شناسهٔ خبر: 67164352 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: میراث آریا | لینک خبر

آرامستان ها؛ بخشی از تاریخ، اصالت و شناسنامه هر منطقه هستند/ جایگاه والای آرامستان جوی هُرهُر به لحاظ تاریخی، میراثی و مذهبی

ملیحه فخاری

استاندار یزد با اشاره به جایگاه والای آرامستان جوی هُرهُر به لحاظ تاریخی، میراثی و مذهبی گفت: «کارگاه خوانش و مطالعات تاریخی در گورستان جوی هُرهُر» اقدامی الگویی و اثربخش است.

صاحب‌خبر -

به‌گزارش میراث‌آریا، آیین آغاز نخستین کارگاه خوانش و مطالعات تاریخی در گورستان تاریخی جوی هُرهُر یزد روز گذشته ۲۳ خردادماه با حضور استاندار یزد و جمعی از اساتید و دانشجویانی از سراسر کشور برگزار شد.

 استاندار یزد در این آیین، به اهمیت و جایگاه آرامستان ها در جوامع مختلف اشاره کرد و گفت: آرامستان‌ها بخشی از تاریخ، اصالت و شناسنامه هر منطقه بوده و از این منظر حائز اهمیت هستند.

او با اشاره به عبارت «شرف المکان بالمکین: شرافت مکان به کسی است که در آنجا قرار دارند» اظهار کرد: به لحاظ ترکیب و عناصر، امکان تفاوت خاک یک منطقه با منطقه دیگر وجود دارد ولی شرافت یک خاک ازجمله خاک مقدس کربلا به دلیل جایگاه والای ائمه اطهار (ع) است که در آن خطه آرمیده‌اند.

 فاطمی بابیان اینکه آرامستان جوی هُرهُر برای مردم استان یزد از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، خاطرنشان کرد: بیش از ۱۰۰ مجتهد و عالم دینی بزرگ و شخصیت‌های برجسته فرهنگی، صنعتی، اقتصادی و ... در این محل آرمیده‌اند.

استاندار یزد با تأکید بر اینکه ۴۰ سال پی‌درپی، زعامت جهان تشیع با شخصیت‌های یزدی بوده است، تصریح کرد: از جمله این افراد می‌توان به شخصیت بزرگ شیخ عبدالکریم حائری یزدی، مؤسس حوزه علمیه قم و آیت‌الله العظمی سید محمدکاظم طباطبایی یزدی؛ صاحب «عروة الوثقی» اشاره کرد.

 فاطمی با اشاره به نقش و جایگاه برجسته آیت‌الله العظمی سید محمدکاظم طباطبایی یزدی، اظهار کرد: در باب مقام علمی ایشان همین بس که فقهای عظام، آغاز مرجعیت خویش را با حاشیه زدن بر کتاب فقهی ایشان؛ یعنی «عروة الوثقی» اعلام می‌کنند.

استاندار یزد در ادامه با اشاره به جایگاه والای آرامستان جوی هُرهُر به لحاظ تاریخی، میراثی، معماری و مذهبی؛ برای یزدی‌ها، گفت: بعد از تحت فولاد اصفهان، کمتر آرامستانی با این ویژگی‌ها در کشور وجود دارد.

او با اشاره به آغاز مرمت و بازسازی این آرامستان تاریخی و مذهبی از سال گذشته، افزود: امید است در پرتو اقدامات مورد پیگیری این آرامستان، به صورت فاخر بازسازی و تبدیل به «محور گردشگری مذهبی، معنوی، ادبی و تاریخی»، در کنار محور میراثی و گردشگری موجود در یزد شود.

فاطمی در پایان با قدردانی از دست‌اندرکاران برگزاری کارگاه خوانش و مطالعات تاریخی در گورستان تاریخی جوی هُرهُر یزد، گفت: امید که محصول همفکری، بازآموزی و تبادل اندیشه و فکری در جریان این کارگاه، به عنوان کاری الگویی، اثربخش و تأثیرگذار بوده و به سایر آرامستان‌ها و مراکز مشابه تعمیم یابد.

انتهای پیام/

نظر شما