شناسهٔ خبر: 67081370 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

در کارگروه قرآنی اعتاب مقدسه مطرح شد

ارائه طرح ساماندهی آموزش قرآن مدارس و دانشگاه‌ها

در جلسه شصت و سوم کارگروه قرآنی ـ فرهنگی اعتاب مقدسه عنوان شد تا با توجه به عدم توانایی طیف وسیعی از دانش‌آموزان و دانشجویان نسبت به صحیح‌خوانی قرآن، تدابیری اندیشیده شده و طرحی جامع برای اصلاح این روند ارائه شود.

صاحب‌خبر -
ارائه طرح ساماندهی آموزش قرآن مدارس و دانشگاه‌هابه گزارش ایکنا؛ شصت‌وسومین جلسه کارگروه قرآنی، فرهنگی اعتاب مقدسه، عصر روز گذشته شنبه 19 خرداد با حضور اعضای نماینده این کارگروه از آستان‌های قدس رضوی، حضرت معصومه(ع)، حضرت احمد بن موسی(ع)، حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع)، همچنین مسجد مقدس جمکران و سازمان اوقاف و امور خیریه به میزبانی آستان حضرت عبدالعظیم(ع) برگزار شد.
 
معتز آقایی، دبیر کارگروه  قرآنی، فرهنگی اعتاب مقدسه در گفت‌وگو با ایکنا درباره دستور جلسه و موضوعاتی که در این نشست مورد توجه قرار گرفت و پیرامون آن بحث و تبادل نظر شد، گفت: چهار دستور در نشست اخیر مورد پیگیری قرار گرفت. در ابتدا محمدرضا باقری، مشاور تولیت آستان حضرت عبدالعظیم(ع) در امور بین‌الملل، طی سخنانی درخواستی را مبنی بر اینکه باید این کارگروه به عنوان متولی امور قرآنی، برنامه‌ای برای آموزش قرآن در فضاهایی همچون آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها داشته باشد. متأسفانه بسیاری از دانش‌آموزان و دانشجویان با وجود آن که حتی به سطوح عالیه تحصیلات نیز می‌رسند، اما قادر به صحیح‌خوانی نیستند.

احتمال حضور نمایندگان اعتاب مقدسه غیر ایرانی در جلسات کارگروه

مدیرکل امور قرآنی آستان حضرت عبدالعظیم(ع) تصریح کرد: دیگر درخواست مشاور تولیت حرم حضرت عبدالعظیم(ع) در امور بین‌الملل، ورود نمایندگانی از اعتاب مقدسه عراق و سوریه در کارگروه بود. البته با توجه به سفر اخیر سفیر کشور یمن به ایران و زیارت او از حرم حضرت عبدالعظیم(ع) و شرکت در نماز جمعه، درخواست شد که نماینده‌ای نیز از عتبه مقدسه در یمن در جلسات کارگروه حضور داشته باشد.
 
آقایی افزود: در کشور یمن امام‌زاده‌ای به نام هادی(ع) مدفون است که بنا بر روایات صریح و متقن همچون حضرت عبدالعظیم(ع)، نَسَب ایشان نیز به امام حسن مجتبی(ع) می‌رسد و در میان مردم یمن از محبوبیت و مقبولیت فراوانی برخوردار است و به نوعی برای آنها باب‌ُالمراد محسوب می‌شود.

مردمی بودن عامل اصلی موفقیت بسیاری از برنامه‌های قرآنی و دینی

دبیر کارگروه قرآنی، فرهنگی اعتاب مقدسه گفت: در مورد آسیب‌های مؤسسات قرآنی و نهادهای متولی امر فعالیت‌های قرآنی نیز صحبت‌هایی به میان آمد که از جمله برجسته‌ترین آنها اینکه اغلب فعالیت‌های قرآنی صورت گرفته از سوی این مؤسسات مردمی‌محور نبوده و دولتی‌ هستند. لازم به ذکر است، برخی از رویدادهای مذهبی همچون پیاده‌روی اربعین یا مراسم مسلمیه، که تا چند روز آینده در آستان حضرت عبدالعظیم(ع) برگزار می‌شود، از آن جهت با شور و شکوه زایدالوصفی برگزار می‌شوند که صفر تا صد اقدامات آن مردمی است و دولت و نهادهای اجرایی کمترین مشارکت را داشته یا اصلاً دخالتی ندارند.
 
وی در ادامه گفت: به هر حال اعتاب مقدسه محل آمد و شد افراد گوناگون با عقاید و باورهای گوناگون است که ممکن است تقید در آنها قوی و یا حتی خیلی ضعیف باشد و لذا این مواجهه با سبب تشرف آنها برای زیارت اعتاب مقدسه فرصت خوبی است که صرفنظر از ردیف بودجه‌های مصوب دولتی به منظور برگزاری برنامه‌های قرآنی آنها را بیش از پیش با کلام وحی آشنا و در ایشان برای آموزش و انس بیشتر با قرآن رغبت ایجاد شود.
 

برگزاری مسابقه حفظ خطبه غدیر

 
آقایی تأکید کرد: دیگر دستور جلسه کارگروه قرآنی، فرهنگی اعتاب مقدسه در روز گذشته هم‌افزایی اعتاب در موضوع دهه ولایت(عید قربان تا عید غدیرخم) بود که در این راستا مقرر شد تا مسابقه‌ای به شکل مشترک و با محوریت حفظ خطبه غدیر برگزار شود. در مورد خطبه غدیر باید به این امر اشاره کنم که هشت سند موجود است و اما قویترین سند پیرامون این خطبه کوتاه‌ترین آنهاست که اگر مکتوب شود چیزی حدود نصف صفحه A4 را  اشغال می‌کند و در نتیجه سازمان اوقاف و امور خیریه مأمور شد تا پوستر شرکت در این مسابقه و ساز و کار فنی آنها را فراهم کند تا در سامانه مسابقات مسجد مقدس جمکران بارگذاری شده و خطبه غدیر به همراه ترجمه آن به منظور شرکت علاقه‌مندان ارائه شود تا در پایان به 110 نفر از برگزیدگان به قید قرعه جوایزی  اهدا شود و اگر معاونت فرهنگی سازمان اوقاف موافقت کرد، جوایز این مسابقه را این سازمان تأمین کند.
 
دبیر کارگروه قرآنی، فرهنگی اعتاب مقدسه در مورد آخرین دستور جلسه این کارگروه گفت: اقدام مشترک فرهنگی در فضای مجازی  و رسانه، موضوع این دستور جلسه بود که البته از آنجایی که شاید ارتباط مستقیم با وظایف این کارگروه نداشته باشد و بیشتر مرتبط با کارگروه فضای مجازی و رسانه آستان قدس رضوی باشد، لذا تصمیم گرفته شد تعامل این کارگروه با این بخش تنها در قالب تولید محتوا باشد تا با در اختیار قرار دادن آن به کارگروه فضای مجازی، ایشان اقدامات لازم به منظور نشر مناسب آن را به انجام برساند.
 
وی در پایان گفت: جلسه شصت و چهارم کارگروه قرآنی، فرهنگی اعتاب مقدسه، 30 تیرماه و پس از پشت سر گذاشتن دهه اول محرم به میزبانی سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار خواهد شد.
 
انتهای پیام