شناسهٔ خبر: 66940823 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: خبرنامه دانشجویان ایران | لینک خبر

پیشنهادی برای مطالعه موضوعات مذهبی؛

رمان هایی برای مطالعه دختران

شاید خیلی‌ها در این روزهای شلوغ و با گرفتاری‌های زندگی، دوست داشته باشند ارتباط‌شان را با مذهب محکم‌تر کنند، به آن پناه ببرند، تلنگری دریافت کنند و به پشتوانه‌ی اعتقادات درباره ارتباطات‌شان بازنگری کنند و پیش بروند. خواندن درباره‌ی دین و آدم‌های مذهبی هم می‌تواند همین کارکرد را داشته باشد؛ کمی از دنیای پرهیاهو فاصله می‌گیرید و در دنیای دیگری با شخصیت‌هایی که سرنوشت‌شان به اعتقادات‌شان گره خورده، غرق می‌شوید.

صاحب‌خبر -

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» ، در این مطلب اول داستان‌هایی که مذهب در پیشبرد قصه نقش پررنگی داشته معرفی می‌کنیم، بعد چند رمان عاشقانه مذهبی، سپس داستان‌هایی که درباره‌ی یک شخصیت برجسته‌ی دینی نوشته شده‌اند و در پایان کتابی معرفی خواهیم کرد که قهرمان آن درگیر مسئله‌ی دین و خدا شده است.

چایت را من شیرین می‌کنم

کتاب چایت را من شیرین می‌کنم داستان خانواده‌ای متفاوت را روایت می‌کند: پدری که سمپات سازمان مجاهدین خلق بوده، مادری مسلمان و معتقد، پسری که به گروه داعش پیوسته و دختری که از ایران و اسلام هراس دارد. قصه را دختر خانواده، سارا، پیش می‌برد و با لحن تلخ و سردش از کشمکش‌های زندگی در میان چنین خانواده‌ای می‌گوید. اما سرنوشت، قصه‌ی سارا را به مسیری می‌کشاند که با اسلام و ایمان درست‌تر آشنا بشود و حضور آرامش‌بخش خدا را درک کند.

رمان هایی برای مطالعه دختران

این کتاب، اولین رمان مذهبی زهرا بلنددوست است که با استقبال علاقه‌مندان به ادبیات مذهبی روبه‌رو شد.

‌مستوری

نمی‌شود درباره‌ی ادبیات مذهبی سخن گفت و به صادق کرمیار به‌عنوان نویسنده‌ای محبوب در این حوزه اشاره نکرد. صادق کرمیار که پیشتر به‌خاطر کتاب نامیرا موردتوجه کتاب‌خوان‌ها قرار گرفت، در رمان مستوری از شهید مهدی زین‌الدین می‌گوید.

رمان هایی برای مطالعه دختران

شهید زین‌الدین از فرماندهان ارشد سپاه بوده که در سال ۶۳ شهید می‌شود. کرمیار در این رمان داستانی شسته‌رفته از زندگی یک جوان امروزی به نام کیومرث می‌گوید که با دیدن تصویری از کودکی خودش در آغوش مردی، یک ماجراجویی و جستجو را برای سر در آوردن از زندگی مردِ در عکس، که معلوم می‌شود شهید زین‌الدین است، آغاز می‌کند.


چند رمان مذهبی با چاشنی عاشقی

ماجرای رمان رویای نیمه‌شب به شهری در عراق، حله، و در قرون اولیه تاریخ اسلام برمی‌گردد و حکایت دلدادگی و عاشقی جوانی از اهل سنت به دختری شیعه‌مذهب است. قصه‌ای که شاید در نگاه اول برای برخی کلیشه‌ای به‌نظر برسد اما با قلم مظفر سالاری به داستانی پرکشش و خواندنی تبدیل شده است. نویسنده‌ی این کتاب، با یک گره‌ی عاشقانه‌ی مذهبی چندلایه، مخاطب را در دغدغه‌هایش شریک می‌کند، از معجزه امام زمان (ع) می‌گوید و اتحاد میان شیعه و سنی را به‌عنوان راهی حیاتی برای حفظ اسلام جلوه می‌دهد.

دعبل و زلفا

مظفر سالاری در یکی دیگر از رمان‌های خود به سراغ دعبل خزاعی، شاعر شیعه‌ی هم‌عصر با امام موسی بن جعفر (ع) و امام رضا (ع) رفته است و عشق این شاعر به همسرش، زلفا، را به تصویر کشیده است. سالاری اما این بار نیز در روایتی عاشقانه، حرف‌های مهم‌تری برای زدن دارد. او در این اثر، سعی کرده همه چیز را به قاعده بچیند و جزییات را سر جایشان بنشاند تا تصوری از زمانه‌ی امامان هفتم و هشتم شیعه، به مخاطب کنجکاوش بدهد.

