شناسهٔ خبر: 66750445 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: بسیج نیوز | لینک خبر

تولید سالانه 30 هزار تن شیر در شهرستان مرند

تبریز- معاون رئیس سازمان و مدیر جهادکشاورزی شهرستان ویژه مرند از تولید سالانه 30 هزار تن شیر در این شهرستان خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی، اسماعیل الهیاری در بازدید از مراکز جمع‌آوری شیر در بخش یامچی ضمن بیان این مطلب افزود: شهرستان مرند دارای 20 هزار و 500 راس دام سنگین بوده که سالانه در این شهرستان 30 هزار تن شیر تولید می شود.

وی ادامه داد: این مقدار شیر در 5 واحد مرکز جمع آوری به ترتیب شرکت تعاونی گاوداران مرند و حومه با ظرفیت اسمی 3 تن در روز ، شرکت تعاونی کشاورزی و صنعت دامپروری یامچی با ظرفیت اسمی 5 تن در روز،  شرکت تعاونی بهشیر اربطان واقع در بخش یامچی با ظرفیت اسمی 3 تن در روز ، شرکت تعاونی 437 میشو دام واقع در روستای باروج  با ظرفیت اسمی 3 تن در روز ، تعاونی 465 معین مرند با ظرفیت اسمی 3.5 تن در روز با مجموع تقریبی هشتاد و دو تن تولید روزانه شیر در شهرستان استحصال و 55 تن به مراکز تولید و کارخانجات استان ارسال و حدود 27 تن در سایر موارد همچون تهیه پنیر و ماست ... خانوار مصرف می‌شود.

الهیاری در رابطه با نبود صنايع تبديلي، گفت: بدون شک وجود صنایع تبدیلی در شهرستان یکی از مهمترین خواسته های مردم است که این مهم نیازمند ورود بخش خصوصی در شهرستان است که علاوه بر رونق دامداری و اشتغال در شهرستان مرند، باعث می‌شود دامداران انگیزه بیشتری برای فعالیت و تولید محصول شیر داشته باشند و یکی از مهمترین نیازهای اصلی اين شهرستان، بحث احداث صنایع تبدیلی مرتبط است.

 معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ویژه مرند در خصوص نحوه نظارت بر تولید شیر، تصریح کرد: برای جلوگیری از انتقال بیماری‌های واگیر دار از جمله تب برفکی و بروسلوز به شیر، واکسیناسیون دام‌ها هر ۶ ماه یکبار و اندازه‌گیری بار میکروبی نیز به صورت روزانه انجام می‌شود و میانگین بار میکروبی شهرستان مرند یک تا یک ونیم و واحدهای صنعتی زیر یک میلیون بار میکروبی دارد.

الهیاری اضافه کرد: با توجه به برنامه‌ریزی امور دام سازمان جهادکشاورزی استان و مدیریت جهادکشاورزی شهرستان مرند در خصوص اصلاح نژادی گوسفند، بز و گاو و ایجاد تغییرات اساسی در جایگاههای دام شیری، استفاده از بستر‌های مناسب برای راحتی دام، افزایش سطح سلامت گله، مدیریت بهینه تغذیه دام با بهره گیری از توان فنی کارشناسان مدیریت و همت و تلاش کارکنان واحدهای دامی، استفاده از نژاد‌های پر‌بهره و خارجی از طریق تلقیح مصنوعی و یا دام نر در دامداری‌های سنتی و صنعتی، شاهد افزایش تولید گوشت و شیر در واحد سطح و نیز ایجاد انگیزه بیشتر در دامداران  شهرستان برای بالا بردن تعداد دام و احداث دامداری های جدید هستیم.

 

نظر شما