاری خبر داد.

صاحب‌خبر -

اجرای ۵ پروژه کلان بیابان زدایی در خراسان جنوبی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، نصرآبادی در نشست خبری به مناسبت روز جهانی مقابله با بیابان زایی گفت: برای سال جاری در صورت تأمین اعتبار، اجرای ۵ پروژه کلان مقابله با بیابانزایی در سطح شهرستان‌ها پیش‌بینی شده است و از همه مسئولان خواستاریم دغدغه متولیان در امر بیابان زدایی را جدی بگیرند.


وی افزود: این پروژه‌ها دارای ریزپروژه‌های متعددی است که برای مقابله با بیابانزایی امسال آغاز می‌شود.

نصرآبادی با اشاره به وجود ۳۲ کانون فرسایش بادی در استان گفت: این کانون‌ها سالانه بالای ۸۴ میلیارد تومان خسارت به استان وارد می‌کنند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با بیان اینکه خراسان جنوبی دومین استان بیابانی کشوراست، گفت: با توجه به شرایط اقلیمی و جغرافیایی ۸۶ درصد مساحت استان را بیابان‌ها تشکیل می‌دهند.

نصرآبادی افزود: براساس مطالعات انجام شده سطح مناطق تحت تاثیر فرسایش بادی در استان برابر چهار میلیون و ۸۸۶ هزار و ۲۱۰ هکتار است که از این سطح، مساحتی برابر دو میلیون و ۱۳۵ هزار و ۹۸۵ هکتار به عنوان کانون‌های فرسایش بادی شناسایی شده است.

وی گفت: به طوری که از سال ۵۸ تاکنون در ۱۴۸ هزار ۲۵۰ هکتار نهالکاری، ۴۰ هزار و ۱۲۸ هکتار مدیریت روان آب‌های سطحی، ۱۵ هزار و ۸۲۹ هکتار بذر کاری، ۴۰۱ کیلومتر بادشکن زنده، ۵۷۷ کیلومتر بادشکن غیر زنده، یک میلیون ۶۵۷ هزار و ۲۴۹ هکتار تهیه طرح‌های مقابله با بیابان زایی، ۹۴ هزار و۶۹۴ هکتارطرح‌های مدیریت جنگل‌های دست کاشت، ۲ هزار و ۹۴۱ هکتار اجرای طرح مدیریت جنگل دست کاشت، هزار و ۵۲۵ هکتار مالچ پاشی و در ۱۶۶ هکتار احداث تله رسوب گیر انجام شده است.

نصرآبادی گفت: وجود ۳۳۰ روز آفتابی در استان، گونه‌های متنوع گیاهی و دارویی، وزش باد و وجود منابع غنی از جمله فرصت‌های بیابان است که می‌تواند تهدید را به فرصت تبدیل کند. 

به گفته وی ۳۶ درصد اراضی خراسان جنوبی مناطق بیابانی و مراتع کم تراکم است. 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: استفاده از سموم شیمیایی، بهره برداری بیش از حد از سفره‌های آب زیرزمینی، بوته کنی، عدم تعادل بین منابع طبیعی و مرتع با چرایی دام از عوامل بیابان‌زایی است. 

از ۳۴ دشت خراسان جنوبی نیز ۲۸ مورد ممنوعه بحرانی است.