رمان هایی برای مطالعه دختران

عروس قریش

عروس قریش در چهارده پرده‌ی عاشقانه به بازگویی روایت‌هایی تاریخی درباره‌ی حضرت آمنه، مادر پیامبر (ص)، می‌پردازد. این روایت‌ها هرچند به گفته‌ی نویسنده، از منابع تاریخی استخراج شده‌اند اما خالی از تخیل هم نیستند. این کتاب را مریم بصری نوشته و نشر اسم منتشر کرده است. اگر هم به دنبال یک رمان مذهبی جذاب و هم یک رمان تاریخی می‌گردید، عروس قریش را انتخاب کنید.

رمان هایی برای مطالعه دختران


آن دختر یهودی

عشق میان دو نفر با اعتقادات متفاوت، دست‌مایه‌ی پرداخت قصه‌های گوناگونی برای نویسندگان بوده، اما چه چاره که این موقعیت در جهان واقعی هم کم رخ نمی‌دهد و نمی‌شود نادیده‌اش گرفت. درست همانطور که خوله حمدی، نویسنده‌ی تونسی، نتوانست از کنار داستان واقعی ندی، دختر لبنانی یهودی که عاشق پسری مسلمان شده، بی‌توجه بگذرد. حمدی با ندی در اینترنت آشنا می‌شود و بعد از شنیدن داستان زندگی او تصمیم می‌گیرد سرگذشتش را به روی کاغذ بیاورد و به گوش آدم‌های بیشتری در گوشه‌گوشه‌ی جهان برساند.

رمان هایی برای مطالعه دختران

رمان‌هایی درباره‌ی شخصیت‌های دینی

مردی در تبعید ابدی

در کتاب مردی در تبعید ابدی با زندگی ملاصدرای شیرازی معروف به صدرالمتالهین و از علمای برجسته‌ی شیعه آشنا می‌شوید. اگر به خواندن رمان مذهبی و دینی درباره‌ی شخصیت‌های بزرگ علاقه‌مندید، از این رمان غافل نشوید و اگر فکر می‌کنید خواندن درباره‌ی زندگی شخصی یک فیلسوف، می‌توانند خسته‌کننده باشد، نگران نشوید! نادر ابراهیمی با نثر آهنگین منحصربه‌فردش، واقعیت و تخیل را به هم آمیخته و داستان پخته و جذابی را ارائه داده است.

رمان هایی برای مطالعه دختران

روایت این رمان به‌صورت موازی به دو دوره‌ی زندگی ملاصدرا می‌پردازد. اول، جوانی او و دست‌وپنجه نرم کردن‌اش با فلسفه را، و دوم، زمانی که او به مقام استادی رسیده و حالا باید رودرروی دشمنان فلسفه بایستد.

سه دیدار با مردی که از فراسوی باور ما می آمد؛ جلد اول

نادر ابراهیمی در مجموعه سه دیدار با مردی که از فراسوی باور ما می‌آمد با قلمی درخشان و نثری جذاب، زندگی و ابعاد مختلف شخصیتی امام خمینی (ره) را بیان کرده است. این مجموعه در سه جلد نوشته شده اما جلد پایانی آن هرگز منتشر نشد. کتاب اول این مجموعه «رجعت ریشه‌ها» نام دارد که داستان آن بر کودکی امام و محیطی که او را به چنین شخصیتی رساند، تمرکز دارد. کتاب دوم «در میانه میدان» نیز به دوران جوانی امام و مبارزات او می‌پردازد.

رمان هایی برای مطالعه دختران

نخل و نارنج

نخل و نارنج داستان زندگی شیخ مرتضی انصاری از مراجع تقلید شیعه است. این رمان را وحید یامین‌پور نوشته و از جمله رمان های مذهبی پرطرفدار این روزهاست. یامین‌پور در این کتاب علاوه‌بر روایت زندگی این عالم، اشاره‌هایی به جمله جنگ‌های ایران و روس، حضور انگلستان در ایران و دوران امپراتوری عثمانی نیز داشته است.

رمان هایی برای مطالعه دختران

در جستجوی خدا و دین

آخرین کتابی که در این یادداشت معرفی می‌کنیم از بقیه متفاوت‌تر است. یک رمان مذهبی نیست اما شخصیت آن در جستجوی خداست.

روی ماه خداوند را ببوس

یونس دانشجوی دکتری پژوهشگری علوم اجتماعی است که مشغول کار روی پایان‌نامه‌اش با موضوع خودکشی است. در همین حین از بیماری همسر دوستش باخبر می‌شود و این درگیری‌ها او را درباره‌ی اعتقاداتش به شک می‌اندازند. مصطفی مستور در روی ماه خداوند را ببوس از خواننده دعوت می‌کند خودش را به چالش بکشد و سعی کند به پرسش‌ها و ابهامات یونس پاسخ بدهد. این رمان که در زمان انتشارش با استقبال خوبی از جامعه‌ی کتابخوان روبه‌رو شد، به‌خوبی رویارویی عقل و احساس را به تصویر می کشد.

رمان هایی برای مطالعه دختران

برچسب‌ها:

نظر شما