شناسهٔ خبر: 67148510 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جام‌جم آنلاین | لینک خبر

ببینید | امضای تفاهم‌نامه همکاری قضایی بین ایران و قطر

رئیس قوه قضاییه با هدف گسترش ارتباطات و تعاملات میان ملل و دوّل اسلامی به کشور قطر سفر کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش جام‌جم‌آنلاین، به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای، روز سه‌شنبه (۲۲ خرداد) پیش از عزیمت به قطر طی سخنانی در فرودگاه مهرآباد، ضمن تبیین و تشریح اهداف این سفر که در چارچوب دیپلماسی قضایی و توسعه تعاملات قضایی جمهوری اسلامی ایران با سایر کشور‌ها است، اظهار کرد: ایجاد انسجام و وحدت میان کلیه‌ی ملل و دوّل اسلامی یکی از راهبرد‌های اساسی نظام جمهوری اسلامی ایران در همه ادوار بوده است و این راهبرد کماکان با قوت و قدرت استمرا دارد.
رئیس دستگاه قضا بیان کرد: در مقطع کنونی که ملت‌ها و دولت‌های اسلامی عزم خود را جزم کرده‌اند که در تحولات و نظم نوین جهانی، منشاء اثر باشند و فعالانه عمل کنند، پیشبرد هر چه برجسته‌ترِ راهبرد انسجام و وحدت اسلامی که از ناحیه جمهوری اسلامی ایران دنبال می‌شود، باید بیشتر به منصه ظهور برسد و در این مسیر، توسعه‌ی تعاملات با ملل و دوّل اسلامی در ابعاد و زمینه‌های مختلف، مقوله‌ای بسیار راهگشا است. 
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: با گسترش ارتباطات و تعاملات میان ملل و دوّل اسلامی، فضا و زمینه برای اتخاذ تصمیمات مناسب‌تر در جهت منافع و مصالح امت اسلام، بیش از پیش فراهم می‌آید.

تعداد بازدید : 7
<div id="video-display-embed-code_1200164" ><script type="text/JavaScript" src="https://jamejamonline.ir/fa/news/play/embed/1460677/1200164?width=400&height=300"></script></div>


