شناسهٔ خبر: 67167395 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

۶۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در خراسان رضوی ظرفیت‌سازی شد

مدیر عامل شرکت برق منطقه‌ای خراسان گفت: ۶۰۰ مگاوات ظرفیت‌سازی جدید نیروگاه تجدیدپذیر در این استان شامل خورشیدی و بادی در طول دولت سیزدهم ایجاد شده که بخشی به بهره‌برداری رسیده و بخشی نیز در حال اجرا است.

صاحب‌خبر -

حسین محمودی مدیر عامل شرکت برق منطقه‌ای خراسان گفت: از این میزان ۱۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی توسط یک شرکت بخش خصوصی در کاشمر و بخشی نیز در قالب نیروگاه بادی در خواف در حال اجرا است، از محل نصب نیروگاه خورشیدی پنج کیلوواتی برای مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) حدود پنج مگاوات نیروگاه در دولت شهید رییسی نصب شده است، بخشی از ادارات و بخش‌های صنعتی و کشاورزی نیز وارد طرح نصب نیروگاه‌های تجدیدپذیر شده‌اند.

او افزود: طبق قانون صاحبان صنایع باید یک درصد از برق مصرفی خود در سال را از محل نصب نیروگاه خورشیدی تامین کنند، در غیر این صورت تعرفه برق مصرفی آنها بر اساس تعرفه تجدیدپذیر محاسبه می‌شود، واحدهای اداری نیز در این زمینه ملزم به نصب نیروگاه خورشیدی هستند که در غیر این صورت تعرفه آنها نیز مانند تعرفه تجدیدپذیر محاسبه می‌شود.

مدیر عامل شرکت برق منطقه‌ای خراسان ادامه داد: در دولت سیزدهم برای نخستین بار طرح نهضت ملی "تولید محصول سبز با برق سبز" برای مدیریت مصرف بخش کشاورزی به اجرا رسید که بسیاری از کشاورزان و باغداران استان تمایل زیادی به نصب نیروگاه‌ خورشیدی نشان دادند، دولت نیز تسهیلات به آنها اختصاص می‌دهد و در صورت نصب نیروگاه، تا حدی نیز از طرح‌های مدیریت بار در تابستان معاف شدند.

محمودی اوج مصرف بار در خراسان رضوی را سه هزار و ۳۰۰ مگاوات در سال ۱۴۰۲ ذکر و بیان کرد: پیش بینی ما برای اوج مصرف برق امسال سه هزار و ۸۰۰ تا سه هزار و ۹۰۰ مگاوات خواهد بود و امیدواریم با بهره‌گیری از تولید نیروگاه‌های تجدیدپذیر و نیروگاه‌های دیگر نیاز مصرف برق کشور به چهار هزار و ۲۰۰ مگاوات را تامین کنیم.

او با بیان اینکه امسال حدود هشت درصد رشد مصرف برق رخ داده است، تصريح کرد: نصب نیروگاه‌های جدید به جبران ناترازی برق در ۲ سال و نیم گذشته کمک فراوانی کرد، چراکه هر سال با رشد مصرف برق مواجه هستیم و امیدواریم سرمایه‌گذاری ها در حوزه برق این ناترازی را جبران کند.

نظر شما