شناسهٔ خبر: 66980105 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

سلامت در حج/ 13

پیشگیری از بیماری‌های تنفسی در حج + فیلم

برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های تنفسی در حج باید از ماسک و سجاده شخصی استفاده کرد و آب فراوان نوشید.

صاحب‌خبر -

طاهر درودی، معاون حج و عمره مرکز پزشکیسلامتی نعمتی متعالی است که در اسلام بر حفظ آن بسیار توصیه شده است. انسان سالم است که می‌تواند بر انجام عبادات مداومت داشته و از فیض زیارت و عبادت حظ وافر ببرد و با خدمت به خلق ثواب بندگی حقیقی را برای آخرت خود ذخیره کند.
 
نعمت سلامتی همیشه شیرین است، اما اهمیت این نعمت در مراسم و مناسک دینی بیش از پیش نمایان می‌شود. خبرگزاری ایکنا با توجه به اهمیت مقوله بهداشت و سلامت زائران در حج به تهیه درس‌گفتار‌هایی در این زمینه اقدام کرده است.
 
در این درس‌گفتار‌ها طاهر درودی، معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر و مدیر عملیات پزشکی حج ۱۴۰۳ به ارائه توصیه‌های بهداشتی و پزشکی پرداخته است. مشاهده و مطالعه این درس‌گفتار‌ها کمک شایانی به تجربه حجی روان و مطلوب می‌کند.

طاهر درودی در بخش سیزدهم این درس‌گفتار‌ها به موضوع «بیماری‌های تنفسی در حج» می‌پردازد که در ادامه می‌بینیم و می‌خوانیم.

یکی از شایع‌ترین بیماری‌هایی که در حج دیده می‌شود بیماری‌های تنفسی است که علت و منشأ آنها به چند دسته تقسیم می‌شود. شایع‌ترین این بیماری‌ها، ویروسی است که باعث بیماری‌های تنفسی در زائران می‌شود، بعد از آن بیماری‌های آلرژیک و حساسیتی است که سیستم تنفسی فوقانی را درگیر می‌کند و بعد از آن بیماری‌های باکتریایی و بیماری‌های قارچی هستند که در رده‌های بعدی قرار می‌گیرند.

نکته‌ مهم این است که اگر زائران به دلیل بیماری‌های تنفسی به همکاران ما در کلینیک‌های مرکز پزشکی در مکه و مدینه مراجعه کردند اجازه دهند که همکاران ما در خصوص نوع و نحوه درمان تصمیم بگیرند، چون با توجه به وضعیت و نوع بیماری تصمیم‌گیری برای درمان صورت می‌گیرد. اما متأسفانه زائران گاهی اصرار بیهوده و بی‌مورد دارند که برای آنها آنتی‌بیوتیک تجویز شود در حالی که تجویز آنتی‌بیوتیک می‌تواند حتی برای آنها مضر باشد چراکه شایع‌ترین علت بیماری‌های تنفسی در حج، ویروسی و حساسیتی است.

<div id="video-display-embed-code_3469266"><script type="text/JavaScript" src="https://iqna.ir/fa/news/play/embed/4219585/3469266?width=400&height=300"></script></div>
 
چه اقداماتی باید انجام دهیم که ابتلا به بیماری‌های تنفسی در حج کمتر باشد یا در صورت ابتلا، درگیری ما با بیماری تنفسی خفیف‌تر شود؟ مهم‌ترین وسیله‌ای که می‌تواند از ابتلا به بیماری‌های تنفسی جلوگیری کند استفاده از ماسک است.
 
به دلیل شیوع کرونا طی چند سال گذشته عمده افراد عادت و تجربه استفاده از ماسک را دارند اما پیشنهاد استفاده از ماسک در مراسم حج از سوی مرکز پزشکی هلال احمر از سال‌های قبل‌تر از شیوع کرونا نیز به صورت مداوم ارائه می‌شده است. چون علاوه بر کرونا ویروس‌های دیگری را هم داریم که در تجمع‌های انبوه در طواف، مسجدالنبی، مسجدالحرام و سایر مناسک حج ممکن است به افراد منتقل و موجب بیماری آنها شود.

اما اگر زائری بیمار شد توصیه اکید ما این است که برای جلوگیری از انتقال بیماری به اطرافیانش حتماً از ماسک استفاده کند. برای افرادی که بیمار نیستند هم توصیه اکید ما استفاده از ماسک در تجمعات است تا جلوی مبتلا شدن خودشان به بیماری‌ها را بگیرند.

توصیه دوم استفاده از آب فراوان است؛ اگر عوامل بیماری‌زا مثل ویروس‌ها و عوامل حساسیت‌زا وارد ریه‌های ما شده باشد با مصرف فراوان‌تر آب به دلیل اینکه خلط ما رقیق‌تر می‌شود، این امکان برای سیستم ریه ما وجود دارد که بتواند این خلط را به راحتی به صورت ترشحات از بدن تخلیه و خارج کند.

نکته بعدی استفاده از سجاده شخصی است. توصیه می‌کنیم زائران هم در مسجدالحرام و هم در مسجدالنبی از سجاده شخصی استفاده کنند. به دلیل استفاده از مواد شوینده مختلفی که برای مسائل بهداشتی در حرم‌ها استفاده می‌شود، معمولاً بعد از تبخیر آب این شوینده‌ها، بخشی از مواد این شوینده‌ها که به صورت پودر است روی زمین یا در هوا معلق می‌ماند و معمولاً در زمان سجده کردن اگر سجاده شخصی نداشته باشیم ممکن است بخشی از این مواد حساسیت‌زا را موقع نفس کشیدن به داخل ریه یا بینی ببریم پس استفاده از سجاده شخصی بسیار مهم است تا بتوانیم از این مورد نیز پیشگیری کنیم.

اما در هر صورت اگر دچار بیماری تنفسی شدید که همراه با آب‌ریزش بینی، تب یا مشکلات دیگر بود حتماً به همکاران ما در هتل‌های محل اقامتتان مراجعه کنید تا درمان لازم برای شما آغاز و مشکل به زودی حل شود. 

انتهای پیام

نظر شما