وی با اشاره به استمرار نسل‌کشی و جنایات سَبعانه رژیم صهیونیستی در باریکه غزه تصریح کرد: مسئله فلسطین و غزه از مسائل مهم جهان اسلام است؛ در طول دهه‌های گذشته، ظلم و جنایت‌های بی‌شماری توسط رژیم غاصب صهیونیستی علیه ملت مظلوم فلسطین صورت گرفته است، اما در طول ۸ ماه اخیر، جنایات صهیونیست‌ها به بالاترین حد ممکن رسیده است و بعضاً، این جنایات بی‌سابقه محسوب می‌شوند؛ اگر چه همه دولت‌های اسلامی و همه آزادگان جهان به جنایات ددمنشانه صهیونیست‌ها واکنش نشان داده‌اند، اما ضروری است اقدامات و واکنش‌های مؤثرتر و نافع‌تری را برای نجات مردم مظلوم غزه از زیر جنایات صهیونیست‌ها اتخاذ کنیم. 
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران علاوه بر راهبرد ایجاد انسجام و وحدت در میان کشور‌های اسلامی، راهبردِ گسترش و توسعه ارتباطات با آن‌ها بخصوص همسایگان را نیز با جدیت دنبال می‌کند؛ در همین راستا طی سالیان اخیر شاهد توسعه مناسبات ایران و قطر در حوزه‌های مختلف اعم از مقولات سیاسی و غیرسیاسی هستیم.
حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای تصریح کرد: دولت قطر در قضیه غزه و جنایات سَبعانه صهیونیست‌ها، نقش‌آفرینی مثبتی در جهت توقف تجاوزات اسرائیل و همچنین کاهش آلام مردم مظلوم غزه و حمایت‌های مادی و غیرمادی از آنها، داشت.
رئیس قوه قضاییه گفت: همکاری‌های ایران و قطر در حوزه مسائل سیاسی و منطقه‌ای، مطلوب و روبه پیشرفت است و این امر طی حدود سه سال اخیر در دوره شهید آیت‌الله رئیسی، رئیس‌جمهور فقید کشورمان، برجسته‌تر بوده است؛ اساساً به هر میزان که مناسبات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی طرفین توسعه یابد، به موازات آن، لازم است که در حوزه مناسبات حقوقی و قضایی نیز گسترش و انبساط حاصل شود.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به پیشرفت‌های کشورمان در حوزه بهره‌گیری از ابزار‌های فناورانه جهت تسهیل و تسریع خدمت‌رسانی حقوقی و قضایی به مردم، اظهار داشت: امروز یکی از جنبه‌های مهم در حوزه توسعه مناسبات حقوقی و قضایی میان کشورها، مبحثِ همکاری و معاضدت در بخش تدوین و اصلاح قوانین و مقررات ناظر بر فضای مجازی و همچنین بهره‌گیری از ابزار‌های فناورانه برای توسعه و بسط خدمات قضایی و حقوقی است. 
وی گفت: امروز بسیاری از مقولات و کنش‌های اقتصادی و غیراقتصادی در دنیا بصورت دیجیتال صورت می‌پذیرد؛ این مهم، اقتضائات، قوانین و مقررات خود را طلب می‌کند؛ همچنین امروزه، بسیاری از جرائم و تخلفات از طریق فضای مجازی به وقوع می‌پیوندند؛ در این عرصه نیز نیاز به وضع قوانین و مقررات متناسب و اصلاح قوانین، مبتنی بر شرایط روز است؛ در همین رابطه ما خواهان توسعه مناسبات با کشور‌های اسلامی هستیم. 
رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: میان ایران و قطر در حوزه مقولات حقوقی و قضایی توافقاتی منعقد شده است و امیدواریم در این سفر بتوانیم توافقات بیشتر و جامع‌تری را در راستای منافع دو کشور و منافع و مصالح امت اسلام منعقد کنیم و بواسطه توسعه مناسبات حقوقی و قضایی میان دو کشور، به توسعه و بسط همکاری‌ها در سایر بخش‌ها و حوزه‌ها نیز یاری رسانیم.
 حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای، تصریح کرد: در جریان سفر به قطر علاوه بر انعقاد توافقات ناظر بر توسعه تعاملات قضایی، دیدار‌هایی را با مقامات قطری از جمله امیر قطر برگزار می‌کنیم و امید داریم که این نشست‌ها و رایزنی‌ها برای منافع دو کشور و منافع منطقه و امت اسلام مفید و مؤثر باشد.
رئیس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: همچنین در جریان سفر به قطر، دیداری را با ایرانیان مقیم این کشور خواهیم داشت تا از نزدیک در جریان مسائل آن‌ها قرار گیریم و نقطه‌نظرات و دغدغه‌های آنان را استماع کنیم. 
همچنین رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران، در جریان سفر به قطر در راستای توسعه دیپلماسی قضایی، با «حسن بن لحدان الحسن المهندی» رئیس شورای‌عالی قضایی قطر دیدار و گفتگو کرد.
