شناسهٔ خبر: 66996867 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: آفتاب | لینک خبر

اسرائیل به دنبال حکومت جایگزین برای حماس

اکوایران

وزیر جنگ اسرائیل روز یکشنبه گفت اسرائیل همزمان با اقدامات نظامی، «گزینه‌های جایگزین حماس برای حکومت» در غزه را در دست بررسی دارد.

صاحب‌خبر -
آفتاب‌‌نیوز :

همزمان با اظهارنظر‌ها درباره احتمال رسیدن به توافق آتش‌بس در جنگ غزه، یوآو گالانت تأکید کرد اسرائیل نمی‌پذیرد گروه حماس در هیچ یک از مراحل پایان دادن به جنگ، بر غزه حکمرانی کند.

وزیر دفاع [جنگ]اسرائیل روز یکشنبه گفت اسرائیل همزمان با اقدامات نظامی، «گزینه‌های جایگزین حماس برای حکومت» در غزه را در دست بررسی دارد.

او در ادامه توضیح داد که اسرائیل قصد دارد مناطقی را در غزه «مجزا» کند، نیرو‌های حماس را از این مناطق بیرون براند و سپس «نیرو‌هایی را معرفی کند که خواهند توانست دولت جایگزینی تشکیل دهند؛ جایگزینی که حماس را تهدید کند».

وزیر دفاع اسرائیل به جزئیات بیشتری درباره این جایگزین‌ها اشاره نکرد.

به نوشته رویترز، این در حالی است که کاخ سفید می‌گوید اگر حماس با طرح جدید ارائه شده از سوی جو بایدن برای پایان دادن به جنگ غزه موافقت کند، آمریکا انتظار دارد که اسرائیل نیز آن را بپذیرد.

جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز یکشنبه در گفتگو با شبکه خبری ای‌بی‌سی گفت: «این پیشنهاد اسرائیل بود. ما کاملا انتظار داریم اگر حماس با پیشنهادی که برای آن‌ها ارسال کردیم موافقت کند، در آن‌صورت اسرائیل نیز بله بگوید.»

ساعاتی پیش‌تر، اوفیر فالک، یکی از مشاوران ارشد نتانیاهو به ساندی‌تایمز گفت که سخنرانی رئیس‌جمهور بایدن «به هر دلیلی»، یک نطق «سیاسی» بود.

آقای فالک گفت «جزئیات زیادی وجود دارد که باید بررسی شود و تا زمانی که همه اهداف ما محقق نشود، آتش‌بس دائمی در کار نخواهد بود».

انتظار می‌رود کابینه جنگ اسرائیل جلسه‌ای برای چارچوب مطرح‌شده توسط رئیس‌جمهور آمریکا برای آتش‌بس در غزه و آزادی اسرا برگزار کند.

حماس اعلام کرده است که «نگاهی مثبت» به پیشنهاد تازه بایدن دارد، اما هیچ اشاره‌ای نکرده که حاضر است از حاکمیت غزه کنار بکشد یا داوطلبانه تن به خلع سلاح دهد.

جو بایدن جمعه شب در یک سخنرانی در کاخ سفید طرح پیشنهادی اسرائیل برای دستیابی به توافق با حماس را علنی کرد. او حماس را فرا خواند که این پیشنهاد را بپذیرد.

این طرح سه‌مرحله‌ای از جمله به مذاکره در شش هفته نخست برای دستیابی به آتش‌بس، آزاد شدن اسرای اسرائیلی، خروج نیرو‌های اسرائیلی از مناطق پرجمعیت غزه، کمک‌های بیشتر بشردوستانه به غزه، سپس پایان جنگ و بازسازی این باریکه اشاره دارد.

دیوید کامرون، وزیر خارجه بریتانیا، شنبه در واکنش به سخنرانی آقای بایدن گفت روشن است که غزه نمی‌تواند زیر حاکمیت حماس باشد.

اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان نیز روز یکشنبه در گفتگو با نخست‌وزیر اسرائیل گفت پس از پیشنهاد آتش‌بسی که از طرف جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، ارائه شد باید بتوان پایانی برای جنگ غزه متصور شد.

نظر شما