به گزارش خبرگزاری برنا از ایلام؛ " حسن بهرام نیا" در نشست وبیناری شورای عالی مسکن که به ریاست مخبر سرپرست ریاست جمهوری و استانداران سراسر کشور برگزار شد، با اشاره به اینکه پروژههای تونل کبیرکوه و نهضت ملی مسکن اولویت اول استان تا پایان دولت سیزدهم است،افزود: وعده های که دادیم باید به موقع و به هنگام در استان اجرایی شود.
وی با بیان اینکه پنج هزارمیلیارد ریال برای تکمیل پروژه تونل کبیرکوه با رایزنی با سازمان مدیریت و برنامه ریزی اختصاص یافته است، اظهار داشت: بیش از هفت هزار میلیارد ریال نیز برای تکمیل پروژه های نیمه تمام استان اختصاص یافته است و از این میزان اعتبار چهار هزار میلیارد ریال در قالب ماده ۵۶ و مابقی به صورت نقدی بوده است که برای تکمیل ۳۰ پروژه در استان اختصاص یافته است.
استاندار ایلام تصریح کرد: در صورت برگزاری سفر رئیس جمهور شهید به استان، قرار بود که پروژهها و طرحهای بزرگی در استان از جمله "سامانه گرمسیری"، "تونل کبیرکوه"،" کارخانه کاغذ سنگی"، " کارخانه فولاد زاگرس ایوان"، "تصفیه خانه فاضلاب شهر ایلام"، "سالن بینالمللی فرودگاه شهدای ایلام"، "ان .جی. ال ۳۱۰۰"دهلران و " نیروگاه صبا دهلران" افتتاح و به بهره برداری برسند.
بهرام نیا با تاکید بر اینکه بخش قابل توجهی از این پروژهها در استان تکمیل شده است، تاکید کرد: از آبان ماه سال گذشته چهار هزار و ۲۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی دشت مهران زیر پوشش سامانه گرمسیر قرار داشته و کشت شده است، پروژه تونل کبیرکوه نیزتا اواسط تیرماه سال جاری این پروژه به سرانجام خواهد رسید.
وی با تاکید بر اینکه پروژه تونل کبیرکوه تا آن موقعی تا زمان تعیین شده باید به سرانجام رسیده و تکمیل شود، افزود: پروژههای طرح ملی نهضت مسکن هم که قرار بود در استان به بهره برداری برسند باید مدیران دستگاههای اجرایی مربوطه تلاش کنند که در زمان مقرر به بهرهبرداری برسند.
استاندار ایلام با اشاره به اینکه صادق الوعد بودن یکی از شعارهای دولت سیزدهم بوده است، یادآور شد: باید تلاش شود که تونل کبیرکوه تا نیمه دوم تیرماه سال جاری به بهرهبرداری برسد و پروژه های مسکن نیز تحویل مردم شود.
استاندار ایلام با اشاره به اینکه واحدهای مسکن مهر در استان نیز باید به سرانجام برسد و هر چه زودتر موضوع مسکن مهر در این هفته در شهرهای دهلران، دره شهر و ایوان حل شود.
بهرامنیا با تاکید بر اینکه یکی از ویژگیهای شهید خدمت همواره مسأله محور بودن دولت بوده است، افزود: به هر جایی که رسیدیم و در آنجا، با مسألهای مربوطبه مردم مواجه بودیم باید آن مسأله حل شو، شاخصه این دولت این بوده که هر جایی که گره ای در خصوص کار مردم وجود داشت و آن گره باید حل شود.
وی با تاکید بر اینکه این پروژهها مطالبه به حق مردم استان ایلام است که موجب توسعه و تحول استان در حوزههای مختلف می شود، تصریح کرد: مدیران استان برای رفع مشکلات و تزریق اعتبارات مناسب به طرحها و پروژهها، با رایزنی و چانهزنی در مرکز و وزارتخانههای مربوطه، پیگیر اعتبارات باشند و البته گزارش عملکرد آن نیز به مردم عرضه شود.
استاندار ایلام خاطرنشان کرد: بانکها از فرصتی که برای استان پیش آمده، استفاده کنند، نسبت به سوق دادن اعتبارات به استان تلاش کنند و این انتظار از مدیران بانکهای استان میرود که با پیگیری و برنامههای ابتکاری نسبت به اخذ اعتبارات اقدام کنند.
استاندار ایلام با بیان اینکه در استانهایی که نرخ تورم عمومی سالانه منتهی به اسفندماه آنها بیش از ۳۰ درصد است، با ابلاغ از مرکز و تصمیم شورای مسکن استان، میتوان به میزان ۵۰ تا ۱۰۰ درصد(یعنی ۲۰ تا ۴۰ درصد افزایش سالانه) نسبت به تورم، افزایش اجاره داشته باشیم، گفت: در این جلسه مصوب شد که در استان ایلام تا ۲۵ درصد افزایش سالانه اجاره باشد که توسط مشاورین املاک و مالک و مستاجر لازمالاجراست.
بهرامنیا افزود: با رایزنیهای انجام شده با سازمان برنامه و بودجه مبلغ ۱۲۰۰ میلیارد تومان جهت تکمیل پروژههای نیمه تمام استان اختصاص یافت که ۵۰۰ میلیارد آن برای تکمیل تونل کبیرکوه و ۷۰۰ میلیارد تومان برای ۳۰ پروژه نیمه تمام استان در نظر گرفته شد.
وی با اشاره به اینکه اولویت استان در فرصت باقیمانده دولت سیزدهم، تکمیل تونل کبیرکوه و تکمیل واحدهای مسکن ملی است که در موعد مقرر باید به متقاضیان تحویل داده شود،اظهار داشت: از شهرداریهای استان در بخش مسکن بابت صدور به روز پروانه تشکر میکنیم. بانکها نیز باید تلاش خود را برای پرداخت بههنگام و بهموقع تسهیلات بیشتر کنند.
استاندار ایلام تصریح کرد: دستگاههای زیرساختی حوزه مسکن نیز برای ایجاد زیرساختهای لازم در حین ساخت و در زمان تحویل مسکن به متقاضیان، همه زیرساختها اعم از آب، برق، گاز، تلفن و... آماده باشد.
وی با تاکید بر این مطلب که هیچ دلیلی برای عقب بودن نهضت ملی مسکن ایلام وجود ندارد، گفت: برای تسریع در ساخت مسکن محدودیتی برای پیمانکاران داخل و خارج استان ایجاد نشود و با اولویت پیمانکاران بومی دارای رتبهبندی و شرایط، از همه ظرفیتها جهت جهش تولید مسکن استفاده شود.