رئیس قوه قضاییه کشورمان در این دیدار ضمن تبریک فرا رسیدن ماه پرعظمت ذی‌الحجه و همچنین قدردانی از همدردی شایسته مقامات قطری در رابطه با شهادت رئیس‌جمهور فقید ایران، اظهار کرد: بدون‌تردید توسعه و بسط مناسبات و مراودات ایران و قطر در عرصه‌ها و حوزه‌های مختلف، اثرات سودمند و نافعی برای دو کشور و همچنین برای کل منطقه و تحولات منطقه‌ای خواهد داشت.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به مواضع مطلوب دولت قطر در قبال قضیه فلسطین و غزه، گفت: ما مواضع خوب و حکیمانه سال‌های گذشته قطر در قبال قضیه فلسطین و غزه را بویژه طی ۸ ماه اخیر، قابل احترام و قدردانی می‌دانیم و بار دیگر تاکید می‌کنیم که توسعه مناسبات میان ایران و قطر علاوه بر منافعی که نصیب دو کشور می‌کند برای روند تحولات منطقه‌ای نیز سودمند و نافع است.
وی با اشاره به گستره وسیع همکاری‌های ایران و قطر در حوزه‌های مختلف، اظهار کرد: ایران و قطر باید قدم‌های بلندی را در راستای عملیاتی‌سازی کامل توافق‌نامه‌ها و تفاهم‌نامه‌های منعقده بردارند و ما در این خصوص آمادگی کامل خود را اعلام می‌داریم. 
حجت الاسلام محسنی اژه‌ای با اشاره به عرصه‌های مختلفی که در حوزه حقوقی و قضایی می‌توانند مبداء و منشاء همکاری‌های فیمابین میان ایران و قطر قرار گیرند، گفت: تحولات زیست انسانی در نتیجه‌ی بسط و توسعه عرصه دیجیتال و همچنین گسترش نفوذ و بهره‌گیری از فضای مجازی و سایر امور جدید و مستحدثه، اقتضائات جدیدی را بوجود آورده‌اند و این اقتضائاتِ جدید، رویه‌ها و سازوکار‌های روزآمد و نوآورانه را می‌طلبد؛ ما در جمهوری اسلامی ایران در عرصه ناظر بر هوشمندسازی برخی روند‌ها و فرآیند‌ها حقوقی و قضایی و تجهیز سخت‌افزاری و نرم‌افزاری در این حوزه، پیشرو و پیشتاز هستیم و آمادگی کامل خود را برای همکاری با قطر در این عرصه‌ها اعلام می‌داریم.
حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای با اشاره وضعیت زندانیان ایرانی در قطر گفت: ما این انتظار را داریم که زندانیان ایرانی در قطر بتوانند با خانواده‌های‌شان در ارتباط باشند؛ ما تاکید داریم که خانواده زندانیان به هیچ وجه نباید بواسطه اعمال مجرمانه عضو خانواده خود، متحمل آسیب شوند. در خصوص بازداشتی‌های مرتبط با مواد مخدر نیز ضمن تاکید بر ضرورت مجازات متناسب، چنانچه اصلاح و بازاجتماعی کردن فردِ مجرم، میسّر نشد، تا حد امکان نباید شرایطی فراهم شود که خانواده او متحمل آسیب شود.
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: همچنین درخواست ما آن است که آن دسته از زندانیانی که مدت کمی از دوران محکومیت‌شان باقی مانده است، به طُرق مقتضی از ارفاقات قانونی بهره‌مند شوند. 
رئیس دستگاه قضا در پایان از رئیس شورای‌عالی قضایی قطر برای سفر به ایران و بازدید از مراکز و مراجع قضایی کشورمان و آشنایی با تحولات ناظر بر هوشمندسازی فرآیند‌ها و روند‌های قضایی در جمهوری اسلامی ایران، دعوت به عمل آورد.
 «حسن بن لحدان الحسن المهندی» رئیس شورای عالی قضایی قطر نیز در این دیدار، روابط دو کشور ایران و قطر را روابطی دیرینه، متمایز و در مسیر توسعه عنوان کرد و گفت: ما از توسعه هر چه بیشتر ارتباطات، مناسبات و همکاری‌ها در حوزه‌های مختلف با جمهوری اسلامی ایران، استقبال می‌کنیم.
وی با بیان اینکه اهتمام دستگاه قضایی قطر بر آن است که همراه با اقتضائات و پیشرفت‌های روز حرکت کند، افزود: ما در دستگاه قضایی قطر تلاش می‌کنیم بسیاری از مسائل و اختلافات را قبل از ورود به دادگاه و از طریق آشتی، صلح و سازش، حل کنیم.
رئیس شورای عالی قطر ضمن استقبال از توسعه دیپلماسی قضایی میان دو کشور ایران و قطر، ابراز امیدواری کرد که رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران در فرصتی مبسوط تر، مجدداً در قطر حضور پیدا کنند و از نزدیک، از دستگاه قضایی و دادگاه‌های قطر بازدید به عمل بیاورند.
شایان ذکر است، در خلال دیدار رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران با رئیس شورای‌عالی قضایی قطر، یادداشت تفاهمی در باب همکاری‌های قضایی فیمابین در ۱۱ بند منعقد گردید. 
از جمله مفاد این یادداشت تفاهم، تبادل تجربه و بررسی موضوعات مورد علاقه مشترک در مقولاتی نظیر «مدیریت مؤثر دعاوی مدنی با هدف فیصله دادن سریع آنها» و «ادغام مؤثر و مناسب فناوری مربوط به مدیریت عدالت و مدیریت دعاوی و پرونده‌ها و راه‌حل‌های هوشمند در جهت تسریع روند اجرایی حل و فصل دعاوی» می‌باشد.
همچنین همکاری طرفین در زمینه آموزش قضات و مسئولان دادگستری و دادگاه‌ها و مدیریت دعاوی و ایجاد توانایی‌های قضایی، در عرصه‌های تخصصی از جمله در موضوعات مربوط به اختلافات تجاری و سرمایه‌گذاری، از دیگر مفاد یادداشت تفاهم منعقد شده در خلال دیدار امروز مقامات قضایی دو کشور ایران و قطر است.

نظر شما