شناسهٔ خبر: 66932144 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

عضو هیئت مدیره اتحادیه صنف نانوایان مشهد:

فروش اینترنتی نان در مشهد فعلاً قابل اجرا نیست

لیلا قرایی ترشیزی

عضو هیئت مدیره اتحادیه صنف نانوایان مشهد گفت: فروش اینترنتی نان برای نانوایی‌های دولتی و نیمه‌دولتی در مشهد فعلاً قابل اجرا نیست.

صاحب‌خبر -

طی یکی دو روز اخیر موضوع ابلاغ دستورالعمل فروش اینترنتی نان خبرساز شد. براساس دستورالعمل جدید اتاق اصناف ایران در مورد فروش غیرحضوری (اینترنتی و تلفنی) نان، نانوایی‌ها مکلف شدند برای رعایت نوبت مشتریان حضوری، به سامانه نوبت‌دهی و اعلام نوبت مجهز شوند. گویا قرار است دستورالعمل فروش اینترنتی نان در طول سه ماه به صورت آزمایشی اجرا ‌شود و اتاق‌های اصناف سراسر کشور بر اساس قیمت و هزینه‌های فروش نان اینترنتی، اعم از هزینه حمل‌ونقل، پلاستیک، نوع نان، افزودنی‌ها و غیره قیمت نهایی را محاسبه کنند تا در هنگام خرید نان بر روی صورت‌حساب الکترونیکی نان ثبت و ارسال شود.

عضو هیئت‌مدیره اتحادیه صنف نانوایان مشهد در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: موضوع فروش اینترنتی نان در مشهد در دست بررسی است اما اتحادیه صنف نانوایان پایِ کار خدمت‌رسانی مطلوب به مردم، زائران و مجاوران هست و آمادگی اجرای هر دستورالعملی که به تسهیل ارائه نان به مردم کمک کند، دارد.

جعفر صفاپور با اشاره به برگزاری جلسه اخیر کارگروه آرد و نان در استانداری گفت: در این جلسه تصمیم بر بررسی بیشتر موضوع گرفته شد.

وی اضافه کرد: فروش اینترنتی نان در واحدهای نانوایی دولتی نوع ۱ و ۲ که آرد یارانه‌ای در اختیار دارند به این صورت است که آرد یارانه‌ای که به آن‌ها داده می‌شود مورد محاسبه قرار نمی‌گیرد لذا این نانوایی‌ها در این شرایط علاقه‌ای ندارند نسبت به فروش اینترنتی نان اقدام کنند.

صفاپور افزود: اما واحدهای نانوایی آزادپز که آرد یارانه‌ای دریافت نمی‌کنند و مشکلی برای سهمیه‌شان پیش نمی‌آید، برای انجام عرضه و فروش اینترنتی نان مشکلی ندارند و چه بسا برخی از آن‌ها قبلاً عرضه و فروش اینترنتی نان داشته‌اند.

وی با بیان اینکه مباحثی در زمینه سهمیه یارانه نان و وضعیت تخصیص سهمیه و ... برای اجرایی شدن طرح عرضه و فروش اینترنتی نان وجود دارد که باید این مسائل به خوبی دیده شود، ابراز کرد: اجرایی شدن این موضوع نیاز به بررسی بیشتر دارد.

عضو هیئت‌مدیره اتحادیه صنف نانوایان مشهد با اشاره به اینکه سهمیه آرد یارانه‌ای واحدهای نانوایی با توجه به عملکرد آن‌ها بر اساس دستگاه نانینو شناور است، لذا اگر نانوایی عملکرد خوبی داشته باشد و فروشش بیشتر باشد، امکان افزایش ۱۰ درصدی سهمیه ماهانه آرد هر واحد فراهم می‌شود. از این رو سهمیه ثابتی نمی‌توان برای واحدهای نانوایی دولتی و نیمه‌دولتی در نظر گرفت.

وی با بیان اینکه سرانه آرد استان تقریباً ۷.۵ کیلوگرم گندم برای هر نفر است؛ خاطرنشان کرد: فروش اینترنتی نان برای نانوایی‌های دولتی و نیمه‌دولتی در مشهد فعلاً قابل اجرا نیست و باید بررسی شود و اگر برای یارانه و سهمیه آرد این واحدها مشکلی وجود نداشته نباشد، نانوایی‌ها از این موضوع استقبال می‌کنند.

صفاپور ادامه داد: طبیعتاً چون باید با کارت خانوار نان خریداری شود، برای فروش اینترنتی نان لازم است بستری فراهم شود که مشکلی برای سهمیه آرد نانوایی به وجود نیاید و گرنه طرح قابل اجراست.

وی با بیان اینکه در صورت ایجاد بستر مناسب، اجرای این دستورالعمل برای همه نانوایی‌ها سهل است؛ اظهار کرد: با توجه به اینکه دنیا به سمت استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته می‌رود، ما هم آماده‌ایم متناسب با شرایط زمان ارائه خدمت کنیم و پای کار اجرای طرح فروش اینترنتی نان هستیم.

صفاپور اعلام کرد: باید اجرای طرح فروش اینترنتی نان در کارگروه آرد و نان استان و شهرستان‌ها چکش‌کاری شود تا به یک نتیجه مطلوب برسیم و بتوانیم به طور مطلوب برای اجرای این طرح اقدام کنیم.

عضو هیئت مدیره اتحادیه صنف نانوایان مشهد ادامه داد: هم اکنون ۲۴۷۰ نانوایی یارانه و نیمه یارانه‌ای در سطح شهر مشهد و روستاهای اطراف آن فعال هستند که با آرد یارانه‌ای نوع یک و دو مشغول کار و ارائه خدمت به مردم هستند و تعداد ۳۵۰ واحد نانوایی آزاد پز نیز فعالیت دارند.

 وی یادآور شد: هم اکنون برخی واحدهای آزاد پز فروش اینترنتی در شهر دارند و نظارت بر قیمت و کیفیت عرضه نان آن‌ها صورت می‌گیرد و بازرسی اتاق اصناف فعال است. در صورت اجرایی شدن طرح فروش اینترنتی نان، با جدیت نظارت بر واحدهای نانوایی انجام می‌شود. بخشی از نظارت‌ها مربوط به درخواست مشتریان و شکایت آن‌ها در موضوع قیمت و کیفیت است که باید در اپلیکیشن مربوطه گنجانده شود تا نظارت و بازرسی بر عملکرد نانوایی‌ها بدون نقص انجام گیرد.

انتهای پیام

نظر شما