شناسهٔ خبر: 66916430 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

همه آنچه باید درباره هشتگ «همه چشم‌ها به رفح» بدانید

در حالی که نظامیان صهیونیست به حملات خود به شهر پرجمعیت «رفح» در نوار غزه ادامه می‌دهند، پویشی با شعار «همه چشم‌ها به رفح» در کشور‌های اروپای غربی، استرالیا و هند پرطرفدار شده است.

صاحب‌خبر -
همه آنچه باید درباره شعار «همه چشم‌ها به رفح» بدانید
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از نشریه فوربس، پویش «همه چشم‌ها به رفح» فراخوانی از سوی فعالان و گروه‌های بشردوستانه است که برای آگاهی مردم جهان از جنایات صهیونیست‌ها در جنگ غزه شکل گرفته است.
 
به نظر می‌رسد این شعار، از اظهار نظر «ریک پیپرکورن» مدیر دفتر سازمان جهانی بهداشت در اراضی اشغالی فلسطین نشأت گرفته باشد که در ماه فوریه (بهمن-اسفند) چند روز پس از اظهارات نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی درباره حمله به «رفح» گفت: «همه چشم‌ها به رفح است». 
آن زمان نتانیاهو ادعا کرده بود که «رفح» آخرین سنگر‌های باقیمانده برای جنبش حماس در باریکه غزه است.
منظور «ریک پیپرکورن» از طرح این عبارت، جلب توجه جامعه جهانی به چیزی است که در شهر «رفح» رخ می‌دهد؛ جایی که حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر از فلسطینیان در آن پناه گرفته‌اند و این در حالی است که رژیم اسرائیل با آگاهی از حضور جمعیت زیاد غیرنظامیان در این شهر به تهاجم نظامی به آن ادامه می‌دهد. 
 
سازمان‌ها و گروه‌های ضد جنگ و فعال در زمینه حقوق‌بشر این عبارت را تکرار کردند و از آن به عنوان یک شعار کلیدی در اعتراضات ضدصهیونیستی پاریس، لندن، استکهلم، نیویورک، لس‌آنجلس و بسیاری شهر‌های دیگر استفاده شد. 
 
بیش از ۱۹۵ هزار پست با میلیون‌ها بازدید برای هشتگ AllEyesOnRafah# در تیک تاک به اشتراک گذاشته شده است. این هشتگ در اینستاگرام هم پرطرفدار شده است.
یکی از معروف‌ترین ویدئو‌ها با این شعار در شبکه اجتماعی تیک تاک از «زک ماتری» خواننده پاپ آمریکایی - فلسطینی منتشر شده که در این ماه میلیون‌ها بازدیدکننده داشته است.
رژیم صهیونیستی پس از حمله روز یکشنبه که منجر به کشته‌شدن ده‌ها غیرنظامی در «رفح» شد، با خشم جامعه بین‌المللی مواجه شده است.
نیویورک تایمز گزارش داد که نتانیاهو روز دوشنبه و پس از این حمله اعلام کرد که جان‌باختن غیرنظامیان در «رفح» یک حادثه غم‌انگیز بوده است. با این حال حملات اشغالگران به این شهر روز سه‌شنبه هم ادامه یافت.
 
خبرگزاری فرانسه دیروز گزارش داد که ۲۱ فلسطینی دیگر پس از حمله هوایی به یک منطقه اسکان آوارگان در غرب «رفح» کشته شدند، هرچند ارتش رژیم صهیونیستی دست‌داشتن در این حمله را رد کرده است.
 
از چند ماه پیش، مقامات رژیم اسرائیل بار‌ها اعلام کردند که «رفح» آخرین سنگر حماس در نوار غزه است و با همین بهانه، نقشه‌های خود را برای گسترش حملات به این شهر پیش بردند.
 
در ماه‌های اخیر، مذاکرات آتش‌بس و تبادل اسرا با حضور نمایندگان جنبش حماس و رژیم صهیونیستی دنبال شد، اما پس از حمله روز یکشنبه رژیم اسرائیل به «رفح» حماس اعلام کرد که دیگر در مذاکرات آتش‌بس شرکت نخواهد کرد.
 
سران کشور‌های جهان از رژیم صهیونیستی به دلیل ادامه حملات به «رفح» علیرغم حضور بیش از یک میلیون غیرنظامی در آن انتقاد کرده‌اند.
 
دادگاه کیفری بین‌المللی هفته گذشته اعلام کرد که به دنبال صدور حکم بازداشت برای مقامات اسرائیلی از جمله نتانیاهو به اتهام ارتکاب جنایات جنگی است، اما این دادگاه راهی برای اجرای احکام خود پس از صدور آنها ندارد.

نظر شما